Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Με τους μισούς μαθητές τα σχολικά λεωφορεία – Όλες οι αλλαγές

Σχολεία: Με τους μισούς μαθητές τα σχολικά λεωφορεία - Όλες οι αλλαγές

Newsroom eleftherostypos.gr

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπου ορίζεται πως θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών μετά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Βασικό μέτρο της απόφασης είναι ότι πλέον στα σχολικά λεωφορεία θα επιβιβάζονται μόνο οι μισοί μαθητές ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

Σύμφωνα με αυτή,  στα σχολικά λεωφορεία θα πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να τηρούνται οι αποστάσεις, κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου θα αντιστοιχεί σε έναν μαθητή άρα θα επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας, τα οχήματα θα απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, ενώ όσον αφορά στη μάσκα θα μπορούν να φορούν οι οδηγοί, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Η ΚΥΑ περιλαμβάνει και τροποποίηση των μέτρων προστασίας σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας και  ιδιωτικής χρήσης, όπου μεταξύ άλλων επιτρέπεται η μεταφορά δύο  επιβατών, πλέον του οδηγού. Συγκεκριμένα, τα μέτρα προστασίας για τη μετακίνηση των μαθητών, όπου η χρήση μάσκας είναι προαιρετική, περιλαμβάνουν τα εξής:

α) Κατά τη μετακίνηση των μαθητών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού.

β) Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος.

γ) Τα οχήματα μεταφοράς μαθητών απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων.

Επιπλέον, οδηγοί οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας.

Ειδικά για τα ιδιωτικά σχολεία, είναι δυνατή η μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχολικά λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης που έχουν καθίσματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τηρουμένων αναλόγως των μέτρων.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ 

Προτεινόμενα για εσάς

Δήμος Αθηναίων: Έργα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ στα σχολεία της Αθήνας για την εύκολη πρόσβαση μαθητών με αναπηρία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κοζάνη: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία – Βλάβη στον κεντρικό αγωγό τηλεθέρμανσης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κακοκαιρία Μπάλλος: Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο στην Αττική

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Ανακοινώθηκε πώς θα παρελάσουν φέτος τα σχολεία και οι μαθητές – Δείτε τι θα ισχύσει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αυτές είναι οι τιμές για τα κυλικεία των σχολείων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μεσολόγγι: Κλειστές σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες λόγω της κακοκαιρίας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Το σχέδιο για συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία φέρνει αντιδράσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom