ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Πότε ανοίγουν δημοτικά και γυμνάσια – Τι είπε η Κεραμέως

σχολεία

Newsroom eleftherostypos.gr

Φέτος, οι μαθητές στα σχολεία θα μπορούν, να καταθέσουν παράλληλα δυο μηχανογραφικά, ένα για εισαγωγή στα πανεπιστήμια μέσω των πανελληνίων και ένα για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους, δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Συνδέσεις».

Δεν υπάρχει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων ακόμα, «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα», ανέφερε η κ. Κεραμέως. Προτεραιότητα έχουν κι άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε.

Πέρυσι, έγιναν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή και προχωράει η προκήρυξη 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση, επισήμανε η υπουργός.

Επίσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο «νέο θεσμικό πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας των ΑΕΙ», σε ζητήματα εξωστρέφειας στα προγράμματα σπουδών, μεγαλύτερης εσωτερικής κινητικότητας, σύμπραξη πανεπιστήμιων με άλλους φορείς.

Για τα σχολεία ετοιμάζονται νομοθετήματα σχετικά με την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων διευθυντών και εκπαιδευτικών, μεγαλύτερη ελευθερία των σχολείων, εξήγησε η κ. Κεραμέως

Θετική η πρεμιέρα στα σχολεία

Ενα σημαντικό «όπλο» που προσφέρει στην αποκρυστάλλωση της επιδημιολογικής εικόνας είναι κατά τους επιστήμονες η στρατηγική του self test, παραμένουν ωστόσο ερωτήματα σε σχέση με το πόσα τεστ είναι ψευδώς αρνητικά.

Εως χθες, και από την πρώτη δοκιμή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προέκυψε ένα ποσοστό 0,25% θετικών τεστ, ως επί το πλείστον ασυμπτωματικών, που δεν θα ήταν γνωστά στον ίδιο χρόνο χωρίς τη διάθεση των self tests. Αυτό από μόνο του σε κάθε περίπτωση είναι κέρδος για τη διαχείριση του τρίτου επιδημικού κύματος, τονίζουν οι ειδικοί.

Ερμηνεύοντας τα πρώτα αποτελέσματα των οικιακών τεστ (613 θετικοί μαθητές/καθηγητές σε σύνολο 245.093), ο καθηγητής του London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος αναφέρει στον «Ε.Τ.» ότι η αναλογία των θετικών αντιστοιχεί στα επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα της χώρας (περισσότερα από 25.000 κρούσματα). «Παρά ταύτα, τα πραγματικά ενεργά είναι αφενός πολύ περισσότερα, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να εξαγάγουμε ασφαλές συμπέρασμα, καθώς δεν γνωρίζουμε το ποσοστό των ενεργών για τον συγκεκριμένο πληθυσμό, δηλαδή τους μαθητές. Μπορεί να είναι μικρότερο του γενικού πληθυσμού. Σε κάθε περίπτωση, η διενέργεια του τεστ δύο φορές την εβδομάδα στα σχολεία είναι μια ασφαλιστική δικλίδα», επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Self test στα σχολεία: Διαφωνίες για το ποιος πήρε την απόφαση να μειωθούν

Μιχάλης Μάρδας

Self test: Για ποιους είναι υποχρεωτικό από σήμερα – Η διαδικασία και τα πρόστιμα

Μιχάλης Μάρδας

Self test: Προσοχή! Αυτοί πρέπει να το κάνουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής

Μιχάλης Μάρδας

Ένα self test την εβδομάδα από τη Δευτέρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στα ΑΕΙ

Ανδρέας Ντίνης

Σχολεία: Ανοίγουν 50 νέα Πρότυπα και Πειραματικά – Δείτε τη λίστα και το σχόλιο Μητσοτάκη

Μιχάλης Μάρδας

ΣΥΡΙΖΑ: Μετεξεταστέος για σχολεία, ελπίζει στα εργασιακά

Μιχάλης Μάρδας

Σχολεία: Θετική πρεμιέρα αλλά και εμπόδια με τα self test

Μιχάλης Μάρδας

Τι απαντά το Υπ. Παιδείας στις δηλώσεις Τσίπρα για τα σχολεία

Μιχάλης Μάρδας

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι

Ανδρέας Ντίνης