ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεαματική αύξηση στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Θεαματική αύξηση στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Ανάμεσα στις 8 χώρες της Ε.Ε. που παρέχουν ένα ολιστικό πλέγμα κινήτρων για την αντικατάσταση ρυπογόνων οχημάτων βρίσκεται η Ελλάδα.

Αυτό έκανε γνωστό η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε διαδικτυακή εκδήλωση, τονίζοντας πως «αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να δούμε μια θεαματική αύξηση στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2020, με αποκορύφωμα τον Δεκέμβριο που το ποσοστό έφτασε στο 10%».

Οπως ανέφερε, οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχουν οδηγήσει σε μείωση του κόστους αγοράς ενός ηλεκτρικού οχήματος κατά 30% περίπου, καθιστώντας το πιο προσιτό. Επίσης, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα επαρκές εθνικό δίκτυο υποδομών φόρτισης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τους δήμους της χώρας η χωροθέτηση σημείων φόρτισης σε όλη την επικράτεια.

Οπως σημείωσε η γενική γραμματέας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη σύσταση του Μητρώου Υποδομών Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης, «ενός εύχρηστου ψηφιακού εργαλείου, στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης».

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr