ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος κατά συνωμοσιολόγων και fake news: Με τα θέματα της υγείας δεν παίζει κανείς

Newsroom eleftherostypos.gr

Ηχηρό ράπισμα στους συνωμοσιολόγους και σε όσους διαδίδουν fake news για την πανδημία του κορωνοϊού  έδωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Αφορμή στάθηκε η στάση που τηρεί μερίδα πολιτών έναντι των μέτρων για την πανδημία με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο να τονίζει πώς «με τα θέματα της υγείας δεν παίζει κανείς».

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα, ούτε τα fake news ούτε οι συνωμοσιολογίες είναι σοβαρά πράγματα. Συζητάμε για θέμα ζωής και θανάτου. Η ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία που υπάρχει στον άνθρωπο», ανέφερε μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Οι πάντες αγωνίζονται και για τη σωματική και για την ψυχική και για την πνευματική υγεία του ανθρώπου καθένας στο χώρο που δραστηριοποιείται. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να εκμεταλλεύεται αυτό το αγαθό και να δημιουργεί συνωμοσιολογικές καταστάσεις να προσπαθεί να δώσει μεταφυσικές ερμηνείες και προεκτάσεις σε ένα μέτρο που έχει να κάνει αποκλειστικά με την υγεία του ανθρώπου», επεσήμανε ο κ. Χρυσόστομος.

Όπως είπε, «τίποτα δεν εμποδίζει τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Κανένα φυσικό ή κτιστό μέσο δεν μπορεί να μπει ανάμεσα στη σχέση του ανθρώπου με το Θεό».

Σχετικά με τις αντιδράσεις πιστών στην απαγόρευση εισόδου στους ναούς κατά την περίοδο της καραντίνας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ήταν ξεκάθαρος: «Είναι άλλο θέμα ότι ο πιστός θέλει να μπει στην εκκλησία για να προσευχηθεί και να ανάψει το κερί του και άλλο θέμα να δημιουργώ καταστάσεις τέτοιες για να αποτρέπω την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζονται».

Όπως παρατήρησε, «πρέπει να δοθεί ένα περιθώριο στους πιστούς, όχι για να παρακολουθήσουν την ακολουθία που δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός, αλλά να υπάρχει η δυνατότητα οι εκκλησίες να είναι ανοικτές για ατομική προσευχή και να μπορεί ο κάθε πιστός να πηγαίνει να προσεύχεται».

«Το θέμα είναι σοβαρό. Με τα θέματα της υγείας δεν παίζει κανείς. Βλέπετε ότι τείνει να γίνει τσουνάμι υγειονομικό και στη χώρα μας όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει για αυτό να υποτιμήσουμε και την πνευματική διάσταση του ανθρώπου, ο οποίος έχει την ανάγκη της προσευχής ακόμα και στο ναό ως ατομική προσευχή», υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος.

Ειδήσεις 

Αυτά είναι τα προϊόντα που δεν θα τα βρίσκετε πλέον στα σούπερ μάρκετ

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής

Χαμός στο παλάτι: O γαμπρός του Ερντογάν «έπαιξε ξύλο» με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη

H κόρη του Σπίλμπεργκ υπερασπίζεται τις ροζ ταινίες: Έδωσαν νόημα στη ζωή μου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Κάποια μορφώματα δεν πρέπει να έχουν χώρο στην κοινωνία και την πολιτική

Ανδρέας Ντίνης

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος για Βελόπουλο: Δεν μπορεί η Εκκλησία να απαντά στον κάθε «Χριστέμπορο»

Μιχάλης Μάρδας