ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Νούμερο 1 γαστρονομικός προορισμός η Ελλάδα – Ανοίγουμε την… όρεξη στους ταξιδιώτες

Νούμερο 1 γαστρονομικός προορισμός η Ελλάδα - Ανοίγουμε την… όρεξη στους ταξιδιώτες

Newsroom eleftherostypos.gr

Γαστρονομία – Ελλάδα: Με στόχο την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού και την ανάδειξη των προϊόντων της χώρας στο εξωτερικό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ώθηση στη δράση της διάσημης Ισραηλινής σεφ Atalya Ein Mor που έχει επισκεφθεί την Κρήτη, αναδεικνύοντας επιμέρους θεματικές γαστρονομικές ενότητες της Μεγαλονήσου.

Επισημαίνεται ότι η Ισραηλινή σεφ βρίσκεται από τα τέλη Απριλίου στην Κρήτη, ενώ ισραηλινά γκρουπ αναμένεται να την πλαισιώνουν για 6 περίπου μήνες, γνωρίζοντας από κοντά την ελληνική και ειδικότερα κρητική διατροφή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στον Νομό Λασιθίου, όπου διενεργήθηκαν ειδικά γαστρονομικά events (σε Ορεινό, Μακρύ Γυαλό, Σχινοκάψαλα, Διασκάρι και τη Μονή Τοπλού) με την Ισραηλινή σεφ, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, που όπως και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, υποστήριξαν από την αρχή την πρωτοβουλία.

 

Γέφυρες συνεργασίας

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός: «Ήδη από το 2012, το ΞΕΕ έχει αναδείξει τη θετική διάδραση του τουρισμού με τις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά με το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας σε όλη την Ελλάδα μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τον γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής. Με την επίσκεψή μας στα ορεινά χωριά της Κρήτης στηρίζουμε έμπρακτα τον γαστρονομικό τουρισμό, δείχνοντας το δρόμο προς το αύριο.Ένα νέο μοντέλο ποιοτικού τουρισμού που θα συμπεριλαμβάνει και θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες».

Σημειώνεται, τέλος, ότι από την περασμένη Κυριακή, μαζί με το πρώτο της γκρουπ 10 Ισραηλινών για τη φετινή χρονιά, η Ισραηλινή σεφ περιοδεύει στα χωριά του Λασιθίου. Γνωρίζουν τις αυθεντικές συνταγές από τις ντόπιες μαγείρισσες, παρέα με κέρασμα ρακής, και συμμετέχουν σε εργαστήρια μαγειρικής, όπου έχουν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη τις ξεχωριστές κρητικές συνταγές.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Κροτωνογενής εγκεφαλίτιδα: Τα κρούσματα στην Ελλάδα, τα συμπτώματα και οι συστάσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός 15/06: 835 τα νέα κρούσματα – 343 διασωληνωμένοι – 22 νεκροί

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Καιρός: Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία – Δείτε πότε θα φτιάξει

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Πώς προστατεύονται τα ελληνικά συμφέροντα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός 14/06: 472 τα νέα κρούσματα – 353 διασωληνωμένοι – 18 νεκροί

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αγίου Πνεύματος: Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού με υψηλές θερμοκρασίες – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Τι πρέπει να περιμένει η Ελλάδα σήμερα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός 13/06: 297 τα νέα κρούσματα – 358 διασωληνωμένοι – 17 νεκροί

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Nordic Monitor: Αυτό είναι το απόρρητο σχέδιο επίθεσης σε Ελλάδα και Αρμενία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom