Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή στην κανονικότητα: Άνοιγμα δικαστηρίων με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις ασφαλείας

Παραγράφονται υποθέσεις για να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια – Ποιες αφορά

Newsroom eleftherostypos.gr

Για τα μέτρα και τους κανόνες που θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου κατά την επαναλειτουργία υποθηκοφυλακείων, Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων, μίλησε το Σάββατο κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήτρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας στις δηλώσεις του έκρουσε για ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, ενόψει της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Με τον κωδικό «B2» η μετακίνηση στα δικαστήρια

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανέφερε τα εξής: «Μετά από ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων προς την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου, σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής για τους χώρους των Ειρηνοδεικίων και Πρωτοδικείων, των οποίων η λειτουργία ξεκινά από τη Δευτέρα 27 Απριλίου αποφασίστηκαν τα εξής:

– έγινε σύσταση για χρήση μάσκας, όχι μόνο στην έδρα, αλλά και στους συνηγόρους και διαδίκους

– έγινε σύσταση για χρήση και παρουσία αντισηπτικού σε όλους τους χώρους

– για τήρηση της απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1.5 μέτρο

– εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων καθορισμός του ανώτατου ορίου των εισερχομένων ατόμων με αριθμό τ.μ./άτομο, 1 άτομο ανά 10 τ.μ.

και κάθε επιπλέον μέτρο που έχει ληφθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και απορρέει από τη εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την διασφάλιση ενδεδειγμένης υγιεινής των χώρων και προστασίας δημόσιας υγείας να εφαρμόζονται.

Σχετικά με την άρση των μέτρων, η Επιτροπή μας επανασυνεδριάζει απόψε, για να δώσει γενικούς κανόνες για την επέκταση των κριτηρίων για τις εργαστηριακές εξετάσεις, για τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς και ειδικά θέματα που αφορούν τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, μετά την άρση των μέτρων.

Η καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού θα συμβάλλει στην βελτίωση των χειρισμών μας κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, η οποία, όπως αναγνωρίζεται από όλους τους ειδικούς, συνοδεύεται κι από ένα κίνδυνο της υποτροπής κυκλοφορίας του ιού.

Δεν μπορούμε, όμως, να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι. Η σταδιακή άρση των μέτρων προγραμματίζεται να γίνει με συντονισμένες, σταδιακές και ελεγχόμενες προσπάθειες, με ειδικά κριτήρια και κανόνες, αλλά και με τη συμμετοχή όλων μας. Με προσοχή κι επαγρύπνηση, ιδιαίτερα στα μέτρα προστασίας, στους κανόνες υγιεινής, που είναι από τα κύρια μέτρα, που μας έφτασαν ως εδώ και θα πρέπει να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε όσο πιο σχολαστικά μπορούμε.

Εάν υπάρχει μια προσήλωση όλων μας στον κοινό στόχο, αν δεν χαλαρώσουμε, τότε θα παραμείνουμε σε χαμηλά επίπεδα κυκλοφορίας του ιού. Τότε οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ζωής μας θα επιτύχουν».

Προτεινόμενα για εσάς

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» την Super League 1 – Αναβλήθηκε το ματς Λαμία-Ξάνθη – Τι προβλέπεται για τη συνέχεια

Tinad

Συναγερμός στη Superleague: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στην Ξάνθη

Tinad

Κορωνοϊός: Η γεωγραφική κατανομή των 28 νέων κρουσμάτων – Τα 13 αφορούν ταξιδιώτες – Στο επίκεντρο και η Ξάνθη με 7

Tinad

Κορωνοϊός: Στα 28 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 8 διασωληνωμένοι και κανένας νέος θάνατος

Tinad

Ο Γιώργος Παπαδάκης αποκάλυψε πώς ο κορωνοϊός χτύπησε και την δική του εκπομπή!

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν είπε το ναι για την ρεμδεσιβίρη – Δόθηκε άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου

Μιχάλης Μάρδας

11 θετικά κρούσματα ταξιδιωτών στην Ελλάδα από τα 3.611 δείγματα που έχουν ελεγχθεί

Μιχάλης Μάρδας

Ο κορωνοϊός αλωνίζει στη Σερβία – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βελιγράδι!

Μιχάλης Μάρδας

Οι Βρετανοί θύμωσαν για το «μπλόκο» και παραμένει υποχρεωτική η καραντίνα για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Μιχάλης Μάρδας