ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Ξεκινά πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους – Ποιους αφορά, 3.348 ευρώ οι καθαρές αποδοχές

Newsroom eleftherostypos.gr

Νέο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα από τον ΟΑΕΔ και θα αφορά 5.000 ανέργους.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ το πρώτο νέο πρόγραμμα για το 2021, που θα αφορά στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο πραγματοποίησε ο Οργανισμός σε σχέση με την Google.

Οι πέντε χιλιάδες άνεργοι θα πάρουν 3.348 καθαρές αποδοχές. Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι άνεργοι θα λάβουν 550 ευρώ καθαρά για 22 ημέρες το μήνα και 6 ώρες την ημέρα, ενώ, ταυτόχρονα, θα ασφαλιστούν στον κλάδο ασφάλισης ασθενείας σε είδος και για επαγγελματικό κίνδυνο.

Το πρόγραμμα αφορά 5.000 εγγεγραμμένους ανέργους που θέλουν να απασχοληθούν στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing).

Με αυτό τον τρόπο θα τους δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν τη σχετική εργασιακή εμπειρία. Η δράση απευθύνεται και σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και το Ελληνικό Δημόσιο. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ επιχειρεί η νέα δράση να δημοσιοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου. Παράλληλα, ο Οργανισμός έχει καταρτίσει τη λίστα με επτά προγράμματα που αφορούν συνολικά 38.600 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Όλα τα «ανοιχτά» προγράμματα

Ο Οργανισμός παράλληλα «τρέχει» και μια σειρά από άλλα προγράμματα που απευθύνονται σε εγγεγραμμένους ανέργους.

Αυτά είναι: Πρόγραμμα προεργασίας για 3.000 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30, στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πρόγραμμα 9.200 δικαιούχων «Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας», Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας στους Δήμους Αμύνταιου και Πτολεμαΐδας, Πρόγραμμα Απασχόλησης 3.500 άνεργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών, Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών, Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών, Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων σε Κλάδους Εξυπνης Εξειδίκευσης, Πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας, Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελευσίνας και Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών.

Εργασία στα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS προκηρύσσουν θέση Γονέα SOS για τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, Πλαγιαρίου, Θράκης και Κρήτης. Προϋποθέσεις: Αν θέλετε να ασχοληθείτε με το μεγάλωμα παιδιών μέσα από έναν γονεϊκό ρόλο.

Αν είστε 35-50 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις. Αν είστε απόφοιτοι Λυκείου, με καλή σωματική και ψυχική υγεία. Αν έχετε δυνατότητα 24ωρης, 5νθήμερης διαμονής στο Χωριό. Προσφέρονται: Ικανοποιητικός μισθός και ασφάλιση, ετήσια άδεια και 8 ρεπό το μήνα, διαμονή σε σύγχρονη κατοικία, συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση, υποστήριξη από διεπιστημονική ομάδα συνεργατών.

Αποστείλετε ηλεκτρονικά το βιογραφικό σας στο [email protected], με την υποσημείωση «Για τη θέση Γονέας SOS» μέχρι την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 3238048, καθημερινά από τις 10:00 ως τις 17:00.

Θέσεις για ψυχολόγους σε ΜΚΟ

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Ερευνας, Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΣΥΝΘΕΣΗ» καλεί ενδιαφερομένους για τρεις θέσεις ψυχολόγων πλήρους απασχόλησης στο κέντρο ημέρας «Ανατολή».

Απαραίτητα προσόντα: Αδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου, Γνώση χειρισμού Η/Υ, Εμπειρία/Προϋπηρεσία κατ’ ελάχιστον 1 έτος. Πρόσθετα προσόντα που θα συνεκτιμηθούν: Προηγούμενη εθελοντική ή μισθωτή εργασία σε συναφείς φορείς – Πιστοποιημένη εξειδίκευση σε ατομική- ομαδική ψυχοθεραπεία, Γνώσεις ψυχοεκπαίδευσης στις βασικές αρχές της ψυχοκοινωνικής φροντίδας και των πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας, εμπειρία στην ψυχολογική υποστήριξη μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, πιστοποιημένη γνώση αγγλικών. Αποστολή βιογραφικών έως 22/1/2021 με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει δύο πεντάμηνες περιόδους ενδοϋπηρεσιακής πρακτικής άσκησης («stages») για νέους πτυχιούχους πανεπιστημίων που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας και τις εργασίες της Επιτροπής και να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα σε μία από τις υπηρεσίες της Επιτροπής. Διοικητική ενδοϋπηρεσιακή πρακτική άσκηση (σε όλες τις υπηρεσίες εκτός από τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης).

