Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

«Σεισμός» στις τάξεις των σεισμολόγων για την ηλικία του Τσελέντη – Η καταγγελία και η απάντηση

«Σεισμός» στις τάξεις των σεισμολόγων για την ηλικία του Τσελέντη - Η καταγγελία και η απάντηση

Newsroom eleftherostypos.gr

Χαμός γίνεται στις τάξεις των σεισμολόγων εξαιτίας μίας ανάρτησης που έκανε λόγο για την ηλικία του Άκη Τσελέντη και αν αυτή είναι πραγματική.

Ολα ξεκίνησαν μέσω μιας ανάρτησής του στο Facebook του σεισμολόγου και πρώην Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έως το 2018, Γεράσιμου Παπαδόπουλου ο οποίος καταγγέλλει το νυν διευθυντή Άκη Τσελέντη ότι άλλαξε την ηλικία του προκειμένου να είναι πάλι υποψήφιος για την θέση αυτή.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Τσελέντης φέρεται να έχει υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος και προσκόμισε έγγραφα με νεώτερη ηλικία πριν λήξει η προθεσμία.

ΣΕΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κ. Α. ΤΣΕΛΕΝΤΗ!!
Αγαπητέ Συνάδελφε κ. Τσελέντη,
Μετά από 35 χρόνια παράλληλης πορείας δικαιούμαι να σου απευθυνθώ δημόσια. Έθεσες και πάλι υποψηφιότητα για δ/ντής στο Γεωδυναμικό. Επειδή έχεις υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος, προσκόμισες χαρτιά για νεώτερη ηλικία, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία! Η αλλαγή ηλικίας νομικά δε γίνεται δεκτή. Αλλά ούτε με την κοινή λογική στέκει. Γιατί αν ισχύει, μπήκες στο παν/μιο 15-16 χρόνων!!! Συνεπώς, φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη της επιτροπής. Θα μου πεις ότι ο Υφυπουργός Έρευνας κ. Χρίστος Δήμας (Χρίστος Δήμας – Christos Dimas) συγκρότισε, όλως τυχαίως, μια πολύ φιλική επιτροπή. Όλως τυχαίως ο φίλος σου ο κ. Π. Βαρώτσος, που μαζί κάνετε τις προγνώσεις επί 30 χρόνια, όλως τυχαίως ο κ. Κ. Συνολάκης #CostasSynolakis, επιστημονικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Και άλλοι. Παρ’ ολα αυτά δυσκολεύονται να πάρουν μερίδιο στη μη νομιμότητα. Για να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου, για να κρατήσουν και οι άλλοι τη δική τους, σε προτρέπω να δηλώσεις παραίτηση από υποψήφιος. Είναι το καλύτερο που σου μένει να κάνεις! Τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη!!


Τα παραπάνω δεν τα άφησε αναπάντητα ο Άκης Τσελέντης ο οποίος θα προσφύγει στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα έγραψε: «Εδώ και καιρό δέχομαι ενορχηστρωμένες επιθέσεις από συγκεκριμένη κλίκα με αιχμή πρώην συνάδελφο και νυν συνταξιούχο. Δεν δίστασε μάλιστα αυτός παραμονές της εκλογής του νέου διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, όπου τυχαίνει να είμαι υποψήφιος (και ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΠΗΡΑ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ) να ζητήσει με δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα την παραίτηση μου – προς όφελος φυσικά άλλου υποψηφίου που προφανώς τον υποκινεί – με το πρόσχημα δήθεν πλαστής εκ μέρους μου κατάθεσης δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την ηλικία μου. Αφού λοιπόν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την πρόοδο της διαδικασίας εκλογής προσπαθούν ως έσχατο μέσο να με εκφοβίσουν διασύροντας με στη κοινή γνώμη που βέβαια δεν μπορεί να έχει γνώση της νομοθεσίας. Επειδή αυτή τη φορά το ψέμα και η δολιότητα ξεπέρασαν τα όρια δηλώνω ότι κινούμαι ήδη νομικά εναντίον αυτού αλλά και όσων με άτιμους τρόπους προσπαθούν να πλήξουν το κύρος, την ηθική και την επιστημονική μου υπόσταση».

Δείτε την ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

Προτεινόμενα για εσάς

Ισχυρές δονήσεις στο Γεωδυναμικό: Πόλεμος σεισμολόγων για μια καρέκλα

Ανδρέας Ντίνης

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά τα ξημερώματα – Η εκτίμηση Τσελέντη

Δημήτρης Κατσάκος

Τσελέντης: Αποκλείεται να ενεργοποιηθεί ρήγμα στην Ελλάδα από τον σεισμό στην Αλβανία 

Ανδρέας Ντίνης

Το Twitter τίθεται στην υπηρεσία των σεισμολόγων

Δημήτρης Κατσάκος

Συσκευή προειδοποίησης για σεισμούς παρουσίασε ο Τσελέντης στην ΔΕΘ

Ανδρέας Ντίνης

«Πόλεμος» σεισμολόγων για το ρήγμα των Αλκυονίδων – Παπαδόπουλος: Έχει δώσει μόνο μία δόνηση

Evanthia Karra

«Ο ΟΑΣΠ δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του»: Άγρια κόντρα Λέκκα-Τσελέντη on air [βίντεο]

Evanthia Karra

Σεισμός στην Αττική: Τι λένε οι σεισμολόγοι για το φαινόμενο – Που συμφωνούν που διαφωνούν

Ανδρέας Ντίνης

Δεκάδες μετασεισμοί στα Ελληνοαλβανικά: Τι λέει ο Τσελέντης στο EleftherosTypos.gr

Ανδρέας Ντίνης