Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Ο Λευτέρης Λαζάρου αποκάλυψε τα μυστικά για το μενού που ετοίμασε για το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ και βραβευμένος με αστέρι Michelin ήταν ο εκλεκτός που επιλέχθηκε για να δημιουργήσει τα πιάτα για το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους καλεσμένους για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821.

Ο κ. Λαζάρου μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» και αποκάλυψε το… παρασκήνιο της προετοιμασίας.

«Σε ένα τέτοιο δείπνο δεν είναι ευχάριστο να τρώμε σκόρδο, οπότε δεν κάναμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Το σκόρδο δεν το χρησιμοποιούμε στα επίσημα γεύματα. Ο στόχος ήταν να χωρέσω την Ελλάδα στα πιάτα μου όσο περισσότερο μπορώ. Αυτή είναι η χώρα μου, η πατρίδα που με ζει.

Το μπισκότο σουπιάς ήταν ένα καλωσόρισμα για να προετοιμάσει τους γευστικούς κάλυκες για το γεύμα. Ο κιμάς γαρίδας με φύλλο λάχανου μοιάζει με τα ντολμαδάκια αλλά είναι τυλιγμένος αλλιώς. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για να τιμήσουμε τη θάλασσα.

Και νηστεία να μην είχαμε, ψάρι θα έκανα. Τα πιάτα δεν ήταν νηστίσιμα. Ήταν ένα μενού στηριγμένο στα ελληνικά προϊόντα. Το χριστόψαρο επιλέχθηκε γιατί δεν αφυδατώνεται. Είναι ένα εξαιρετικό ψάρι και το βρίσκεις εύκολα αυτή την περίοδο. Μπορείς να το μαγειρέψεις όπως θες. Στο συγκεκριμένο μενού ήταν με χειμωνιάτικες ρίζες. Για εμένα ήταν μεγάλη τιμή να με επιλέξει η ΠτΔ να μαγειρέψω για αυτό το σημαντικό δείπνο. Θέλω να την ευχαριστήσω πολύ. Πιστεύω ότι τιμώ όλους τους συναδέλφους μου με το να συμμετέχω σε μια τέτοια σημαντική βραδιά»!

Με ανάρτησή του στο Instagram o Λευτέρης Λαζάρου έδωσε αναλυτικά όλα τα πιάτα που προσέφερε στους καλεσμένους. Γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας όπου συνομιλεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είχα την ευκαιρία να επιμεληθώ το μενού του επίσημου επετειακού δείπνου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Προσπάθησα μέσα σε 4 πιάτα να βάλω όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσα. Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη της.
Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!».

Καλωσόρισμα: Χαρουπόψωμο και χωριάτικο ψωμί αργής ωρίμανσης με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τα Χανιά της Κρήτης.

Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Πρώτο πιάτο: Σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.

Δεύτερο πιάτο: Κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης.

Κυρίως πιάτο: Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Επιδόρπιο: Λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου, κρέμα μπαχαρικών και φιστίκια Αιγίνης.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την 25η Μαρτίου 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

H Επιτροπή «Ελλάδα 2021» τιμά τους Μικρούς και τους Μεγάλους ήρωες των 200 χρόνων [βίντεο]

Kon

Νερό ΘΕΟΝΗ: Ανακοινώνει τη 2η χρονιά συνεργασίας με τον Λευτέρη Λαζάρου

Λευτέρης Λαζάρου στο Eleftherostypos.gr: Η εστίαση δεν αντέχει άλλο κλείσιμο – Πώς σχολιάζει τις αποφάσεις για αμιγείς και μικτούς χώρους

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Λευτέρης Λαζάρου για προνόμια: Ούτε πελάτη θα διώξω, ούτε θα απολύσω εργαζόμενο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οδυσσέας Ανδρούτσος: Ο μπαρουτοκαπνισμένος στις μάχες ήρωας, η φυλάκιση και η δολοφονία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Λευτέρης Λαζάρου: Το Μπάκιγχαμ του ζήτησε τις συνταγές από το μενού της 25ης Μαρτίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

40 χρόνια Ελλάδα στην Ευρώπη

Kon

Περηφάνια και προκατάληψη

Kon

Μητσοτάκης σε Τριντό: Θέλουμε οι Καναδοί να μετέχουν στο success story της Ελλάδας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom