Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η Ανάσταση ελπίδα για λύτρωση από την πανδημία

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Θρησκόληπτοι διχάζουν το λαό»

Newsroom eleftherostypos.gr

«Αγαπητά μου παιδιά, Ισως σε καμμία άλλη περίοδο τα τελευταία χρόνια δεν καθίσταται τόσο επίκαιρο το ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού, όσο σε αυτήν της πανδημικής κρίσης, όπου δοκιμάζονται οι σχέσεις των ανθρώπων, κλονίζεται η εμπιστοσύνη μας, αποδυναμώνεται η προσδοκία μας. Πόνος ψυχής, φόβος θανάτου, αγωνία για το σήμερα και κυρίως για το αύριο επικρατεί στην ανθρωπότητα.

Απόψε όμως, αδελφοί μου, τολμούμε και εορτάζουμε την εορτή των εορτών και την πανήγυρη των πανηγύρεων, επιβεβαιώνοντας ότι προσδοκούμε την κατάργηση της φθοράς και του θανάτου και την απαρχή της αιωνίου βιοτής.

Η Ανάσταση του Χριστού, αποτελεί έμπρακτη απάντηση κοινωνίας του Θεού με τον κάθε άνθρωπο.  Μας προσφέρει την αγάπη, την συγχώρηση και την παρηγοριά, αρετές τις οποίες ο ίδιος ο Αναστημένος Χριστὸς εδίδαξε με τη θυσιαστική Του προσφορά στο σταυρό. Ετσι ο εγερθείς Κύριος σημασιολογεί την γνησιότητα της ζωής. Απαντά στα ερωτήματα γιατί ζούμε και πώς ζούμε, ποιός είναι ο σκοπός της ζωής και προς ποιά κατεύθυνση κινούμεθα.

Η Ανάσταση του Χριστού, ως η απαρχή της αιωνίου και όντως ζωής, έρχεται να διαλύσει τελικώς το βαθύ σκοτάδι της απελπισίας, της θλίψης και της αγωνίας διασαλπίζοντας την νίκη της θυσιαστικής αγάπης κατά της ιδιοτέλειας, του φίλαυτου εγωϊσμού και του ατομισμού.

Η Ανάσταση του Κυρίου, μας προσφέρει την δυνατότητα να ομολογούμε έμπρακτα, ότι ο Αναστημένος Χριστός είναι η δύναμή μας, η ελπίδα μας και η χαρά μας. Σ’ Αυτόν μόνο ελπίζουμε γιατί Αυτὸς μόνο αυθεντικά μας διδάσκει τον τρόπο με τον οποίον θα μετατρέψουμε την δυσκολία σε χαρά, τον πόνο σε λύτρωση, την ασθένεια σε υγεία, την απιστία σε εμπιστοσύνη και ελπίδα.

Η Ανάσταση του Χριστού, αποτελεί την άριστη και μοναδική ευκαιρία για να μοιραστούμε με τους συνανθρώπους μας το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι «Χριστός Ανέστη» και να εκφράσουμε την βεβαιότητα ότι «Αληθώς Ανέστη», κυρίως προς όλους αυτούς, οι οποίοι δοκιμάζονται από την πανδημική νόσο, αλλά και σε όλους εκείνους, οι οποίοι έως εξουθενώσεως προσφέρονται θεραπευτικά και αγωνίζονται νοσηλευτικά, για να κρατηθούν στη ζωή και να επιβιώσουν οι ασθενείς και πάσχοντες αδελφοί μας, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο το βαθύτερο περιεχόμενο της πίστης και της ανθρωπιάς τους.

Χριστός Ανέστη – Αληθώς Ανέστη

Με πατρικές ευχές εν Χριστώ Αναστάντι

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Κώστας Μπακογιάννης

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Οι εκκλησιαστικοί σπουδαστές να εφαρμόσουν όσα θα διδάξουν»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Όχι στον άκρατο ατομικισμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Να συναινέσουν όλα τα δημοκρατικά κόμματα για την υγεία – Συνάντηση με Γεννηματά

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τη θρησκεία

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Διεθνή Οργανισμό για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Πάσχα είναι το θρησκευτικό συναίσθημα του Ελληνα»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Να διδαχθούμε από την Ιστορία μας – Επαναστατική η εποχή μας»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Πρωτεύουσα η θέση της Καλαμάτας στην προετοιμασία του Αγώνα του 1821

Ελεύθερος Τύπος Newsroom