ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Τουρισμός για Ολους»: Διακοπές με επιδότηση έως και 100%

«Τουρισμός για Ολους»: Διακοπές με επιδότηση έως και 100%

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες του τουρισμού να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ύψους 100 εκατ. ευρώ, του 2020, που παρατάθηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, δίνει το υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, «πάροχοι καταλυμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο οριστικό μητρώο παρόχων καταλυμάτων και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” έτους 2020, όπως αυτό παρατάθηκε έως 31.12.2021, δύνανται να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης για τη συμπλήρωση του μητρώου παρόχων καταλυμάτων».

Tο πρόγραμμα εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένο, περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του αλλά και ιδιαίτερα διευρυμένο προς όφελος χιλιάδων Ελλήνων. Με στόχο την ουσιαστική τόνωση του εγχώριου τουρισμού και την παροχή ίσων ευκαιριών στους πολίτες, φέτος δίνεται η δυνατότητα εξαργύρωσης των vouchers από τους δικαιούχους τους ακόμη και για την περίπτωση διαμονής διάρκειας μικρότερης των 4 διανυκτερεύσεων, όπως αρχικά όριζε το πρόγραμμα.

Τι καλύπτει

Παράλληλα, αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό της επιδότησης της διαμονής: για διαμονή διάρκειας 2 ή 3 διανυκτερεύσεων επιδοτείται πλέον το σύνολο του κόστους (ανώτατο ποσό 40 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο) ενώ στην περίπτωση 4 διανυκτερεύσεων η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης (ανώτατο ποσό 30 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο).

Τονίζεται ότι, ειδικά για την περίπτωση ΑμεΑ, η επιδότηση της διαμονής τους καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%) για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής επιλέξουν.

Μάλιστα, κατόπιν σχετικών ενεργειών της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, στο πρόγραμμα εντάσσονται νέα καταλύματα ή τουριστικά γραφεία-πάροχοι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ευκαιρίες και τις επιλογές που διατίθενται μέσω του προγράμματος στους δικαιούχους του.

Οι επιταγές

Οπως αναφέρεται, το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων προσδιορίζεται ως εξής:

* Για 4 (τέσσερις) διανυκτερεύσεις ογδόντα τοις εκατό (80%) ή εκατό τοις εκατό (100%) για άτομα με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€) και την προϋπόθεση της διαμονής των τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.

* Για 3 (τρεις) διανυκτερεύσεις (80%) εκατό τοις εκατό (100%) ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα σαράντα ευρώ (40€) και την προϋπόθεση της διαμονής των τριών (3) διανυκτερεύσεων, ισχύει για όλους τους δικαιούχους και ωφελούμενους.

* Για 2 (δύο) διανυκτερεύσεις εκατό τοις εκατό (100%) ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα σαράντα ευρώ (40€) και την προϋπόθεση της διαμονής των δύο (2) διανυκτερεύσεων, ισχύει για όλους τους δικαιούχους και ωφελούμενους.

Δυνατότητες

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται. Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Τουρισμός για όλους: Νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού – Δικαιούχοι – Ποσά – Καταλύματα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

«Τουρισμός για Όλους»: Διακοπές για άλλους 300.000 Έλληνες – Τι αλλάζει φέτος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Τουρισμός για όλους»: Τα 11 σημεία – «κλειδιά» – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τουρισμός για όλους: Τα τελικά αποτελέσματα – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τουρισμός για όλους: Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τουρισμός για όλους: Στις 424.031 οι αιτήσεις – Πότε θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι

Προλάβετε: Νέα παράταση για το Τουρισμός για Όλους – Μέχρι πότε θα γίνονται οι αιτήσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τουρισμός για Όλους: Μέχρι το Σάββατο 11 Ιουλίου οι αιτήσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τουρισμός για όλους: «Φρενίτιδα» με πάνω από 300.000 αιτήσεις – Νέα προθεσμία!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom