Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Στη τελική ευθεία για τις ποινές – Ρύθμιση για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Newsroom eleftherostypos.gr

Η κλεψύδρα πλέον έχει γυρίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την αναγνώριση ελαφρυντικών ή όχι στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της  εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι δικαστές όταν επανέλθουν στην έδρα την Δευτέρα στις 10 το πρωί, με την απόφαση τους για τα ελαφρυντικά, θα καθορίσουν το πλαίσιο των ποινών που θα αντιμετωπίσουν οι καταδικασθέντες .

Και αυτό γιατί η ενδεχόμενη αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους αυτόματα οδηγεί σε μείωση ποινών.

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

Τη Δευτέρα το δικαστήριο θα ανακοινώσει κατά πόσο συντάσσεται ή όχι με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία την Πέμπτη πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικού σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα.

Τα επόμενα βήματα

Μετά την απόφαση των δικαστών για την αναγνώριση ή όχι ελαφρυντικών τη σκυτάλη παίρνει και πάλι η εισαγγελέας η οποία θα προτείνει για τις ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους με τους δικαστές να έχουν τον τελικό λόγο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την δίκη της Χρυσής Αυγής 

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει για το κρίσιμο θέμα της αναστολής εκτέλεσης της ποινής, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

Η στάση της εισαγγελέως

Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου δήλωσε για δεύτερη φορά στο δικαστήριο ότι παραμένει πιστή στην κρίση της ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να απαλλαγούν από τις κατηγορίες. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεσμεύεται από την ετυμηγορία του δικαστηρίου και γι’ αυτό πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η κίνησή της να απαντήσει μέσα στο δικαστήριο σε επικρίσεις που δέχθηκε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων: «Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, Παραμένω πίστη στην πρότασή μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.

Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Η κρίση για τα ελαφρυντικά ανήκει στο δικαστήριο».

Στην αρχική της εισήγηση επί του θέματος, η εισαγγελέας, σε μία διάρκειας δύο λεπτών αγόρευση, ανέφερε προς τους δικαστές: «Με την απόφασή σας, κρίνατε πως οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν σε μία ομάδα, προκειμένου να διαπράττουν ανθρωποκτονίες ή απόπειρες ανθρωποκτονιών. Τι ελαφρυντικά θα μπορούσα να προτείνω για μία τέτοια οργάνωση που επιβουλεύεται ακόμη και το δημοκρατικό πολίτευμα;». Στη συνέχεια εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα μόνο για ένα ελαφρυντικό, το οποίο ζήτησαν οι δικηγόροι τριών κατηγορουμένων (πρόκειται για τους Στ. Μπούκουρα, Χρ. Αλεξόπουλο και Χρ. Κουκούτση) και το οποίο περιλαμβανόταν στον παλιό Ποινικό Κώδικα και δεν είχαν ζητήσει οι υπόλοιποι δικηγόροι.

Το «εμπόδιο» που θέτει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Το άρθρο του νέου ποινικού κώδικα που έχει προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις είναι αυτό που δεν προβλέπει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για όσους καταδικαστούν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορούν να πολιτευτούν ακόμη και μέσα από τη φυλακή.

«Θα μπορούν να φτιάξουν ένα κόμμα. Πιστεύω βέβαια πως με το όνομα θα έχουν πρόβλημα όταν περάσει από τον Άρειο Πάγο. Τα ίδια πρόσωπα θα μπορούν μεν να συστήσουν οργάνωση, αλλά θα υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ανδρέας Δημητρόπουλος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την δίκη της Χρυσής Αυγής 

«Υπάρχουν δύο δυνατότητες: Να επανέλθουν οι διατάξεις. Η άλλη λύση είναι η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων να προβλεφθεί από τις διατάξεις του εκλογικού δικαίου», εκτιμά, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΕΚΠΑ, Γιώργος Σωτηρέλης.

Πώς αντιδρούν τα κόμματα

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει ευνοϊκότερα τα μέλη και τους διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης αλλά αντίθετα αυστηροποιεί το νομικό πλαίσιο», ανακοίνωσε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της , η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε: «Εκείνο που προέχει είναι να τελειώνουμε οριστικά με τους νεοναζί. Αποδεχθείτε, έστω και τώρα, τη σχετική τροπολογία μας ή φέρτε άμεσα σχετική ρύθμιση».

