Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΦ… τεστ με το βλέμμα στο αύριο

Tο Σ.Ε.Φ. αρωγός στην κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Τη δημιουργία ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους 22 χιλιομέτρων από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) ως τη Βουλιαγμένη και εν συνεχεία μέχρι το Σούνιο, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», εξήγγειλε, πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ειδική εκδήλωση στην παραλία της Γλυφάδας.
Το σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, που, πλέον, θα έχει ένα ευδιάκριτο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, έχει ως αφετηρία το ΣΕΦ και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Αντιθέτως, είναι εμφανές ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τελευταίο διάστημα, αποτελεί τοπόσημο επενδυτικών ευκαιριών και ανάπτυξης, τόσο για το παραλιακό μέτωπο όσο και για τον Πειραιά.

Ηδη, για την ανάπλαση του χώρου πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη χωροθέτηση ειδικών ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών είχε εξασφαλισθεί η αναγκαία χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Οι διαδρομές θα συνδεθούν με το μεγαλεπήβολο έργο, που θα φέρει τους κατοίκους των πόλεων του παραλιακού μετώπου πιο κοντά στη θάλασσα.

Υπερσύγχρονο

Οι συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης, από την πρώτη στιγμή, και παρά τα συνεχώς μειούμενα -ελέω πανδημίας- έσοδα από εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, συνέβαλαν στο να μετατραπεί το ΣΕΦ σταδιακά σε ένα υπερσύγχρονο και ανταποδοτικό cluster υγιούς επιχειρηματικότητας.

Εδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής με την παρουσίαση του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης του Σταδίου, όπου και ουσιαστικά παρουσίασε το όραμα για ένα νέο ΣΕΦ με ισόρροπη ανάπτυξη της αθλητικής, πολιτισμικής, ψυχαγωγικής και περιβαλλοντικής του ταυτότητας.

Τα πρώτα βήματα έγιναν με παρεμβάσεις αισθητικού, κυρίως, χαρακτήρα, καθαρισμούς και απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών, παραπηγμάτων, αλλά και παραβατικών στοιχείων από τον περιβάλλοντα χώρο. Επί σειρά ετών, η απεχθής εικόνα που εξέπεμπε η παραλία του ΣΕΦ δεν επέτρεπε σκέψεις για επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών προεξόφλησε μια νέα αναπτυξιακή πνοή για την περιοχή.

Ο σχεδιασμός δεν θα μπορούσε να μη περιλαμβάνει, όμως, την αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων από διάφορα αθλητικά σωματεία. «Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση και των προπονητικών χώρων λαμβάνοντας συγχαρητήρια από τις οικείες ομοσπονδίες. Προσφέρουμε στον αθλητισμό το σπίτι και την αντιμετώπιση που χρειάζεται για να ανθήσει», μας λέει η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Παράλληλα, το ΣΕΦ ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την εκμίσθωση των εσωτερικών κυλικείων του Σταδίου με ένα διόλου ευκαταφρόνητο μίσθωμα, ενώ οι περιορισμοί στην προσέλευση του φίλαθλου κοινού δεν έχουν ακόμα αρθεί.

Αξιοποίηση χώρων

Αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας νέας επενδυτικής τροχιάς για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ακολούθησε η αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου και των 400 περίπου στρεμμάτων γης του Σταδίου. Το ΣΕΦ έχει ήδη εκμισθώσει τα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, τα παλιά κουβούκλια που παρέμεναν για καιρό ανεκμετάλλευτα, καθώς και τρία συνολικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Την ίδια στιγμή, δημιουργήθηκαν νέοι χώροι ψυχαγωγίας, όπως η παιδική χαρά και το πάρκο σκύλων, όπου καθημερινά συγκεντρώνουν εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Μάλιστα, η διοίκηση του ΣΕΦ, πριν από λίγες ημέρες, εξέδωσε μη δεσμευτική, ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε δυνητικούς επενδυτές με σκοπό την κατασκευή Κέντρου Υδάτινου Αθλητισμού και Πολιτισμού. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» νέες προοπτικές αξιοποίησης, καθώς οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχεδιάσουν και διαμορφώσουν τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα των χώρων, αλλά και του μισθώματος που θα αποδίδουν.

Για υγρό στίβο

Πρακτικά, πρόκειται για μια «άσκηση» φαντασίας, αλλά και δημιουργικής αριθμητικής επί χάρτου. Η πρόσκληση «δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική ή μέρος διαγωνιστικής διαδικασίας», όπως τονίζεται εμφατικά. Στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης αθλητικής εστίας για τα αθλήματα υγρού στίβου, που θα εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Αλλωστε, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, είχε προκρίνει τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου ως ιδανική τοποθεσία για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου. Προαπαιτούμενα για τους ενδιαφερομένους είναι η εξειδίκευση και εμπειρία στο αντικείμενο για το οποίο θα εκμισθωθούν οι χώροι, καθώς και η εκπλήρωση εγκαίρως των υποχρεώσεων που θα αναλάβουν.

Το ΣΕΦ, πλέον, έχει έναν διαφορετικό αναπτυξιακό ορίζοντα. Δεν είναι πια μόνο η έδρα του Ολυμπιακού, αλλά μεταμορφώνεται με σταθερά βήματα σε θύλακα οικονομικής, πολιτισμικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας. Απευθύνει κάλεσμα σε όλους. Πολίτες, υποψήφιους επενδυτές, αθλητές, οικογένειες, διερχόμενους. Κάλεσμα να το «αγκαλιάσουν» με κάθε τρόπο και να το βοηθήσουν να αλλάξει ριζικά.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Στο ΣΕΦ το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Αμαξίδιο

Παιδεία και αθλητισμός στη βιβλιοθήκη του ΔΚΟΕ στο ΣΕΦ, για την Παγκόσμια Ολυμπιακή ημέρα

Στο νοσοκομείο γνωστός σεφ έπειτα από φωτιά στο κατάστημά του στην Γλυφάδα

Γκόρντον Ράμσεϊ: Υπερπαραγωγή η επίσκεψη στα Χανιά – Εντυπωσιασμένος από την κρητική κουζίνα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μυστήριο με νεκρό σεφ στη Βούλα – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο εργαζόταν

Evanthia Karra

Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη αφού τον αναγνώρισαν στο YouTube να παρουσιάζει συνταγές μαγειρικής

Μαρίνα Μπενέκου

Euroleague: Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό με 94 – 79 επί του Ερυθρού Αστέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η Μισέλ Ομπάμα θα πρωταγωνιστήσει σε εκπομπή μαγειρικής για παιδιά του Netflix

Μαρίνα Μπενέκου

Euroleague: Πήρε τη νίκη ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, 77 – 88 τον Ολυμπιακό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom