Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Δεν έχει επίγνωση το τι είναι μεταμέλεια», λέει ο δικηγόρος του Ροδίτη [βίντεο]

Δολοφονία Τοπαλούδη: Την πέταξαν στην θάλασσα για να την εξαφανίσει είπε ο λιμενικός που εξιχνίασε το άγριο έγκλημα

Newsroom eleftherostypos.gr

Παρά την καταδίκη του ο 23χρονος Ροδίτης αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη μέσω του συνηγόρου του ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και πως μετανιώνει μόνο για το γεγονός ότι δεν βοήθησε την φοιτήτρια. Eντύπωση έκανε το γεγονός ότι ο δικηγόρος μιλώντας για τον Ροδίτη εντολέα του ανάφερε «δεν έχει επίγνωση το τι είναι μεταμέλεια» θέλοντας να τον δικαιολογήσει.

Ο Ροδίτης και ο Αλβανός κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ομαδικό βιασμό της 19χρονης φοιτήτριας χωρίς να αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό και τους επιβλήθηκαν ισόβια συν 15 χρόνια κάθειρξης.

Ο δικηγόρος του 23χρονου, Σωτήρης Αβδελίδης, μίλησε στο MEGA και είπε πως η δικαστική απόφαση «δεν αφήνει ικανοποιημένο» τον εντολέα του.

«Όσον αφορά την καταδίκη για ομαδικό βιασμό, η υπερασπιστική του γραμμή ήταν κάθετη, θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, όσον αφορά την ανθρωποκτονία, υπάρχει η θέση του ίδιου του κατηγορουμένου, που εξ’ αρχής αρνείται ότι σκότωσε τη θανούσα. Πρόκειται για ένα παιδί με διεγνωσμένη ψυχική διαταραχή. Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη», είπε ο δικηγόρος.

Αναφορικά με την απολογία του 23χρονου Ροδίτη, ο δικηγόρος του ανέφερε πως «δεν είχε καμία συνέχεια, δεν μπορούσε να απαντήσει, οι απαντήσεις του ήταν κατά βάση ασυνάρτητες. Έπεσε σε αντιφάσεις, που έχουν να κάνουν με την νοητική λειτουργία αυτού του ανθρώπου».

«Ο κάθε νοήμων πολίτης που δεν έχει δει τις συμπεριφορές του κατηγορουμένου στην ακροαματική διαδικασία θα ήταν από την άλλη πλευρά. Εγώ είπα για προγενέστερη ψυχική διαταραχή του κατηγορουμένου».

Για την άρνηση μεταμέλειας των δύο καταδικασθέντων, ο κ. Αβδελίδης τόνισε: «O εντολέας μου, ο ίδιος συνεχώς δήλωσε, ότι το μόνο για το οποίο νιώθει τύψεις, είναι ότι δεν συνέβαλε ώστε να μην σκοτώσει ο συγκατηγορούμενός του την Ελένη».

«Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό τους. Δεν είχαν τον χρόνο να συμμαζέψουν τα πράγματα. Δεν έχει επίγνωση του τι ακριβώς αυτή την στιγμή είναι η μεταμέλεια. Το εξαιρετικά δασκαλεμένος συνδέεται με την έλλειψη καταλογισμού. Αυτό θα το εξετάσει ο ψυχίατρος. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον καταλογισμό. Κατανοώ ότι είναι ένα στυγερό έγκλημα, αλλά ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, και προγενέστερα και μεταγενέστερα του εγκλήματος αντιμετωπίζει υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή», ανέφερε ο δικηγόρος του την στιγμή που γίνεται διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τον ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

«Γαλήνεψε η ψυχή της, μην κρύβετε τα καθαρά της μάτια»

«Μην κρύβετε τα καθαρά της μάτια, δεν έκανε κάτι κακό» λέει η γιαγιά της Ελένης Τοπαλούδη. «Θέλω στην τηλεόραση να το βλέπω το πουλάκι μου όπως είναι», ανέφερε.

