Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Θα ασφαλτοστρωθούν 450 χιλιόμετρα – 42 εκατ. ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων

Β. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Έργο ασφαλτικών παρεμβάσεων προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, το οποίο και αναμένεται να αλλάξει την εικόνα των δρόμων της πόλης, κάνοντάς τους σύγχρονους και ασφαλείς, έχει ξεκινήσει και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, περισσότεροι από 1.050 δρόμοι και παράδρομοι ασφαλτοστρώνονται, καλύπτοντας 450 χιλιόμετρα από τα περίπου 1.000 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου της Αθήνας, «με παρεμβάσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, στις γειτονιές της πόλης, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση στην ποιότητα των μετακινήσεων σε αντίθεση με τις αποσπασματικές παρεμβάσεις επισκευών που πραγματοποιούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Πρόκειται για την ενεργοποίηση ενός προγράμματος ευρύτατης κλίμακας που, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, «έρχεται για να δώσει τέλος σε μια εικόνα που αδικούσε μέχρι σήμερα την Αθήνα» και προστίθεται στις ασφαλτοστρώσεις 160 χιλιομέτρων που ήδη έχουν ολοκληρωθεί από προηγούμενη εργολαβία.

Οπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων, μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα έχουν ασφαλτοστρωθεί πάνω από 139 δρόμοι της 1ης  Δημοτικής Κοινότητας, 139 δρόμοι της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, 86 της 3ης, 93 της 4ης, 66 της 5ης, 128 της 6ης και 97 δρόμοι της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ εντός του 2021 αναμένεται να δημοπρατηθεί και η ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου οδικού δικτύου της πόλης, φτάνοντας στο 100% των δρόμων της.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ειδήσεις σήμερα

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κώστας Μπακογιάννης: Το «ευχαριστώ» για τη στήριξη του κόσμου – «Η μητέρα μου είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πλημμυρικά αντιπολιτευτικά φαινόμενα

Kon

Μπακογιάννης: Θα φυτέψουμε 86 πλατάνια στην Πανεπιστημίου- Θα φτιάξουμε ένα “ευρωπαϊκό βουλεβάρτο”

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: «Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μπακογιάννης για Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία: Στο Δημοτικό ανακαλύψαμε πως ήμουν βαριά δυσλεκτικός

Λάμπρος Κατσαρός

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε η δημοκρατία – Οι συγκινητικές αναρτήσεις της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη

Λάμπρος Κατσαρός

Μπακογιάννης στο Monocle: Η Αθήνα είναι μια ζωντανή, δυναμική μητρόπολη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ξανά υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom