ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Το Αλεξανδρινό ως σημείο στίξης των γιορτών

Newsroom eleftherostypos.gr

Κάθε γιορτή λειτουργεί ως σημείο στίξης στις παραγράφους της χρονιάς. Η παράγραφος Χριστούγεννα τώρα μόλις ξεκινά. Σε αντίξοες συνθήκες εν μέσω πανδημίας. Μεγαλύτερη αντίσταση, η παράδοση και η πρόβα γιορτών για όλους. Σαν απελευθερωτική αίσθηση.

Η ποϊνσέτια ή αλεξανδρινό, γνωστό και ως «αστέρι της Βηθλεέμ», είναι το χαρακτηριστικό λουλούδι με τα κόκκινα φύλλα, που συμβολίζει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Με καταγωγή από το Μεξικό, η ποϊνσέτια οφείλει το όνομα της στον Αμερικανό πρέσβη που πριν από δυο αιώνες πήρε το λουλούδι στη χώρα του και σταδιακά διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, ούτε η παράδοση, ούτε η επιλογή του κόσμου μπορεί να βοηθήσει το αλεξανδρινό και τα υπόλοιπα εορταστικά φυτά. Σε μια επιστολή, κραυγή αγωνίας που έστειλαν οι ανθοπαραγωγικοί συνεταιρισμοί, καλούν όλους τους εμπλεκόμενους να μην γίνει το lockdown και τα μέτρα, αιτία να χαθεί το χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Να ανοίξουν ανθοπωλεία και φυτώρια. Να στολιστούν τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα γραφεία, τα νοσοκομεία και κάθε θλιμμένο παράθυρο. Να μην αφαιρεθούν τα σημεία στίξης στις εορταστικές παραγράφους της ζωής μας. Ειδικά αυτή την εποχή που οι ψυχές ανθρώπων είναι ιδιαιτέρως βεβαρυμμένες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Φτιάξτε τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα δώρα με αλεξανδρινό