Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Έως τις 15 Ιουνίου η δήλωση των αδειών ειδικού σκοπού

Newsroom eleftherostypos.gr

Μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020 θα πρέπει να δηλωθούν οι άδειες ειδικού σκοπού των εργαζομένων για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Ειδικότερα, ο εργοδότης γνωστοποιεί στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όσους εργαζομένους έκαναν χρήση της άδειας της παρ. 3α του άρ. 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55). Η γνωστοποίηση αυτή γίνεται, μέσω του δημιουργούμενου- με την παρούσα απόφαση – προσωρινού εντύπου ειδικού σκοπού του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» «Έντυπο 11.1- Απολογιστικό Έντυπο Γνωστοποίησης Στοιχείων Λήψης ‘Αδειας Ειδικού Σκοπού και Συσχετιζόμενης Κανονικής ‘Αδειας του άρθρου 4 παρ. 3στ της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55)», ειδικά για τους μήνες Μάρτιο 2020, Απρίλιο 2020 και Μάιο 2020 συνολικά κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιουνίου 2020.

Σε περίπτωση νέας παράτασης του μέτρου της άδειας ειδικού σκοπού, η γνωστοποίηση των στοιχείων λήψης άδειας ειδικού σκοπού και συσχετιζόμενης κανονικής άδειας γίνεται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα της χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού με το ανωτέρω απολογιστικό έντυπο.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττεται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που επιλέξουν να κάνουν χρήση της προβλεπόμενης προσωρινής ανάκλησης της αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους, για έκτακτες, κατεπείγουσες, μη αναβαλλόμενες και ανελαστικές ανάγκες, υποχρεούνται να το γνωστοποιήσουν στο έντυπο του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» «Υπεύθυνη Δήλωση προσωρινής ανάκλησης αναστολής σύμβασης για έκτακτες, κατεπείγουσες, μη αναβαλλόμενες και ανελαστικές ανάγκες», σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη πραγματοποίησης της παρεχόμενης έκτακτης εργασίας.

Μετά τη λήξη της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής της σύμβασης εργασίας, συνεχίζεται η αναστολή της σύμβασης, μέχρι της συμπληρώσεως του πλήρους χρονικού διαστήματός της.

Για το χρονικό διάστημα της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής της σύμβασης εργασίας, υπόχρεος καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων είναι ο εργοδότης.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός και δημόσιο: Λειτουργία σε τέσσερις άξονες – Τι ισχύει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αδεια ειδικού σκοπού και μειωμένο ωράριο στην εγκύκλιο Θεοδωρικάκου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορωνοϊός: Νέα εγκύκλιος για τη λειτουργία του Δημοσίου – Τι αλλάζει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι διευκρινίζει το ΥΠΕΣ για την χορήγησή της

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σας ενδιαφέρει: Πώς και πότε δίνεται άδεια ειδικού σκοπού σε γονέα με αναστολή λειτουργίας σχολείων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μέχρι πότε ισχύει η άδεια ειδικού σκοπού – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Evanthia Karra

Αδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα για γονείς με μαθητές – Τι αναφέρει η ΚΥΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Διευκρινίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού – Τι ισχύει

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την άδεια ειδικού σκοπού: Πότε και πώς θα πληρωθεί

Ελεύθερος Τύπος Newsroom