Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαρκέλλας: Γιατί η αστυνομία ψάχνει το οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης

Πώς στήθηκε το κόλπο με τις εικονικές κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων

Αγγελος Αγγελίδης

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών μπαίνει το οικογενειακό περιβάλλον της δεκάχρονης Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη, η εξαφάνιση της οποίας είχε αναστατώσει το πανελλήνιο.

Η μικρή εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του «Ιπποκράτειου», μακριά από το συγγενικό περιβάλλον της, ενώ οι έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη το χρονικό διάστημα της εξαφάνισής της, δηλαδή από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης έως και το πρωινό του Σαββάτου, παραμένουν σε εξέλιξη.

Οπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνα για το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσε και ζούσε η δεκάχρονη. Αναμένεται να ερευνηθούν οι σχέσεις της με την οικογένειά της, το σχολείο της και ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητά της. Χθες το πρωί, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου το Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως κατατέθηκε αναφορά προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για να πραγματοποιηθεί κοινωνικός έλεγχος της ζωής της δεκάχρονης. «Μεταφέραμε τις πληροφορίες στην Αστυνομία και ελπίζουμε να τελειώνει το μαρτύριο του παιδιού», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες της Αστυνομίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι αρχικές πληροφορίες για σημάδια από χειροπέδες στους καρπούς του κοριτσιού δεν επιβεβαιώνονται, ενώ τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθούν να αναζητούν τη γυναίκα που φέρεται να μίλησε στο κορίτσι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, πριν χαθούν τα ίχνη της για σχεδόν 44 ώρες. Οι Αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία της γυναίκας, η οποία βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα έχει εντοπιστεί σε διάφορα βίντεο από κάμερες ασφάλειας αλλά σε κανένα από αυτά δεν εμφανίζεται με τη δεκάχρονη.

Στο μεταξύ, η δεκάχρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» κι έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ. Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη κακοποίησης και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί τυχόν χορήγηση φαρμάκων.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Απαγωγή Μαρκέλλας: Ξεκινά νέα έρευνα για την σοκαριστική υπόθεση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αρπαγή Μαρκέλλας: Στον υπολογιστή και τα κινητά της 33χρονης ψάχνει απαντήσεις η ΕΛ.ΑΣ.

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αρπαγή 10χρονης μαθήτριας: Στη φυλακή η 33χρονη «κοκκινομάλλα»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αρπαγή Μαρκέλλας: Απολογείται η «κοκκινομάλλα» – Το ξέσπασμα του αδερφού της μικρής

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αρπαγή Μαρκέλλας: «Δεν είναι άρρωστη είναι παιδόφιλη» λέει ο αδερφός της μικρής για την «κοκκινομάλλα»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αρπαγή Μαρκέλλας: Νέα προθεσμία για την «κοκκινομάλλα» – «Ηταν υπό την επήρεια ναρκωτικών» στην πρώτη κατάθεση λέει ο δικηγόρος της

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αρπαγή Μαρκέλλας: Από την πίσω πόρτα στα δικαστήρια η «κοκκινομάλλα»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απαγωγή Μαρκέλλας: Στο νοσοκομείο η «κοκκινομάλλα» που τώρα τα… γυρίζει για την υπόθεση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απαγωγή Μαρκέλλας: Τι λέει η 33χρονη μέσα από την φυλακή – Γιατί άλλαξε την αρχική της κατάθεση

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom