Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Οδηγός επανεκκίνησης για την εστίαση – Όλα τα μέτρα για τρόφιμα, πελάτες, προσωπικό και delivery

Γεωργιάδης: Έως 15 Ιουνίου ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Newsroom eleftherostypos.gr

 

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των εστιατορίων στις 25 Μαΐου 2020, εξέδωσε τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση».

Σκοπός, η παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.

Ο οδηγός βασίστηκε στα στοιχεία που ίσχυαν μέχρι την ημερομηνία έκδοσής του.

Κατεβάστε όλο τον οδηγό ΕΔΩ

Προτεινόμενα για εσάς

Προσοχή: Αν έχετε πάρει αυτό το ρολό κοτόπουλο πετάξτε το – Ο ΕΦΕΤ το ανακαλεί λόγω σαλμονέλας

Μιχάλης Μάρδας

ΕΦΕΤ: Με αυτές τις πέντε κινήσεις-κλειδιά δεν θα αλλοιώνονται τα τρόφιμα το καλοκαίρι

Μιχάλης Μάρδας

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπιφτέκι κοτόπουλο με σαλμονέλα

Tinad

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από Δευτέρα 1η Ιουνίου

Ανδρέας Ντίνης

Σε αυτά τα προϊόντα μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% από Δευτέρα 1η Ιουνίου

Ανδρέας Ντίνης

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση – Δείτε σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες

Ανδρέας Ντίνης

Έξι διευκρινίσεις για τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης

Ανδρέας Ντίνης

Πρεμιέρα στην εστίαση: Μάσκες, χαμόγελα και κανονικότητα με καφέ και φαγητό

Ανδρέας Ντίνης

Εστίαση: Πώς κύλησε η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Μιχάλης Μάρδας