Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Αρωμα γυναίκας στην ηγεσία της Δικαιοσύνης: Αγγελική Αλειφεροπούλου νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου και Μαίρη Σαρπ του ΣτΕ

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του παιδεραστή του Ρεθύμνου!

Newsroom eleftherostypos.gr

Γυναικεία υπόθεση είναι πλέον η  ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Νέες επικεφαλής σε Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας ανέδειξε ομόφωνα το υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη με τηλεδιάσκεψη.
Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε η έως τώρα αντιπρόεδρος Μαίρη Σαρπ και του Αρείου Πάγου η Αγγελική Αλειφεροπούλου.

Η Ειρήνη Σάρπ είναι πρώτη στη δικαστική επετηρίδα, είναι αντιπρόεδρος στο ΣτΕ και μία από τις σημαντικότερες ανώτατες δικαστικούς που διαθέτει η χώρα.

Η νέα πρόεδρος του ΣτΕ σε δήλωσή της αναφέρει: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που η Ελληνική Πολιτεία με το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο όργανό της, το Υπουργικό Συμβούλιο, με επέλεξε να αναλάβω το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω το έργο των προηγουμένων Προέδρων και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσω, με την συνεργασία όλων των δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι το Δικαστήριο θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να είναι ικανό και έτοιμο να αντιμετωπίζει τις ανάγκες κάθε εποχής και να επιλύει τις διαφορές, που κάθε φορά ανακύπτουν, αποτελεσματικά και προς το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, στο όνομα του οποίου εκτελούνται, κατά το Σύνταγμα, οι αποφάσεις του».

Όσον αφορά τον Άρειο Πάγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει την Αγγελική Αλειφεροπούλου, η οποία είναι ήδη τέσσερα χρόνια αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου και θα διαδεχθεί τον Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, σε δήλωσή της αναφέρει:

«Αποτελεί εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα η επιλογή μου στη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, ως επιστέγασμα μιας πολύχρονης θητείας σαράντα ενός ετών στην υπηρεσία απονομής της Δικαιοσύνης. Είναι αυτονόητο, ότι, συναισθανόμενη το μέγεθος της ευθύνης αυτής,  θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του αξιώματος,  που μου εμπιστεύτηκε η Πολιτεία.

Με την ευκαιρία της δήλωσης αυτής επιθυμώ να τονίσω, ότι όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί θα εργαστούμε με ευσυνειδησία και εντιμότητα για τη διασφάλιση της τήρησης της νομιμότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του Κράτους Δικαίου».

Προτεινόμενα για εσάς

Παραγράφονται υποθέσεις για να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια – Ποιες αφορά

Ανδρέας Ντίνης

Μερική άρση μέτρων στη Δικαιοσύνη: Για ποιες υποθέσεις ανοίγουν τα πρωτοδικεία, ειρηνοδικεία

Ανδρέας Ντίνης

Καταγγελία της Ένωσης Δικαστών κατά του Μάριου Σαλμά για παρέμβαση σε δικαστική του υπόθεση

Δημήτρης Κατσάκος

Τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δικαιοσύνη

Δημήτρης Κατσάκος

Σε εξέλιξη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την ηγεσία της Δικαιοσύνη

Ανδρέας Ντίνης

Ωρα μηδέν… για την ηγεσία της Δικαιοσύνης – Ξεκινά η διαδικασία επιλογής

Ανδρέας Ντίνης

Ξεκινά αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Μιχάλης Μάρδας

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η κυβέρνηση αναστέλλει τους κώδικες

Ανδρέας Ντίνης

Κόλαφος στον Τσίπρα η προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης

George Michaelides