Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Το ΣτΕ δημοσιεύει το σκεπτικό της απόφασης που ακύρωσε τον νόμο Παππά

Ανοίγει σήμερα, όπως όλα δείχνουν, η αυλαία των τηλεοπτικών αδειών, με την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να δημοσιεύει την απόφασή της μετά τις κρίσιμες διασκέψεις για τη χορήγηση των αδειών.

Η δημοσιοποίηση (δηλαδή το αποτέλεσμα των διασκέψεων) αναμένεται να γίνει από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νικ. Σακελλαρίου, δίνοντας το πράσινο φως στο ΕΣΡ να ανοίξει τον δρόμο για τις αλλαγές στο τοπίο της τηλεόρασης.

Το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ άλλωστε αναμένεται να αποτελέσει και τον πιλότο πάνω στον οποίο θα κινηθεί από εδώ και πέρα το ΕΣΡ, χαράσσοντας νέους δρόμους στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μετά την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του νόμου Παππά.

Το σκεπτικό θα απαντά στους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αντισυνταγματική (με 14 έναντι 11 ψήφων) η μετακύλιση αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στον τέως υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ενώ συνδέεται άμεσα και με τις υπόλοιπες πρόσφυγες που κατατέθηκαν στο ΣτΕ από τηλεοπτικούς σταθμούς που αφορούν σε αιτήσεις ακύρωσης του διαγωνισμού , το οποίο όμως ουσιαστικά έχει ήδη κριθεί με την απόφαση της Ολομέλειας. Τη σύνταξη της απόφασης του ΣτΕ για τον διαγωνισμό Παππά έχει αναλάβει ο σύμβουλος Επικρατείας και εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια κ. Γ. Παπαγεωργίου.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Ταμείο Ανάκαμψης: Χαμόγελα στην Ελλάδα για την πρόταση που δίνει 33 δισ. – Ολo το σχέδιο και οι αντιδράσεις

Μιχάλης Μάρδας

Αποθέωση στην Ελλάδα και από το Ινστιτούτο Brookings: Γιατί χαρακτηρίστηκε «ηρωική» η ηγεσία Μητσοτάκη και τι είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός

Μιχάλης Μάρδας

Οριστικό: Στον ΑΝΤ1 για ακόμη δύο χρόνια ο Χατζηνικολάου!

Μιχάλης Μάρδας

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την πρόσληψη 480 νέων συνοριοφυλάκων

Tinad

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για «την τολμηρή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» – 32 δισ. στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Μιχάλης Μάρδας

Με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία εκθετών και επισκεπτών η φετινή 85η ΔΕΘ

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης: 15 Ιουνίου ανοίγουμε τις πτήσεις από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα

Tinad

Το πακέτο Τσίπρα φέρνει Μνημόνιο – Μοίρασε λεφτά που δεν έχει το κράτος

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας

Tinad