Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για κορωνοϊό στη Ρόδο

Κικίλιας: Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε νέο lockdown

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα για 420 τεστ την ημέρα για τον κορωνοϊό εγκαθίσταται τη Δευτέρα στη Ρόδο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που σήμερα βρίσκεται στο νησί στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στις δομές Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας.

«Ακολουθούν 13 μόνιμες θέσεις ιατρών, που ολοκληρώνονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Νοσοκομείου, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα, προκειμένου να καλύψουμε όποια άλλη έλλειψη μπορούμε. Πάντα με ειλικρίνεια, εντιμότητα και καθαρότητα, απέναντι στους συναδέλφους και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, στους Ροδίτες, αλλά και στους τουρίστες που περιμένει το νησί», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, και πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει να κινηθεί ο τουρισμός μας και αυτό προσπαθούμε να υποστηρίξουμε, με γνώμονα την ασφάλειά των συμπολιτών μας, του υγειονομικού προσωπικού, των τουριστών. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, από την πληρότητα στις αεροδιακομιδές, τις κάψουλες και το testing, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο πολύ έμπειρα στελέχη στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τους ευχαριστώ πάρα πολύ, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν θέματα COVID, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα του Νοσοκομείου. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο αναλυτής στη Ρόδο είναι ο ένας εκ των δύο μεγάλων αναλυτών που θα τοποθετηθούν στα νησιά. Ο δεύτερος θα εγκατασταθεί στη Σύρο, όπως ανακοινώθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των νησιών την περασμένη Παρασκευή.

Ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκου με τον οποίο συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας, ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Αυτή η πρώτη φάση διαχείρισης της πανδημίας, ψήλωσε την Ελλάδα. Μέσα σε αυτή την κρίση και τα νησιά ψήλωσαν υγειονομικά. “Εκμεταλλευτήκαμε” την κρίση στην πράξη, όχι στα λόγια, και για πρώτη φορά ανέβηκε το επίπεδο της υγειονομικής θωράκισης των νησιών. Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επίσης πάρα πολύ μεγάλο κυβερνητικό σχέδιο.

Εμείς χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και με τις δικές μας δυνάμεις, η Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, ούτως ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους κατοίκους μας.

Για όλα τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκε ο Υπουργός, υπάρχει σχέδιο και απάντηση. Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας: Προχωράμε με αγάπη, αφοσίωση και αποφασιστικότητα, επικεντρωμένοι στο στόχο. Μας ενώνουν πράγματα εξαιρετικά ευγενή και νομίζω ότι και το επόμενο διάστημα αυτής της κρίσης, με ψυχραιμία, σύνεση, σοβαρότητα και, πάνω από όλα, υπευθυνότητα, θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές».

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Έρχονται νέα μέτρα σήμερα – Έχει αυξητικές τάσεις ο ιός

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης για τουρισμό: Προσωπική δέσμευση να μην μείνουν απροστάτευτοι οι εποχικά εργαζόμενοι

Ανδρέας Ντίνης

Κικίλιας: Υποχρεωτικά τεστ για κορωνοϊό σε υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδεια

Ανδρέας Ντίνης

Τραγωδία: Εγκεφαλικά νεκρός ο 5χρονος που ανασύρθηκε από πισίνα στη Ρόδο

Evanthia Karra

RHODES SUMMER FESTIVAL: Η Ρόδος «επενδύει» στον πολιτισμό

Μιχάλης Μάρδας

Κικίλιας: Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για κορωνοϊό – Με ανησυχούν οι ασυμπωματικοί

Ανδρέας Ντίνης

Κικίλιας: Με ιεράρχηση το εμβόλιο κορωνοϊού, δεν θα είναι υποχρεωτικό

Ανδρέας Ντίνης

Κικίλιας: Αξιολόγηση των νοσοκομείων για ποιότητα υπηρεσιών υγείας

Evanthia Karra

Γερμανός υπ. Υγείας σε Κικίλια: Το εμβόλιο θα είναι εγκαίρως προσβάσιμο στους πολίτες της Ε.Ε.

Μιχάλης Μάρδας