Δίκη ΧΑ: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης καταγγέλλει: «Γνωρίζατε τι κάνανε. Γιατί αυτή η ολιγωρία; Δε θα πείτε συγγνώμη, κάναμε λάθος; Όλες οι κυβερνήσεις».

Από το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης, ζητείται «άμεσος έλεγχος όλων των υποθέσεων υπόδικων και καταδικασμένων εγκληματιών που ευνοήθηκαν από τον Ποινικό Κώδικα ΣΥΡΙΖΑ».

Απαλλαγή για 11 από τους 68 κατηγορουμένους

Υπενθυμίζεται ότι, από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους οι δικαστές, ομόφωνα, έκριναν ένοχους τους 57 για διεύθυνση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και άλλα αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού βαθμού.

Για τους 11 το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή τους.

Οι 11 από τους 68 κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι. Πρόκειται για τους:

 • Αγιοβλασίτης Διονύσιος
 • Αποστολόπουλος Γεώργιος
 • Γαλανάκης Χρήστος
 • Γαροφαλάκης Σάββας
 • Καλπιτζής Γιωργος
 • Μαυρικάκης Μανώλης
 • Μπενέκη Νικολέτα
 • Περής Γιώργος
 • Πετράκης Γιώργος
 • Σκορδέλη Θέμις
 • Ψιλάκης Μανώλης

Από τους 57 ένοχους, οι 7 κρίθηκαν ένοχοι μόνο για πλημμελήματα. Μεταξύ αυτών είναι και η Θεώνη Σκαρπέλη, που έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε επιθέσεις κατά αλλοδαπών στον Άγιο Παντελεήμονα.

Τι ισχύει με τα έτη κάθειρξης

Υπενθυμίζεται ότι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης το πλαίσιο ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε οι προβλεπόμενες ποινές θα κυμανθούν από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης.

Σε όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το πλαίσιο ποινής είναι από 5 έως 10 έτη κάθειρξης. Αν όμως αναγνωριστεί ελαφρυντικό, οι ποινές θα είναι από 1 έως 5 έτη κάθειρξης.

Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας προβλέπονται ισόβια ενώ για τις απόπειρες ανθρωποκτονιών πολυετείς καθείρξεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει να είναι παρόντες οι καταδικασμένοι στο δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυλαία στη δίκη μπορεί να πέσει ακόμη και την ερχόμενη Τετάρτη.

Ρύθμιση για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων χρυσαυγιτών

Παράλληλα, την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νέα ρύθμιση που θα αφορά στους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής και θα λύνει το ζήτημα που προέκυψε με την ποινή για τη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, ο Κώστας Τσιάρας επεσήμανε πως θα έρθει ολοκληρωμένη, άρτια ρύθμιση, μέσα από πρόταση που θα καταθέσει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι δεν άλλαξε την επίμαχη διάταξη όταν πέρασε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, τόνισε πως ακόμα και αν η κυβέρνηση άλλαζε τον Ποινικό Κώδικα άμεσα, και πάλι θα υπήρχε πρόβλημα με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς «θα ίσχυε ο ευμενέστερος νόμος» και θα υπήρχε και σύγκρουση με το άρθρο 51 του Συντάγματος, που κάνει λόγο για «αμετάκλητη δικαστική απόφαση».

Χαμός στη Βουλή με τους Χρυσαυγίτες κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την συμφωνία των Πρεσπών

«Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι κάνουμε παρέμβαση, η παρέμβαση αυτή συμπαρασύρει και πολλά άρθρα Ποινικού Κώδικα, δεν είναι τόσο απλό», είπε, ενώ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει τρόπος να απολέσουν οι Χρυσαυγίτες τα πολιτικά τους δικαιώματα πριν υπάρχει αμετάκλητη δικαστική σχετική απόφαση. «Αυτό είναι ξεκάθαρο», επεσήμανε για να συμπληρώσει πως δεν αρκεί η αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

«Ποιον κοροϊδεύετε; Για τι πράγμα μιλάμε;», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε κι εκείνος με τη σειρά του την προηγούμενη κυβέρνηση για υποκρισία.

