Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε αγγειοπλαστική επέμβαση στην καρδιά υπεβλήθη την Παρασκευή σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, οι γιατροί πραγματοποίησαν αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο στεντ και αφού είδαν ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος συνεχίζουν να παρέχουν στον Αρχιεπίσκοπο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι μίλησαν στον πρακτορείο Ορθοδοξία για την κατάσταση της υγείας του τόνισαν: «ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε τις πρώτες κρίσιμες ώρες και βρίσκεται ασφαλής αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο στεντ. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να πάρει σύντομα εξιτήριο και να επιστρέψει στα καθήκοντά του».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής αναφέρονται τα εξής:

«ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο “στεντ”, με πολλή επιτυχία. Σήμερα Σάββατο, δόξα τω Θεώ, η υγεία του είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική. Οι θεράποντες ιατροί τον πληροφόρησαν ότι εντός 2 ημερών μπορεί να επανέλθει στην Αρχιεπισκοπή».

Πηγές: orthodoxia.gr, himara.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Πάσχα 2021: Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορωνοϊός: Θετικός ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος- Μεταφέρεται με C-130 στην Αθήνα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Το Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου

Kon

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος συνιστά «αντίσταση» στην πανδημία

Kon

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης