ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: Δεν θα ζητήσει αναστολή ο Γιώργος Ρουπακιάς

Newsroom eleftherostypos.gr

Με την ανακοίνωση των ποινών από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρίσκεται ένα βήμα πλέον από τη λύση των συνεδριάσεων.

Το δικαστήριο επέβαλε υψηλές ποινές στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, που σύμφωνα με την απόφαση λειτουργούσε υπό το «μανδύα» πολιτικού κόμματος.

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων δίνουν την τελευταία νομική «μάχη» που θα κρίνει το σημαντικότερο ίσως ζήτημα, δηλαδή σε ποιους θα δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα έως την εκδίκαση της έφεσης και άρα θα μείνουν εκτός φυλακής.

Το δικαστήριο έδωσε τη δυνατότητα να εξεταστούν μάρτυρες για το αίτημα αναστολών, κάτι που σημαίνει πως ακόμη και σήμερα φαντάζει δύσκολο να ολοκληρωθεί πριν από την Παρασκευή όλη η διαδικασία, που περιλαμβάνει τις αγορεύσεις των δεκάδων δικηγόρων, την πρόταση της εισαγγελέως, τη διάσκεψη του δικαστηρίου και την ανακοίνωση της απόφασης.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε γνωστό ότι δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής ο Γιώργος Ρουπακιάς. Βέβαι και αίτημα να υπέβαλλε το έγκλημά του για τη δολοφονία του Φύσσα είναι τόσο βαρύ που δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό κάθε τέτοιο αίτημα.

Θυμίζουμε ότι η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επεβλήθη, όπως αναμενόταν, στον Γιώργο Ρουπακιά, που καταδικάστηκε σε επιπλέον 14 έτη για εγκληματική οργάνωση, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Ηταν ο μόνος από τα «απλά μέλη» της εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στο «ταβάνι» της προβλεπόμενης ποινής για αυτό το αδίκημα (10 έτη) και ο μόνος που το δικαστήριο έφτασε στις υψηλότερες ποινές που προβλέπονται. «Βάλατε την υψηλότερη ποινή από όλους στον καφετζή της Νίκαιας για την ένταξη», σχολίασε ο δικηγόρος του, Γ. Ρουμπέκας, ζητώντας επιείκεια έστω για τις οπλοκατοχές, κάτι που επίσης απερρίφθη.

Σε ό,τι αφορά τους συνεργούς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή 10 ετών και 2 μηνών τόσο στον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας όσο και στο συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά. Για τους υπόλοιπους που κρίθηκαν ένοχοι (τόσο για συνέργεια σε ανθρωποκτονία όσο και ως μέλη της εγκλ. οργάνωσης) η ποινή που επεβλήθη ήταν 7-9 έτη, με την οικογένεια του Π. Φύσσα, μέσω της δικηγόρου της, Χ. Παπαδοπούλου, να μην απαντά ούτε θετικά ούτε αρνητικά στο ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένη από το ύψος της ποινής. «Για να έχουμε μία συνολική εκτίμηση της απόφασης θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση επί των αναστολών. Εκεί θα μπορούμε να εκφράσουμε καλύτερα αν θεωρούμε ότι είμαστε δικαιωμένοι από την απόφαση». Με άλλα λόγια, εάν το δικαστήριο απορρίψει το αίτημα η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και οδηγήσει πολλούς από τους ενόχους στη φυλακή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Οι αμετανόητοι μέχρι τέλους Χρυσαυγίτες και το λάθος της ΕΛ.ΑΣ. με τον Παππά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τίτλοι τέλους για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: Τι ισχύει για τον χρόνο φυλάκισης

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: Η ώρα των ποινών και της φυλακής

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: Για ποιους το σκεπτικό της απόφασης δείχνει φυλακή – Πότε θα ανακοινωθούν οι ποινές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

«Ουκ εά με καθεύδειν το του… Σαμαρά τρόπαιον»…

Kon

Εισαγγελέας για Χρυσή Αυγή: Μόνος ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Δίκη ΧΑ: Δεν γνωρίζουμε ούτε τον Ρουπακιά ούτε για τάγματα εφόδου λένε πρώην βουλευτές

Δημήτρης Κατσάκος

Εντάσεις και μικροεπεισόδια στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Επίθεση της Μάγδας Φύσσα σε Αλεξόπουλο

Συνεχίζεται από Δευτέρα η δίκη της ΧΑ για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom