ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για κορωνοϊό στη Ρόδο

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα για 420 τεστ την ημέρα για τον κορωνοϊό εγκαθίσταται τη Δευτέρα στη Ρόδο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που σήμερα βρίσκεται στο νησί στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στις δομές Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας.

«Ακολουθούν 13 μόνιμες θέσεις ιατρών, που ολοκληρώνονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Νοσοκομείου, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα, προκειμένου να καλύψουμε όποια άλλη έλλειψη μπορούμε. Πάντα με ειλικρίνεια, εντιμότητα και καθαρότητα, απέναντι στους συναδέλφους και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, στους Ροδίτες, αλλά και στους τουρίστες που περιμένει το νησί», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, και πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει να κινηθεί ο τουρισμός μας και αυτό προσπαθούμε να υποστηρίξουμε, με γνώμονα την ασφάλειά των συμπολιτών μας, του υγειονομικού προσωπικού, των τουριστών. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, από την πληρότητα στις αεροδιακομιδές, τις κάψουλες και το testing, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο πολύ έμπειρα στελέχη στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τους ευχαριστώ πάρα πολύ, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν θέματα COVID, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα του Νοσοκομείου. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο αναλυτής στη Ρόδο είναι ο ένας εκ των δύο μεγάλων αναλυτών που θα τοποθετηθούν στα νησιά. Ο δεύτερος θα εγκατασταθεί στη Σύρο, όπως ανακοινώθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των νησιών την περασμένη Παρασκευή.

Ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκου με τον οποίο συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας, ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Αυτή η πρώτη φάση διαχείρισης της πανδημίας, ψήλωσε την Ελλάδα. Μέσα σε αυτή την κρίση και τα νησιά ψήλωσαν υγειονομικά. “Εκμεταλλευτήκαμε” την κρίση στην πράξη, όχι στα λόγια, και για πρώτη φορά ανέβηκε το επίπεδο της υγειονομικής θωράκισης των νησιών. Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επίσης πάρα πολύ μεγάλο κυβερνητικό σχέδιο.

Εμείς χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και με τις δικές μας δυνάμεις, η Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, ούτως ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους κατοίκους μας.

Για όλα τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκε ο Υπουργός, υπάρχει σχέδιο και απάντηση. Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας: Προχωράμε με αγάπη, αφοσίωση και αποφασιστικότητα, επικεντρωμένοι στο στόχο. Μας ενώνουν πράγματα εξαιρετικά ευγενή και νομίζω ότι και το επόμενο διάστημα αυτής της κρίσης, με ψυχραιμία, σύνεση, σοβαρότητα και, πάνω από όλα, υπευθυνότητα, θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές».

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Εμβολιασμένοι μαθητές τη νέα χρονιά – Πότε θα εμβολιαστούν οι 18-29

Ανδρέας Ντίνης

Κικίλιας για τη Γιορτή της Μητέρας: Η γιορτή της ζωής, της προσφοράς και της αγάπης

Tinad

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Ξεπερνάμε σήμερα τους 1 εκατ. πλήρως εμβολιασμένους

Ανδρέας Ντίνης

Ευχές και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους υγειονομικούς από τον Κικίλια

Evanthia Karra

Ρόδος: Απατημένος ζητά αποζημίωση από την πρώην σύζυγο και τον εραστή της – «Εφαγα ξύλο»

Ανδρέας Ντίνης

Βόλτα με τον γιο τους η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας [εικόνες]

Μιχάλης Μάρδας

Κικίλιας: Ως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Μιχάλης Μάρδας

Η ΟΝΝΕΔ απαντά με βίντεο στον Τσίπρα για το «ξεστοκάρισμα»

Μιχάλης Μάρδας

Οργή Κικίλια για το «ξεστοκάρουμε» Τσίπρα: Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Μιχάλης Μάρδας