ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός: Δείτε πώς έφτασε στα δικαστήρια για την απολογία του

Newsroom eleftherostypos.gr

Ωρα μηδέν για τον «Νίκο Κοντό», τον 47χρονο που φέρεται να είχε στήσει μία εγκληματική κομπίνα παριστάνοντας τον γιατρό – και μάλιστα τον εξειδικευμένο ογκολόγο – σε πλειάδα ανυποψίαστων ασθενών, οδηγώντας στον θάνατο τρία άτομα που πείστηκαν να διακόψουν τις θεραπείες τους, οι δύο εκ των οποίων ανήλικοι.

Αυτη την στιγμή είναι σε εξέλιξη η απολογία του φερόμενου ως ψευτογιατρού στον ανακριτή και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει, την ώρα που συνεχίζονται να αποκαλύπτονται διαρκώς περισσότερα στοιχεία για τη δράση του.

Ο ίδιος και το περιβάλλον του μέχρι στιγμής δεν έχουν επισήμως τοποθετηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει – μεταξύ αυτών η ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροήν και άλλα βαριά αδικήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κατηγορούμενος δεν αναμένεται να ασκήσει το δικαίωμα της σιωπής ή να κάνει χρήση κάποιου αντίστοιχου δικονομικού δικαιώματος, αλλά αναμένεται να απολογηθεί επί της ουσίας των όσων κατηγορείται. Εάν αυτό συμβεί, τότε πιθανότατα η απολογία του θα διαρκέσει αρκετές ώρες, αφού στη δικογραφία υπάρχει πλήθος στοιχείων για τη δράση του. Πολλά από αυτά, μάλιστα, δεν αφορούν αυστηρά «ιατρικές» συμβουλές που έδινε, αλλά και ρουσφέτια ή διορισμούς που φέρεται να έταζε στους ασθενείς του, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Στο μικροσκόπιο

Ηδη οι διωκτικές αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο πολλά ακόμη πρόσωπα, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τη δράση του ψευτογιατρού. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και πολλοί γιατροί (κανονικοί, αυτή τη φορά) σε διάφορες πόλεις (Βόλος, Λάρισα, Λαμία μεταξύ αυτών) αλλά και στελέχη ιδιωτικών κλινικών οι οποίοι είχαν συνεργασία με τον γιατρό ώστε να νοσηλεύονται οι ασθενείς του. Ωστόσο ερευνάται εάν οι γιατροί αυτοί έχουν επίσης ποινική ευθύνη ή εάν είχαν πέσει επίσης θύματα του «Ν. Κοντού». Επίσης ερευνάται ο ρόλος του Βολιώτη επιχειρηματία, ο οποίος πωλούσε τα βότανα και άλλα σκευάσματα στον ψευτογιατρό, τα οποία ο κατηγορούμενος στη συνέχεια έδινε στους ασθενείς ως δήθεν θεραπεία από τον καρκίνο και άλλες ανίατες ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ανεξάρτητα της ποινικής μεταχείρισης που θα έχει ο κατηγορούμενος από ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του (οι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να διατάξουν την προφυλάκισή του, εφόσον το κρίνουν ή άλλους περιοριστικούς όρους), αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 47χρονου, προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχει προβεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Αλλωστε ήδη οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει σχεδόν 50 θύματα του και χρονολογούν τη δράση του από το 2016. Εάν όμως αποδειχθούν οι βαρύτατες κατηγορίες, τότε εύλογα οι αρχές θα ερευνήσουν εάν υπάρχουν και άλλοι πολίτες που έχουν πέσει θύματα των δήθεν ιατρικών υπηρεσιών που προσέφερε.

Προτεινόμενα για εσάς

Νέα στοιχεία για τη δράση του ψευτογιατρού – Τι αναφέρουν τα πορίσματα

Tinad

Καταγγελία-σοκ: Ο ψευτογιατρός του έταζε ότι θα του βάλει ένα κανονικό πόδι από νεκρό!

Μιχάλης Μάρδας

Είδηση-σοκ: Για ακόμη 4 θανάτους φέρεται να ευθύνεται ο ψευτογιατρός!

Μιχάλης Μάρδας

Φωτό-ντοκουμέντο: Το φαρμακείο του ψευτογιατρού

Μιχάλης Μάρδας

Τον Τομ Κρουζ στο Top Gun παρίστανε ο ψευτογιατρός για να πείσει τα ανυποψίαστα θύματά του!

Μιχάλης Μάρδας

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» στην Καβάλα: Γυναίκα παρίστανε την ιατροδικαστή

Ανδρέας Ντίνης

Ψευτογιατρός: «Την άφησε 30 κιλά και πέθανε από ανακοπή» – Νέα καταγγελία-σοκ

Μιχάλης Μάρδας

Αμετανόητος ο ψευτογιατρός: «Πρόσφερα θετικές υπηρεσίες placebo» – Ολη η απολογία του

Μιχάλης Μάρδας

Σοκάρει ο Αλέξης Κούγιας: Ο ψευτογιατρός άφησε ανάπηρο ασθενή και σκότωσε καρκινοπαθή!

Μιχάλης Μάρδας