Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεργασία: Ψήφος… εμπιστοσύνης από τις μισές επιχειρήσεις

Τηλεργασία: Ψήφος… εμπιστοσύνης από τις μισές επιχειρήσεις

Γωγώ Κατσέλη

Ως ένα νέο διατηρητέο μοντέλο εργασίας αναδύεται η τηλεργασία για το 51% των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα της Randstad, ενώ οι προκλήσεις εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης επαναπροσδιόρισαν τη σημασία της επένδυσης τόσο στην ασφάλεια και στην υγεία των εργαζομένων όσο και στα εργαλεία για τη διασφάλιση της παραγωγικότητας των ταλέντων τους.
Αναλυτικά, ένα συντριπτικό ποσοστό που αγγίζει το 77% πιστεύει ότι η επένδυση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αποτελεί την κύρια πρόκληση με την οποία έρχονται αντιμέτωπες οι εταιρίες, γεγονός που οφείλεται στην κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία. Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν, με ποσοστά 49% και 43% αντίστοιχα, η διατήρηση της λειτουργίας και οργάνωσης της εταιρίας και η διαχείριση του καθεστώτος τηλεργασίας. Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι κατάφεραν να επιστρέψουν ολοκληρωτικά στις δραστηριότητές τους και μάλιστα χωρίς να έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημία από την πανδημία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πόρισμα της έρευνας αναφορικά με τις παροχές των εταιριών, οι οποίες φαίνεται να επενδύουν περαιτέρω σε παροχές ιατρικής ασφάλισης, σίτισης καθώς και σε προγράμματα υγείας και ευεξίας, που σημειώνουν αυξητική τάση, έναντι του ανταγωνιστικού μισθού.

Παράλληλα, το ευέλικτο μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, εκτιμώντας ότι το 47% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι είναι πρόθυμο να διατηρήσει την τηλεργασία μετά την πανδημία για τουλάχιστον μερικές ημέρες της εβδομάδας.

Στο μεταξύ, μειωμένη κατά 41% καταγράφεται η πρόθεση προσλήψεων για το 2021, με το 42% των ερωτηθέντων στην έρευνα να συμφωνεί στον προγραμματισμό πρόσληψης νέου προσωπικού για το τρέχον έτος.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ευκαιρίες και παγίδες στην τηλεργασία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Και όμως ο Ουμπέρτο Έκο μίλησε για τηλεργασία το 1972

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την τηλεργασία

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο

Τηλεργασία στο Δημόσιο: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Τηλεργασία: Έως 20% στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο – Πότε πρέπει να γίνει η προαναγγελία στην ΕΡΓΑΝΗ

Χαρδαλιάς: Στο 25% μειώνεται η τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Επιδοτήσεις για την τηλεργασία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τηλεκπαίδευση και τηλεργασία έφεραν μυωπία- και όχι μόνο…

Leonidas Kallidonis