Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Σπουδαία διάκριση: Η σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ 4η στην παγκόσμια κατάταξη

Η σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ 4η στην παγκόσμια κατάταξη

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην κατάταξη της Σαγκάης (Shanghai Ranking) του 2021, το ΕΜΠ σημείωσε διακρίσεις, με εξέχουσα αυτή στο αντικείμενο του Πολιτικού Μηχανικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα το ΕΜΠ είναι 4ο στην παγκόσμια κατάταξη στο συγκεκριμένο αντικείμενο και 2ο στην Ευρώπη.

Σημειώνεται, πως στο αντικείμενο του Πολιτικού Μηχανικού, το ΕΜΠ ήταν πάντα ψηλά στις διεθνείς κατατάξεις, έχοντας την 7η θέση στην κατάταξη της Σαγκάης για τα τρία προηγούμενα χρόνια και παραμένοντας στους 50 πρώτους για πολλά χρόνια στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS. Αλλά είναι η πρώτη φορά, που εμφανίζεται στους παγκοσμίως κορυφαίους πέντε. Συνολικά το ΕΜΠ διακρίθηκε σε 15 αντικείμενα.

Στην κατάταξη περιλαμβάνονται άλλα έντεκα ελληνικά πανεπιστήμια, στην παρένθεση ο αριθμός αντικειμένων με διάκριση: Πανεπιστήμιο Κρήτης (8), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (22), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(15), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας(4), Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(4), Πανεπιστήμιο Πατρών (8), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(2), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων(3), Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο(1) και Πανεπιστήμιο Πειραιά(1).

«Το ΕΜΠ φιλοδοξεί και έχει το δυναμικό να φτάσει πολύ ψηλά», αναφέρει μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ανδρέας Μπουντουβής. Το αποτέλεσμα αυτό, επισημαίνει στην ανακοίνωση ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Νίκος Λαγαρός, «έρχεται σε μια στιγμή που χρειαζόμαστε μια διεθνή ηθική επιβράβευση, αφού η χώρα μας όχι απλά δεν μας επιβραβεύει, αλλά τα μέτρα που έχει πάρει την τελευταία δεκαετία έχουν πλήξει τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών όσο καμιά άλλη. Το καθηγητικό προσωπικό μας έχει μειωθεί στο μισό και ο προϋπολογισμός μας στο ένα δέκατο».

Η κατάταξη της Σαγκάης του 2021 περιέλαβε 54 γνωστικά αντικείμενα στο χώρο των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, των βιοεπιστημών, των ιατρικών επιστημών και των κοινωνικών επιστημών. Εξέτασε 4.000 πανεπιστήμια από 93 χώρες και στους πίνακες της κατάταξης περιέλαβε πάνω από 1.800 απ’ αυτά.

Για την ποσοτικοποίηση της επίδοσης των πανεπιστημίων ανά τον κόσμο χρησιμοποίησε πέντε ακαδημαϊκούς δείκτες και συγκεκριμένα αυτούς των ερευνητικών δημοσιευμάτων (Q1), της ερευνητικής επιρροής (CNCI), της διεθνούς συνεργασίας (IC), της ποιότητας της έρευνας (TOP) και των διεθνών ακαδημαϊκών βραβείων (AWARD).

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Πρωταγωνιστής & Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας 2021: Οι μεγάλες διακρίσεις του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δήμος Αθηναίων και ΕΜΠ αλλάζουν τον κυκλοφοριακό χάρτη της Αθήνας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νέος πρύτανης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Evanthia Karra

Τεράστια διάκριση: Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ

Υποβάθμιση των πτυχίων του Πολυτεχνείου φέρνει ο νόμος Γαβρόγλου

Δημήτρης Κατσάκος

Κίνδυνο για νέο Μάτι επισημαίνει έρευνα του ΕΜΠ – Οι 9 πιο ευάλωτες περιοχές στην Αττική

Απίστευτο: Φοιτητής αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ σχεδιάζει κατοικίες στη Σελήνη

Δημήτρης Κατσάκος