Τα καθήκοντα που ανατίθενται στους διοικητικούς ασκούμενους αντιστοιχούν περίπου στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν οι μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι στην αρχή της σταδιοδρομίας τους στην Επιτροπή, όπως συλλογή πληροφοριών και τεκμηρίωση, οργάνωση ομάδων εργασίας, φόρουμ, δημόσιες ακροάσεις και συνεδριάσεις, προετοιμασία εκθέσεων και απάντηση σε επερωτήσεις, συμμετοχή σε συνεδριάσεις ομάδων, αρχειοθέτηση, γλωσσική επεξεργασία κειμένων κ.λπ. Ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση στη γραπτή μετάφραση (αποκλειστικά στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης).

Οι ασκούμενοι απασχολούνται σε μεταφραστική μονάδα με μεταφραστές της ίδιας μητρικής γλώσσας. Εκτελούν την ίδια εργασία με τους μόνιμους υπαλλήλους, δηλαδή μεταφράζουν προς τη μητρική τους γλώσσα από τουλάχιστον δύο άλλες κοινοτικές γλώσσες.

Η εργασία τους αναθεωρείται από πεπειραμένο ανώτερο προσωπικό. Ορισμένοι ασκούμενοι τοποθετούνται σε μονάδα υποστήριξης εντός της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης. Οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση πρέπει να: έχουν συμπληρώσει τον 1ο κύκλο των σπουδών τους, μην έχουν διανύσει περίοδο πρακτικής άσκησης σε άλλο θεσμό της Ε. Ενωσης, έχουν ικανοποιητική γνώση της αγγλικής ή γερμανικής ή γαλλικής γλώσσας. Μηνιαίο Επίδομα: 1,229€. Επιπλέον προσφέρεται κάλυψη για ταξιδιωτικά έξοδα και ασφαλιστική κάλυψη.

Για να είναι έγκυρη η αίτησή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε το ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης και να το στείλετε και ταχυδρομικώς πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Διάρκεια: 5 μήνες. Προθεσμία: 29 Ιανουαρίου 2021.

Από το ένθετο «Αγορά Εργασίας» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Οι νέες ευκαιρίες για καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Δημήτρης Ντόγκας

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα Voucher για 10.000 θέσεις εργασίας με επίδομα 2.520 ευρώ – Έως 26 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις ανέργων 30 έως 49 ετών

Δημήτρης Ντόγκας

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Νέος διαγωνισμός για 240 μόνιμους – Η διαδικασία επιλογής – Οι θέσεις ανά ειδικότητα [πίνακας]

Δημήτρης Ντόγκας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιτήσεις έως την 1η Μαρτίου για 50 θέσεις 8μηνης διάρκειας – Οι τίτλοι σπουδών που αναγνωρίζονται

Δημήτρης Ντόγκας

Δήμοι και Περιφέρειες: Στη τελική ευθεία οι 782 μόνιμες προσλήψεις – Η λίστα με τις 35 ειδικότητες

Δημήτρης Ντόγκας

EPSO: Ο διαγωνισμός για 95 γλωσσικούς επιμελητές σε Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωδικαστήριο – Πως θα διεκδικήσετε τη θέση

Δημήτρης Ντόγκας

ΕΦΚΑ: Έρχονται δύο νέες προκηρύξεις για 186 μόνιμους – Πως θα κατανεμηθούν οι θέσεις για προστατευόμενα άτομα

Δημήτρης Ντόγκας

Τι θα καταβληθεί έως τέλος Φεβρουαρίου από e-ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ και ΟΑΕΔ – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Tinad

OAEΔapp: Από σήμερα 40 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με ένα κλικ από το κινητό σας

Μιχάλης Μάρδας