Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Αγορά Εργασίας: 7.859 άμεσες προσλήψεις στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Newsroom eleftherostypos.gr

Την περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ειδικά σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων και η στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι μια ανάγκη που έγινε πιο εμφανής τους προηγούμενους μήνες κατά τη διαχείριση ασθενών με κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του έδωσε το πρώτο στίγμα των αλλαγών, λέγοντας πως θα γίνει μια μεγάλη τομή στην πρωτοβάθμια φροντίδα, με μονάδες χρόνιων παθήσεων και ημερήσιας νοσηλείας για μικρά χειρουργεία και θεραπείες. Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

• 4.000 θέσεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, κυρίως απ’ όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

• 400 θέσεις ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων περίπου οι μισές θα αφορούν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

• 1.650 θέσεις επαγγελματιών νοσηλευτών για την απόκτηση ειδικότητας στην επείγουσα-εντατική ιατρική και 600 ακόμα νοσηλευτών δημόσιας Υγείας.

• 1.209 μόνιμες θέσεις με την προκήρυξη 6Κ/2020.

Συνολικά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προστεθούν στο σύστημα περίθαλψης 7.859 θέσεις επαγγελματιών νοσηλευτών, γιατρών, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού για υγειονομικές δομές σε όλη την επικράτεια.

Σημειώνεται πως από τον Μάρτιο έχουν ήδη γίνει περισσότερες από 6.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία και προχώρησαν οι διαδικασίες ώστε να υλοποιηθούν οι προκηρύξεις μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ: 942 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία των επτά υγειονομικών περιφερειών, 81 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε νησιωτικές, παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές και 1.116 ατόμων ως μόνιμο προσωπικό μέσω της προκήρυξης 2Κ/2019, των οποίων τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Επιπλέον 4.000 προσλήψεις έγιναν μέσα στο καλοκαίρι για επικουρικό προσωπικό που απασχολείται μέχρι σήμερα στις μονάδες Υγείας. Γι’ αυτούς τους επικουρικούς είχε υποσχεθεί ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, επέκταση συμβάσεων ενώ ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ υποσχέθηκε μονιμοποίηση για όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κρίσης. «Στη μάχη αυτή θα παραμείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είτε λήγει η σύμβασή τους άμεσα είτε σε κάποιους μήνες, οι συμβάσεις αυτές θα επεκταθούν και θα ανανεωθούν», είχε πει ο υπουργός.

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να δημοσιευθεί η νέα προκήρυξη 400 θέσεων ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων περίπου οι μισές θα αφορούν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αυτό είχε ανακοινώσει πριν από λίγες μέρες ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, συμπληρώνοντας ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν άμεσα για να πιάσουν γρήγορα δουλειά οι γιατροί στις ΜΕΘ και όπου υπάρχει ανάγκη. Παράλληλα, άμεσα αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα Υγείας 1.650 άτομα για την απόκτηση ειδικότητας στην επείγουσα-εντατική ιατρική και 600 ακόμα νοσηλευτές δημόσιας Υγείας.

Την ίδια ώρα, τη διασύνδεση όλων των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας και τη δημιουργία ολοκληρωμένων δικτύων Υγείας, που θα περιλαμβάνουν τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, δημοτικά ιατρεία, τις ΤΟΜΥ, αλλά και ιδιώτες γιατρούς, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, με νομοσχέδιο που θα είναι έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή μέσα στο φθινόπωρο.

Από το ένθετο «Εργασία» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αιτήσεις έως 7 Οκτωβρίου για 400 προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών –Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Δημήτρης Ντόγκας

Πρόσκληση σε 600 οδηγούς από τα ΚΤΕΛ Αττικής ,Θηβών, Εύβοιας και Κορινθίας- Αναλυτικά οι διαγωνισμοί

Δημήτρης Ντόγκας

892 προσλήψεις σε ΕΟΔΥ και Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας- Οι δικαιούχοι, που «ανοίγουν» οι θέσεις

Δημήτρης Ντόγκας

Σχολεία: Έρχονται προσλήψεις εκπαιδευτικών – Πρόσθετα κονδύλια 118 εκατ. ευρώ

Ανδρέας Ντίνης

Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: «Έρχεται δύσκολος χειμώνας» – Τι λένε οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» στο EleftherosΤypos.gr

Ανδρέας Ντίνης

Εργασία: Αυτά είναι τα 6+1 πακέτα για 4.155 θέσεις μονίμων και εποχικών μέσα στο φθινόπωρο

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Τα αρνητικά ρεκόρ του Σεπτεμβρίου – Ασφυκτική η πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας

Tinad

Πώς θα λειτουργεί από σήμερα το δημόσιο – Ολη η απόφαση

Ανδρέας Ντίνης