ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φουρθιώτη: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον Εισαγγελέα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Φουρθιώτη καθώς όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές:α) Η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης, β) Ηδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης και γ) τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Στοπ μεταξύ, να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 31/3/2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του, ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μένιος Φουρθιώτης.

Στο αίτημα που υπέβαλε μέσω του δικηγόρου του, καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, αναφέρει πως με προηγούμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλων των χώρων εργασίας του.

Στις 18 Μαρτίου 2021 με νεώτερη πράξη τα μέτρα αυξήθηκαν. Έτσι του διατέθηκαν συνολικά 4 αστυνομικοί, ένα αυτοκίνητο( συν της συνοδευτικής μοτοσικλέτας) ενώ αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν, κατά τον κ. Φουρθιώτη , λόγω του ότι είχε δεχθεί πληθώρα επιθέσεων.

Αν και η επανεξέτασή τους προβλεπόταν για τις 19 Ιουνίου 2021 βάση της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αυτά άλλαξαν νωρίτερα κι έτσι δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε και η φρούρηση της κατοικίας του.

Όπως υποστηρίζει, η τωρινή απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της. Πάσχει επίσης από έλλειψη αιτιολογίας, αφού δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του ενώ εκδόθηκε πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ισχύος της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Μένιος Φουρθιώτης: Η στιγμή που άγνωστος «γαζώνει» το σπίτι του

Ανδρέας Ντίνης

Μένιος Φουρθιώτης: Κατήγγειλε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του

Tinad

Ψήφος αποδήμων: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την άρση περιορισμών – Δείτε τι αναφέρει

Μιχάλης Μάρδας

Ψήφος αποδήμων: Η κυβέρνηση είπε ναι στην Τζάκρη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για πυροτέχνημα

Μιχάλης Μάρδας

Αυτές θα είναι οι κινήσεις της κυβέρνησης για τη μετά τον κορωνοϊό εποχή

Μιχάλης Μάρδας

Μένιος Φουρθιώτης: «Όχι» του ΣτΕ στο αίτημα να παγώσει η απόφαση για τη μείωση των μέτρων φύλαξης

Tinad

Χρυσοχοΐδης για Φουρθιώτη: Τερατολογίες – Ποτέ δεν τον φύλαξαν 14 αστυνομικοί και τεθωρακισμένα

Μιχάλης Μάρδας

Μένιος Φουρθιώτης: Στον Εισαγγελέα και άλλη υπόθεση του από τον Πρόεδρο της Βουλής

Μιχάλης Μάρδας

Μένιος Φουρθιώτης: Στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών για απάτη και απειλές

Tinad