Πώς σχολιάζουν στον «Ε.Τ.» νομικοί την απόφαση του Δικαστηρίου

Κόλαφος στην εισαγγελική πρόταση

«Η απόφαση είναι ύψιστης σημασίας, στηρίχθηκε στο πελώριο ενοχοποιητικό αποδεικτικό υλικό που κανείς δεν μπορούσε να αγνοήσει και εξέφρασε το περί δικαίου αίσθημα του λαού, η άγρυπνη παρουσία του οποίου εξουδετέρωσε δισταγμούς, ερωτήματα και το φόβο» αναφέρει ο  Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. [Διαβάστε εδώ την συνέχεια]

Η πρώτη, μεγάλη δικαίωση

«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ιστορική. Το δικαστήριο δίκασε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση» αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων.[Διαβάστε εδώ την συνέχεια]

Αποδοκιμασία από κοινωνία, καταδίκη από το δικαστήριο

Στις τελευταίες εκλογές καταδικάστηκε από το λαό η Χρυσή Αυγή ως πολιτικό κόμμα. Καταδικάστηκε κυρίως για την πρακτική του, τη ρητορική και την εικόνα που εμφάνισαν οι βουλευτές του στο Κοινοβούλιο και τα μέλη και οι οπαδοί του στους δρόμους αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος Επίτιμος πρόεδρος ΣτΕ και πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα [Διαβάστε εδώ την συνέχεια]

Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει

«Η σημερινή ιστορική δικαστική απόφαση επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με την ισχύ και τη βαρύτητα μιας ποινικής καταδίκης, τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής» αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος του ΔΣΑ. [Διαβάστε εδώ την συνέχεια]

Η απόφαση δημιουργεί νομικό προηγούμενο

«Είναι μία ιστορική απόφαση η οποία δημιουργεί όχι μόνο πολιτικό, αλλά και νομικό προηγούμενο» αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο Ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς. [Διαβάστε εδώ την συνέχεια]

Αυτά τα ελαφρυντικά ζητούν οι καταδικασθέντες

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου του, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Αρχηγός πολιτικού κόμματος που εξελέγη με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση και έργο ξαφνικά να βρίσκεται κατηγορούμενος και να προσπαθώ να εικάσω τί διεύθυνε….» τόνισε ο συνήγορος του συμπληρώνοντας ότι ο εντολέας του έχει «τηρήσει όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, έχει νόμιμο κόμμα και σήμα και ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για γεγονότα που σας δείξαμε ότι τα αγνοούσε. Προσπαθώ να αντιληφθώ πως διηύθυνε και τί διηύθυνε…» «Αν είναι να κάνουμε ιδεολογικό δικαστήριο και δεν το πήρα χαμπάρι, τότε φταίω εγώ. Αλλά επειδή ξέρω που βρίσκομαι, δεν μπορείτε να μου λέτε ότι έχει διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επειδή ήταν γενικός γραμματέας ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, λίγες ώρες μετά την απόφαση για το χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Αναφορικά με το σύννομο βίο, υποστήριξε πως ο Νικ. Μιχαλολιάκος δεν έχει καμία καταδίκη. «Εχει παράξει έργο και ας μην είναι αρεστός. Δημιούργησε ένα πολιτικό φορέα. Βοήθησε κόσμο. Παρείχε έργο κοινοβουλευτικό» τόνισε.

Αναφερόμενος στο ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, η υπεράσπιση, είπε: «Εν αγνοία του τελέστηκε ένα αδίκημα, λοιδορήθηκε και προφυλακίστηκε. Έκανε τα πάντα και είχε μια διαδρομή χωρίς να του αποδώσει κανείς τίποτα».

Και κατέληξε η πλευρά του Νικ. Μιχαλολιάκου: «δεν είναι συμπεριφορά κοινωνίας να φέρονται έτσι σε έναν κατηγορούμενο. Δεν είναι λογικό, παραμονή της απόφασης να κυκλοφορούν δηλώσεις που στόχευαν όχι το Μιχαλολιάκο αλλά αλλού. Δεν αποσκοπούσαν στους κατηγορουμένους. Δεν έκανε το παραμικρό ο κύριος Μιχαλολιάκος, δεν είχε δώσει δείγμα γραφής. Για ποιό λόγο γίνανε; Επειδή είπαν για τους ηττημένους του ‘45 για αυτές τις αστειότητες;».

H υπεράσπιση του Γ. Ρουπακιά ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. «Ο Γ. Ρουπακιάς, κάθε φορά λέει έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου» είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο και σημείωσε πως ο εντολέας του επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό. Ακόμη, από τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των Μιχάλη Αρβανίτη και Παναγιώτη Ηλιοπουλου αιτήθηκαν, κατά περίπτωση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Συγκεκριμένα ,η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αξιοσέβαστα άτομα που τήρησαν στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν.