Όπως είπε στο STAR, η δικαστική απόφαση γαλήνεψε την ψυχή της Ελένης Τοπαλούδη ενώ ευχήθηκε «να είναι η τελευταία».

«Η δικαστική απόφαση είναι μία λύτρωση για την ψυχούλα της Ελένης. Ένα κορίτσι, δεν υπάρχει, όχι επειδή είναι εγγονή μου. Δεν το περίμενα αυτό με τίποτα. Πως βρέθηκαν αυτοί οι κακοί άνθρωποι και έκαναν αυτό το κακό. Ησυχία δεν έχουμε ούτε τη μέρα ούτε τη νύχτα. Πηγαίνω στα νεκροταφεία να κάθομαι κοντά του. Μεγάλος καημός. Έχω εγγόνια, γερά να είναι, κάθε ένα αγαπιέται με τη χάρη του, αυτό ήταν το κάτι άλλο» είπε η γιαγιά στο STAR.

«Η ψυχούλα της Ελένης σαν να γαλήνεψε αισθάνθηκα όταν άκουσα την δικαστική απόφαση. Ηρέμησε, ηρέμησε το πουλάκι μου. Αυτό περίμενε και εκείνο. Τους είπε κιόλας: από τον μπαμπά μου θα το βρείτε, ήταν η τελευταία της λέξη», ανέφερε.

«Εύχομαι να είναι η τελευταία, άλλο παιδί να μην το πάθει» είπε και συμπλήρωσε: «Μου έλεγε να πάω όταν πάρει πτυχίο. Ερχόταν εδώ μας αγκάλιαζε, μας φιλούσε. Η Ελένη έγινε η Ελένη της Ελλάδος. Σε όλα τα σπίτια μέσα είναι. Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και την αγάπη που μας δείξατε. Μάθαμε τα παιδιά μας να μην έχουν ζήλια και κακία, πως μας ήρθε αυτό. Ο Γιάννης είναι καλό παιδί αλλά πως του έδωσες Παναγία μου αυτό το κακό; Πληγώθηκε πάρα πολύ.».

«Θεέ μου δώσε υπομονή έλεγα. Έχω τον παππού 90 χρόνων άρρωστο στο κρεβάτι έλεγα να ήμουν πουλάκι να πετούσα κοντά τους να τους παρηγορήσω. Μου έλεγαν μην ανοίξεις μαμά τηλεόραση. Η Κούλα η καημένη έλεγε, έλεγε, ο Γιάννης δεν είναι τόσο εκδηλωτικός. Έχει μεγάλο βάσανο η καημένη», επεσήμανε.

«Με νύχια και με δόντια κρατιέμαι. Πόνος μεγάλος είναι. Τι να σας πω; Να μην αξιώσει ο Θεός σε κανέναν γονιό, παππού, γιαγιά. Είμαστε τρία σπίτια, φαρμακωμένοι» είπε.

«Ορκίστηκα στη ψυχή της ότι θα πολεμήσω για να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας»

Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη η οποία μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την δικαστική απόφαση καθώς όπως δήλωσε σύντομα οι φονιάδες της κόρης της θα αποφυλακιστούν.

Αναφερόμενη στον Ποινικό Κώδικά και αν την αφήνει ικανοποιημένη η απόφαση του δικαστηρίου είπε: «Όχι, δεν είμαι ικανοποιημένη. Τα 25 χρόνια μπορεί να γίνουν 8. Όλοι μου λένε σε 8 χρόνια θα βγουν. Πόση ικανοποίηση να αισθανθώ; Η Ελένη μου έφυγε και δεν θα ξανάρθει. Όταν δεν υπάρχει αυστηρή τιμωρία, μας κοροϊδεύουν αυτοί που νομοθετούν. Να πω κι ευχαριστώ; Όχι, δεν είμαι. Ζητώ αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Φτάνει ο εμπαιγμός, φτάνει η κοροϊδία. Όλο αυτό το σύστημα, ο Ποινικός Κώδικας, ευνοεί δολοφόνους. Γέμισε η ζωή μας από δολοφόνους και βιαστές.

