Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2021: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους

Πανελλήνιες 2021 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα των εξετάσεων

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Πανελλαδικές: Γραμμές υποστήριξης των υποψηφίων, ένα μήνα πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, καθώς και τα ΚΕΣΥ ανά νομό θα παρέχουν πληροφορίες, αλλά και υποστήριξη στους περίπου 100.000 υποψηφίους και τις οικογένειές τους, με τις γραμμές να είναι διαθέσιμες από σήμερα. Ειδικότερα για απορίες σχετικά με τις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα καλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για ψυχολογική υποστήριξη στα ΚΕΣΥ.

Στόχος των τηλεφωνικών γραμμών είναι να παρέχουν υποστήριξη στους μαθητές που υφίστανται πίεση λόγω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων και να τους βοηθήσει να διαχειριστούν το άγχος τους.

Επιπλέον, στήριξη παρέχεται και στις οικογένειες των υποψηφίων της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να είναι υποστηρικτικοί στον αγώνα των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι φέτος ήταν μία χρονιά ιδιαίτερη λόγω των απρόβλεπτων συνεπειών της πανδημίας που είχαν ως αποτέλεσμα την πολύμηνη αναστολή της διά ζώσης εκπαίδευσης και την απώλεια της κοινωνικής ζωής των μαθητών στο σχολείο.

Η γραμμή, εκτός από ψυχολογική υποστήριξη, έχει σκοπό να απαντήσει και σε ερωτήματα μαθητών σχετικά με τις αλλαγές που έχουν θεσπιστεί στις φετινές Πανελλαδικές.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το διπλό μηχανογραφικό με μία ακόμα ευκαιρία για τους υποψηφίους που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ελληνικά Ανώτατα Ιδρύματα είναι αλλαγές που έγιναν εν μέσω της χρονιάς και όπως είναι φυσικό ακόμα δεν έχουν λυθεί πολλές απορίες στους υποψηφίους.

Ολες οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στελεχώνονται από Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και εξειδικευμένους υπαλλήλους σε θέματα πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και ειδικούς στην Ψυχική Υγεία, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας είναι αναρτημένες όλες οι διευθύνσεις στις οποίες μπορούν οι γονείς ή οι μαθητές να απευθυνθούν τηλεφωνικά. Μάλιστα, δεν χρειάζεται κάποιος να καλέσει τη διεύθυνση στην οποία υπάγεται το σχολείο του, αλλά οποιαδήποτε άλλη επιθυμεί ανάλογα με το ωράριο που διαθέτει. Ολες οι διευθύνσεις είναι διαθέσιμες προς το κοινό από τις 8 το πρωί, ενώ σε κάποιες το ωράριο φτάνει μέχρι αργά το απόγευμα.

«Μέριμνά μας η πολύπλευρη στήριξη υποψηφίων και των οικογενειών τους, που φέτος διανύουν μία ιδιαίτερη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Οι γραμμές υποστήριξής τους έρχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, ανταποκρινόμενοι στις πολλαπλές προκλήσεις του φετινού σχολικού έτους, όπως η μείωση της εξεταστέας ύλης και οι οδηγίες για τη μαθησιακή και ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή. Μέσω αυτών των γραμμών υποστήριξης, θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες, απαντήσεις και συμβουλές από ειδικούς για τη διαχείριση της κρίσιμης περιόδου των Πανελλαδικών. Θέλω να στείλω το μήνυμά μας στους υποψηφίους, στους γονείς και κηδεμόνες τους: είμαστε δίπλα τους, τους υποστηρίζουμε και τους υπενθυμίζουμε ότι κάθε μάχη τούς κάνει πιο δυνατούς», ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι Πανελλαδικές ξεκινούν στις 14 Ιουνίου και θα διαρκέσουν για τα Γενικά Λύκεια μέχρι τις 22 Ιουνίου. Για πρώτη φορά το υπουργείο Παιδείας θέσπισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία θα λειτουργήσει ως κόφτης για την εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με πολύ χαμηλούς βαθμούς, ενώ παράλληλα θέσπισε τη συμπλήρωση ενός δεύτερου, παράλληλου μηχανογραφικού για όσους υποψηφίους επιθυμούν την εισαγωγή τους σε δημόσια ΙΕΚ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter.

Προτεινόμενα για εσάς

ΚΙΝΑΛ: Και τώρα οι… εφτά μας – Τι φέρνει η υποψηφιότητα Παπανδρέου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Συνάντηση με όλους τους υποψήφιους προέδρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Big Brother: Μεγάλη ανατροπή με τους υποψηφίους για αποχώρηση

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εταιρεία αναζητά υποψήφιο να παρακολουθήσει 13 ταινίες τρόμου και να πάρει 1.300 ευρώ!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μηχανογραφικό 2021: Λήγει η προθεσμία υποβολής – Οδηγίες για τους υποψήφιους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πανελλήνιες 2021: Οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια

Λάμπρος Κατσαρός

Πανελλήνιες 2021: Στο 8,27 ο ελάχιστος βαθμός εισαγωγής – Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα – Πώς θα τις δείτε online

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πανελλήνιες 2021: Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα – Και με SMS

Ελεύθερος Τύπος Newsroom