Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Τρίτη φάση προσλήψεων 7.258 αναπληρωτών

Σχολεία: Επιστρέφουν τη Δευτέρα οι μαθητές Α' και Β΄Λυκείου και το Γυμνάσιο

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην πρόσληψη επιπλέον 7.258 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) ως προσωρινών αναπληρωτών για το τρέχον σχολικό έτος, 2020-21, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για την τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών για την εν λόγω χρονιά. Οι προσλήψεις των δύο πρώτων φάσεων ανήλθαν συνολικά στις 32.291 αναπληρωτών.

Οι νέες προσλήψεις των αναπληρωτών κατανέμονται ως εξής:

– 6.465 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση. Αναλυτικότερα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται 942 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και 1.208 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προσλαμβάνονται 563 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και 3.752 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση.

– 793 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ). Οι θέσεις αυτές θα μοιραστούν σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης-ΣΜΕΑΕ (501), σε Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (123), στις Επιτροπές Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης – ΕΔΕΑΥ (85), στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης – ΚΕΣΥ (81) και σε Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ (3).

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, οι 7.258 νεοπροσληφθέντες έρχονται να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες που προέκυψαν από επιπλέον εγγραφές, από μη ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών, από εγγραφές σε ολοήμερα και άλλες, μη καταγεγραμμένες ως σήμερα ανάγκες.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, θα ακολουθήσουν άμεσα πρόσθετες προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη αναγκών που προκύπτουν λόγω απουσίας εκπαιδευτικών νοσούντων από κορονοϊό ή ανήκοντες σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ντου του Ρουβίκωνα στο υπ. Παιδείας – Κυβέρνηση: Θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού

Ανδρέας Ντίνης

Επεισόδια με χημικά και πέτρες στο υπουργείο Παιδείας

Ανδρέας Ντίνης

Πανελλαδικές: Προσφυγή 70 υποψηφίων στο ΣτΕ για τον αριθμού των εισακτέων

Δημήτρης Ντόγκας

Υπ. Παιδείας: Αυτά είναι τα πέντε fake news για τα σχολεία

Μιχάλης Μάρδας

Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Δεν ανοίγουν αύριο όλα τα σχολεία – Ποια θα παραμείνουν κλειστά

Evanthia Karra

Κορωνοϊός – Κεραμέως: Αν υπάρξουν κρούσματα αυτομάτως θα κλείνει το σχολείο

Evanthia Karra

Φάκελος πανελλαδικές: Ποιες σχολές… έμειναν στα αζήτητα – Ποιες ήταν οι πρώτες επιλογές

Tinad

Mε απόφαση Κεραμέως 205 προσλήψεις σε Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ και Εκκλησιαστικές σχολές [πίνακας]

Tinad