Μου λένε μάνες που έχασαν παιδιά, “ντρεπόμαστε γι’ αυτούς τους νόμους”. Ορκίστηκα στην ψυχή του παιδιού μου, κάθε φορά που πάω στον τάφο της και οδύρομαι και ξεμαλλιάζομαι, να πολεμήσω γι’ αυτούς τους νόμους, να γίνουν πιο αυστηροί και να μην θρηνήσουμε καμιά άλλη Ελένη. Να είναι μόνο η Ελένη της Κούλας, που έφυγε τόσο αποτρόπαια, τόσο ντροπιαστικά, σαδιστικά, σατανιστικά. Πολτοποιήσανε το παιδί μου. Το στραγγάλισαν. Του έκοψαν το αριστερό αφτί. Το βιάσανε. Οι βρωμύλοι της Ρόδου. Ούτε ο Χριστός δεν έζησε τέτοια βασανιστήρια. Δεινοπάθησε στα χέρια μισογύνηδων, βαρβάρων, τυράννων».

Από τα βέλη τους δεν γλίτωσε και η τοπική κοινωνία της Ρόδου:  «Έμαθαν και οι Ροδίτες να κλείνουν ένοχα μυστικά. Επιτέλους, όσοι καλύπτουν τα εγκλήματα, τον βιασμό είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Μην αποκαλούν παιδί τους την Ελένη. Δεν είναι κανενός τους. Να λείπουν τα κλάματα και ο οίκτος. Όταν μπορούσαν, κάλυπταν. Είναι συνένοχοι στο νησί. Στον ουρανό της Ρόδου πλανάται μια αδικοχαμένη ψυχούλα που φωνάζει στους Ροδίτες “γιατί το κάνατε αυτό;”. Πολλοί ξέρουν πολλά και δεν μιλάνε.

Δίνουν συγχώρεση στον βιαστή. Να ντρεπόμαστε. Ντρέπομαι που γεννήθηκα Ελληνίδα σε αυτή τη χώρα που με προδίδει. Αν η Ελένη ήταν δικό τους παιδί, απευθύνομαι σε όλο τον πολιτικό κόσμο, τι θα κάνανε; Δεν πήρα απάντηση μέχρι σήμερα. Όλοι τους αγωνίζονται για την καρέκλα τους».

Προτεινόμενα για εσάς

Γερμανίδα μαχήτρια του ISIS κρίθηκε ένοχη για τον θάνατο 5χρονης- Την είχε πάρει ως σκλάβα

Μαρίνα Μπενέκου

Σοκ στη Σουηδία μετά τη δολοφονία ενός 19χρονου αστέρα της χιπ χοπ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αλεκ Μπάλντουιν: «Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;» – Συντετριμμένος ο ηθοποιός μετά τη δολοφονία από λάθος, πήρε εξιτήριο ο σκηνοθέτης

Λάμπρος Κατσαρός

Ρόδος: Σοκάρει η μαρτυρία της κόρης της δράστριας: «Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της 8χρονης»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τέξας: Νοσοκόμος δολοφόνησε 4 άνδρες με ενέσεις αέρα

Μαρίνα Μπενέκου

Ρόδος: Η θεία «βίασε» την 8χρονη και εκβίαζε τη μάνα – Οι λεπτομέρειες της φρικιαστικής σκευωρίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 51χρονος που βίαζε τα ανήλικα ανίψια του [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ανατροπή στον βιασμό της 8χρονης στην Ρόδο – Συγγενής έστησε σκευωρία ​για να εξαπατήσει τη μάνα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Το πρόσωπο-κλειδί, η νέα εξέταση από τον ιατροδικαστή και η απάντηση του συντρόφου της μητέρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom