Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Εξώδικο Μωυσή στον ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ της ντροπής με τίτλο «πόσο κοστίζει ο Μωυσής»

Μίνος Μωυσής: Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει «αντισημιτικό περιεχόμενο»

Newsroom eleftherostypos.gr

Εξώδικος δήλωση και διαμαρτυρία του Δημοσιογράφου και Διευθυντή του Radio North 98 Ευάγγελου Μωυσή, προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και προς τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη, επιδίδεται σήμερα στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, από δικαστικό επιμελητή, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος και με κύριο αίτημα την απόσυρση του απαράδεκτου spot με τίτλο «πόσο κοστίζει ο Μωυσής».

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μωυσής κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Βόρειος Αντίκτυπος», τόνισε σήμερα, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το spot του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο “Πόσο Κοστίζει ο Μωυσής” και την προτροπή “στην εποχή που οι ειδήσεις αγοράζονται μην καταπίνεις αμάσητο τον Μωυσή” -παρά τα όσα προσπάθησε η Κουμουνδούρου να ισχυριστεί δεν έχει κανένα στοιχείο σάτιρας. Αφενός διότι τσουβαλιάζει όλους τους δημοσιογράφους, και μας κατηγορεί ότι είμαστε εξαγορασμένοι από την κυβέρνηση. Προφανώς δεν ισχυρίζομαι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρο προσωπικά εμένα. Ωστόσο, επειδή δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι θεατές του spot να γνωρίζουν ή να μαντεύουν τον συνειρμό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη χρήση και αναφορά του ονόματος Μωυσής, αποδεικνύεται πως οι φαινομενικά αστείες συμπτώσεις, μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις.  Όπως το γεγονός, ότι πολλοί γνωστοί, συγγενείς, φίλοι, ακροατές της εκπομπής, βρέθηκαν να αναρωτιούνται και να με ρωτούν αν έχω διαπράξει προσωπικά κάτι τόσο αντιδεοντολογικό και αντιεπαγγελματικό, που να ωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ να με χρησιμοποιεί ως… παράδειγμα εξαγορασμένου δημοσιογράφου.  Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω να περάσει έτσι.

Παρ` όλα αυτά, και πάλι θεωρώ, σοβαρότερο και πιο επικίνδυνο ως νοοτροπία και πολιτικό μήνυμα, το συνολικό τσουβάλιασμα των δημοσιογράφων που επιχειρείται από το εν λόγω spot, από τη σύμπτωση της χρήσης του επωνύμου, το οποίο με συνοδεύει από τη γέννησή μου και με το οποίο ασκώ τη δημοσιογραφία εδώ και 30 χρόνια, θέλω να πιστεύω ευσεινήδητα.

Ωστόσο, επειδή ως δημοσιογράφος και ως Μωυσής -που ασφαλώς νιώθω διπλά προσβεβλημένος, επαγγελματικά και προσωπικά- έχω διπλό έννομο συμφέρον να προβώ βάσιμα σε νομικές ενέργειες, θεώρησα καθήκον μου να κάνω το απλούστερο νομικά υποστηριζόμενο βήμα, για την απόσυρση του κατάπτυστου spot και την δημόσια συγγνώμη προς εμένα και όλους τους συναδέλφους.

Γνωρίζω τη δήλωση του κ. Σκουρλέτη με την οποία επιχειρείται να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις για το τσουβάλιασμα όλων των δημοσιογράφων. Τη θεωρώ ειλικρινούς αφετηρίας, πλην όμως, ανεπαρκή και τελικά ακυρωμένη, από την παραμονή του εν λόγω spot στην κυκλοφορία. Αναγνώριση του λάθους, χωρίς απόσυρση και διόρθωση του λάθους, ακυρώνεται από την διαιώνισή του.»

Δείτε εδώ το εξώδικο

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος χωρίς τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ για σποτ και παρακράτος

Προτεινόμενα για εσάς

Αυστραλία: Η διαφήμιση της καμπάνιας εμβολιασμού που σόκαρε το κοινό [βίντεο]

Μαρίνα Μπενέκου

Για τις… διακοπές που δεν πρέπει να μείνουν «όνειρο» κάνει λόγο το νέο σποτ για τον εμβολιασμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Bάλ’το αγόρι μου»: Με Διαμαντίδη, Παπαλουκά και άρωμα ευρωμπάσκετ το νέο σποτ για τον εμβολιασμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ για το άνοιγμα των σχολείων: «Μαθαίνουμε ασφαλείς»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορωνοϊός: Νέο σποτ της κυβέρνησης για όσους γυρίζουν από τις διακοπές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΝΔ για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα και ψεκασμένες θεωρίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η στοχοποίηση των δημοσιογράφων από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται – Δείτε το νέο σποτ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το νέο σποτ για τον κορωνοϊό: Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους μέσω του σποτ για τον ένα χρόνο κυβέρνησης της ΝΔ