Αντίστοιχα, για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς όπως αναφέρθηκε , υπηρέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο και είχε άριστη συμπεριφορά, αλλά και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Τα ίδια ελαφρυντικά ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης να αναγνωριστούν και στον Γιώργο Γερμενή ο οποίος είναι ένας από τους επτά που καταδικάστηκαν για Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης

«Ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε και έστειλε το κόμμα στα κάτεργα» - Προκλητικός ο Γερμενής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο Γιώργος Γερμενής γνωστός και ως Καιάδας, ζητά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Όπως αναφέρθηκε, δεν είχε παραβατική πράξη μέχρι την απόδοσης των κατηγοριών που του αποδόθηκαν το 2012. «Όλα τα χρόνια της νεότητάς του πάλευε για ενα μεροκάματο ως διανομέας και είχε μία αγάπη, τη μουσική. Η προφυλάκιση του σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό. Σε καμιά περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις» ανέφερε η συνήγορος του και πρόσθεσε πως ο πρώην βουλευτής «αναλωνόταν νυχθημερόν στο κοινοβουλευτικό του έργο« και είχε άριστη διαγωγή.

Για την Ελένη Ζαρούλια ζητήθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. «Είναι μητέρα ενός παιδιού, δεν έδωσε ποτέ αφορμή έχει λευκό ποινικό μητρώο, όλες οι δραστηριότητες της είναι σύννομες», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της. «Ποτέ δεν ζήτησε οποιαδήποτε αντάλλαγμα. Η κυρία Ζαρούλια βρέθηκε εδώ μόνο για μια ομιλία της στη Βουλή» τόνισε ακόμη η υπεράσπιση της συζύγου του Νικ. Μιχαλολιάκου. Επίσης ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ακυρώνεται ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μητσοτάκη

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Η πλευρά του Ηλία Κασιδιάρη που κρίθηκε ένοχος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας δίκης.

«Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικά προβεβλημένο. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε ο δικηγόρος του τονίζοντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο, το αποδεικνύουν.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος ζήτησε και αυτός τα ίδια ελαφρυντικά με τους συγκρατούμενούς του στην ιστορική δίκη.

«Από 2013 βρίσκεται σε πλήρη διαφωνία με τη Χρυσή Αυγή. Δεν παραποίησε την πραγματικότητα με ανδρισμό σε σχέση με τα τεκταινόμενα. Καταδίκασε την πολιτική βία. Απαίτησε φόρο τη τιμής στο θανών Παύλου Φύσσα, ο νεκρός δεδικαίωται, και διάβασα απόσπασμα από το βιβλίο του κυρίου Καμπαγιάννη μετά την εντολή του εντολέα μου» ανέφερε μεταξύ άλλων σύμφωνα με τις πληροφορίες ο υπερασπιστής του, επισημαίνοντας ότι ο Νικ. Μίχος αγαπούσε τα ζώα και είχε παντρευτεί δύο φορές την ίδια γυναίκα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την δίκη της Χρυσής Αυγής 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Νέα Δημοκρατία: «Κατακεραυνώνει» τον Τσίπρα – «Με τη Χρυσή Αυγή κατέβαιναν στις πλατείες των αγανακτισμένων»

Λάμπρος Κατσαρός

Οργισμένη αντίδραση από την οικογένεια Φύσσα για την αποφυλάκιση Πατέλη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αποφυλακίζεται ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σούπερ μάρκετ κατηγόρησε ψευδώς υπάλληλο για κλοπή για να αποφύγει την… αποζημίωση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο ένα χρόνο μετά τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής – Στην κορυφή της πορείας η Μάγδα Φύσσα

Λάμπρος Κατσαρός

Ομπρέλα προστασίας από ακραία πολιτικά φαινόμενα

Kon

Χρυσή Αυγή: Ένας χρόνος από την ιστορική δικαστική απόφαση [εικόνες & βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικογένεια Φύσσα για Χρυσή Αυγή: Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς από ναζί

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νέο Ηράκλειο: Ένοχος για τρία πλημμελήματα ο 30χρονος οπαδός της Χρυσής Αυγής

Λάμπρος Κατσαρός