Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Του δέσμευσαν μισθό 567 ευρώ για παράβαση του 2008

Για μια παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας το… 2008, ο Δήμος Θερμαϊκού δέσμευσε τον τραπεζικό λογαριασμό 44χρονου δημότη, στερώντας του και τα 567 ευρώ της μισθοδοσίας του! Σχεδόν εννέα χρόνια μετά την παράβαση και τη βεβαίωση του προστίμου, ο Δήμος έδειξε ένα εξαιρετικά σκληρό και καθόλου αλληλέγγυο πρόσωπο εις βάρος ενός εργαζόμενου και πατέρα ενός παιδιού που μεγαλώνει την οικογένειά του με λιγότερα από 600 ευρώ το μήνα. Η δικαιολογία του Δήμου ήταν η γνωστή: «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Θα βρίσκαμε εμείς τον μπελά μας».

Το πρώτο μέρος της υπόθεσης ξεκινά το 2008, όταν εις βάρος του Παναγιώτη Κ. από την Περαία Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκε από την τροχαία παράβαση για υπερβολική ταχύτητα ύψους 350 ευρώ. «Δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Δεν πήγα να πληρώσω. Η αλήθεια είναι ότι με πρόλαβε η κρίση. Ο μισθός περιορίστηκε σημαντικά και πλέον είχα άλλες προτεραιότητες, καθώς το 2010 ήρθε στη ζωή το παιδί μου», είπε στον «Ε.Τ.» ο 44χρονος.

Ωστόσο, το ποσό τοκιζόταν και είχε φτάσει πλέον τα 647 ευρώ.

Το δεύτερο μέρος εκτυλίχθηκε το πρωινό της περασμένης Δευτέρας. Ο 44χρονος πήγε στο ΑΤΜ για να πάρει μέρος του μισθού του. Εργάζεται σε εταιρία security και ο μισθός του είναι 567 ευρώ. Δεν μπορούσε να κάνει καμία συναλλαγή. «Μπήκα στο υποκατάστημα, ρώτησα τι συνέβη και μου είπαν ότι ο λογαριασμός έχει δεσμευτεί από το Δήμο Θερμαϊκού», πρόσθεσε.

Ο παθών απευθύνθηκε με επιστολή του προς το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, ζητώντας βοήθεια. Αρχικά, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, «κάλυψε» τις δημοτικές υπηρεσίες και την τακτική που ακολουθήθηκε. «Ο συγκεκριμένος πολίτης δεν είχε κάνει την απαραίτητη αίτηση στην τράπεζα ώστε να δηλωθεί ο συγκεκριμένος λογαριασμός ως ακατάσχετος», είπε και πρόσθεσε ότι ο οφειλέτης είχε ειδοποιηθεί έξι φορές από το 2010 για να τακτοποιήσει την οφειλή του, όμως, δεν ανταποκρίθηκε. «Είμαστε υποχρεωμένοι ως δημοτική αρχή να στείλουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών στις τράπεζες, εφόσον χρωστούν προκειμένου να δεσμευθούν χρήματα. Εάν δεν το πράτταμε, θα διωκόμασταν για παράβαση καθήκοντος», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος αναγκάστηκε σε… αναδίπλωση και υποσχέθηκε ότι σήμερα ο Δήμος θα αποδεσμεύσει τον τραπεζικό λογαριασμό (σ.σ. τα χρήματα της μισθοδοσίας δεν έχουν τραβηχτεί) και επίσης θα φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει διαγραφή του προστίμου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ζητάνε 400 ευρώ φόρο για ακριτικό μουσείο χωρίς έσοδα!

George Michaelides

Ταχιάος στον Ελεύθερο Τύπο: Θεωρώ ότι η εκλογή μου θα στενοχωρήσει τον Τσίπρα

George Michaelides

Οι Πρέσπες «βούλιαξαν» τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία

O πρόεδρος του ΟΛΘ στο EleftherosTypos.gr: Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Ατενίζοντας με σιγουριά το μέλλον

Ανδρέας Ντίνης

Σαρίδης στο EleftherosTypos.gr: «Η οικονομική επιτροπεία συνεχίζεται»

Μιχάλης Μάρδας

Μπίλλιας στο EleftherosTypos.gr: «Τις επόμενες δύο εβδομάδες η απόφαση για το αν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης»

Μιχάλης Μάρδας

Απροστάτευτοι πολίτες…

Δημήτρης Κατσάκος

Ο Τσίπρας, ο Αμβρόσιος και ο… Θεός

Δημήτρης Κατσάκος

Χωρίς νερό και… υπευθυνότητα

George Michaelides