Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίγο θερμό επεισόδιο στον Έβρο – Τι έγινε μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων στρατιωτών στις Φέρες

Παραλίγο θερμό επεισόδιο στον Έβρο - Τι έγινε μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων στρατιωτών στις Φέρες

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Διάχυτος είναι πλέον ο εκνευρισμός των Τούρκων στον Εβρο μετά το στραπάτσο του περασμένου Μαρτίου. Προχθές το βράδυ, το θερμόμετρο χτύπησε και πάλι «κόκκινο» όταν Τούρκοι στρατιώτες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με Ελληνες ακριβώς πάνω στη συνορογραμμή!

Οι στρατιώτες των δύο χωρών διανυκτέρευσαν οι μεν απέναντι από τους δε και χθες το πρωί, όταν δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, οι Τούρκοι στρατιώτες αποχώρησαν από το σημείο.

Το σκηνικό της ξαφνικής έντασης στήθηκε στις Φέρες και συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισσοκομείο. Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό, μετά τα σημαντικά επεισόδια στις Καστανιές, όπου η Τουρκία επιχείρησε να στείλει στο ελληνικό έδαφος χιλιάδες μετανάστες, η Αθήνα πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην κατασκευή «αποτρεπτικών εμποδίων» κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Την έναρξη εργασιών έχουν επανειλημμένα δηλώσει αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Στην επίμαχη περιοχή του Μελισσοκομείου Φερών και σε ένα σημείο που ανήκει ξεκάθαρα στην Ελλάδα, ο στρατός άρχισε να κάνει παρεμβάσεις και έργα καθαρισμού στρεμμάτων, προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετήσει συρματοπλέγματα και άλλα εμπόδια αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών. Πρόκειται για έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στην παλαιά κοίτη του ποταμού Εβρου και είναι ξεκάθαρα ελληνική.

Τα τελευταία χρόνια έμενε ακαλλιέργητη, χωρίς αγροτική ή κτηνοτροφική δραστηριότητα από τους κατοίκους, με αποτέλεσμα να έχει «πνιγεί» στα αγριόχορτα. Επιπλέον, λόγω των πλημμυρών, υπήρχε χερσαία επικοινωνία με την Τουρκία και έμπαιναν ζώα από τη γειτονική χώρα για βοσκή, αλλά όλοι στην περιοχή αναγνώριζαν πως πρόκειται για ελληνικό έδαφος.

Προχθές το βράδυ, οι Τούρκοι διαπίστωσαν στη συγκεκριμένη περιοχή παρουσία Ελλήνων στρατιωτών, με τοπογράφους και στελέχη έτοιμα να αρχίσουν την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων. Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις τους από τουρκικά φυλάκια που βρίσκονται στην περιοχή και στελέχη τους έφτασαν πάνω στη συνορογραμμή. Ηρθαν… πρόσωπο με πρόσωπο με τους Ελληνες στρατιώτες, παρέμειναν εκεί ως χθες το πρωί και όπως είναι φυσικό σήμανε… «κόκκινος συναγερμός».

Σύμφωνα με το evros-news.gr, ενδεχομένως οι Τούρκοι να πίστεψαν ότι τα έργα από το Μηχανικό της 12ης Μεραρχίας και του Δ’ Σώματος Στρατού που θα κατασκευαστούν επί της ελληνικής όχθης μπορεί να αποτελέσουν «επιχωματώσεις» που θα αλλάξουν τη γεωγραφία της όχθης του ποταμού. Τελικά χθες το πρωί έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και η κατάσταση εκτονώθηκε. Η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία ο συγκεκριμένος χώρος είναι έδαφός της και φυσικά μπορεί να προβεί στις εργασίες που θεωρεί απαραίτητες για την αποτροπή εισόδου μεταναστών. Αμέσως μετά δόθηκε εντολή στους Τούρκους στρατιώτες να αποχωρήσουν από τη συνορογραμμή.

Προτεινόμενα για εσάς

Θεοδωρικάκος από τον Έβρο : Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, σε απόλυτη επαγρύπνηση – Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παρέμβαση Ασημακοπούλου για τους παράνομους αεροψεκασμούς της Τουρκίας στον Έβρο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Λιβανός από τον Έβρο: Τα σύνορα της χώρας μας είναι απαραβίαστα και αδιαπραγμάτευτα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προσφυγικό: Αστακός ο Έβρος – Πώς η κυβέρνηση κλείνει τις «πληγές» σε ξηρά και θάλασσα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Έβρος είναι απόρθητος – Τα μηνύματα Παναγιωτόπουλου, Χρυσοχοΐδη από τα σύνορα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νέο μεγάλο σχέδιο φύλαξης των συνόρων: Πώς θα «θωρακιστούν» Έβρος και νησιά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Έβρος: Μήνυμα ισχύος από Παναγιωτόπουλο και Χρυσοχοΐδη – «Η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι σε κάθε απειλή»

Λάμπρος Κατσαρός

Συναγερμός στον Έβρο λόγω Αφγανιστάν – Σήμερα η περιοδεία-επιθεώρηση Παναγιωτόπουλου-Χρυσοχοΐδη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στον Έβρο Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοΐδης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom