Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Τεχνικά έργα μέρα και νύχτα από τον Δήμο Αθηναίων στην «άδεια» πόλη

Τεχνικά έργα μέρα και νύχτα από τον Δήμο Αθηναίων στην «άδεια» πόλη

Newsroom eleftherostypos.gr

Τις συνθήκες που επικρατούν στην Αθήνα μετά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών αξιοποιεί μέρα και νύχτα το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων, προχωρώντας σε μια σειρά από σημαντικά τεχνικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων αλλά και την συνολικότερη εικόνα της πόλης.

Έτσι, την ώρα που η πόλη «κοιμάται» αλλά και στην διάρκεια της ημέρας με την κυκλοφορία να έχει περιοριστεί δραστικά, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν την δυνατότητα, πάντα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας των εργαζόμενων, να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς σε παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, σε ανακατασκευές πεζοδρομίων, σε διαγραμμίσεις οδών, σε νέες ράμπες ΑΜΕΑ, σε έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων κ.α.

Αρκετά από τα έργα αυτά τα οποία μπήκαν εκτάκτως στο πρόγραμμα λόγω της δυνατότητας που εκ των πραγμάτων δίνουν οι πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίζονται και τον Απρίλιο. Κι αυτό παρά τις δυσκολίες που επίσης προκύπτουν από την πανδημία, όπως η μείωση του προσωπικού στα συνεργεία των εργολάβων και η απουσία υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Στον Δήμο των Αθηναίων καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο για να λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες μας αλλά και για να αξιοποιήσουμε τον χρόνο και τον χώρο που μας δίνει η μείωση της κυκλοφορίας. Τόσο τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο, συνεχίζουμε να κάνουμε έργα, τη σημασία των οποίων θα αντιληφθούμε μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Είναι σημαντικό, σε αυτήν την περίοδο, να κάνουμε πράγματα που θα μείνουν στην Αθήνα για να τα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες» αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αναλυτικά τα κυριότερα έργα που έγιναν τον Μάρτιο από την Διεύθυνση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αθηναίων και κάποια από αυτά συνεχίζονται, είναι τα εξής:

Ανακατασκευή ασφαλτοταπήτων

Ανακατασκευάσθηκαν οι ασφαλτοτάπητες στις εξής οδούς: Ευφρονίου, Ξενοφώντος, Απόλλωνος, Μαρκορά και με εργολαβία της Περιφέρειας οι οδοί Βουλής και Νίκης.

Πεζοδρόμια – Κοινόχρηστοι χώροι – Ράμπες ΑμεΑ

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Κρησίλα. Ξεκίνησε και συνεχίζεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων έξω από το Σεράφειο κολυμβητήριο (Πειραιώς και Π. Ράλλη). Ξεκίνησε η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Κηφισίας και Λ. Αλεξάνδρας.

Ξεκίνησε επίσης η αποκατάσταση των πεζοδρόμων στου Ψυρρή στις οδούς Χριστοκοπίδου και Τάκη. Ολοκληρώθηκε η πεζοδρόμηση της οδού Βύσσης (με τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος και ζαρντινιέρες). Άρχισε η πεζοδρόμηση της οδού Καΐρη ενώ ολοκληρώνεται η πεζοδρόμηση της οδού Βίωνος.

Κατασκευάσθηκαν ράμπες ΑΜΕΑ στις οδούς Κρησίλα, Σκοπετέα, Μιχ. Μελά, Φιλήμωνος.

Διαγραμμίσεις

Αλαμάνας και Αλικαρνασσού (διασταύρωση – δυο διαγραμμίσεις)

Τριπόλεως και Λένορμαν

Ευκλείδου και Αίμωνος (διασταύρωση – δύο διαγραμμίσεις)

Ευκλείδου και Μοσκόβη

Μαρκορά και Γαλατσίου

Μαρκορά και Χατζηδάκη

Γεωργούλια Άγης και Ωρωπού

Γεωργούλια Άγης (Σχολείο)

Χαλεπά και Ορφανίδου

Πολυδούρη και Λ. Γαλατσίου

Ρίζου Νερουλού και Λ. Γαλατσίου

Τσακασιάνου 25

Σάουμπερτ (101ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών – δύο διαγραμμίσεις)

Αποχετεύσεις ακαθάρτων

Κατασκευάσθηκαν νέοι αγωγοί αποχέτευσης λυμάτων στις οδούς: Αριστίππου και Λουκιανού, Ιπποκράτους, Ερυμάνθου, Αιγιαλείας και συνεχίζεται η κατασκευή στις οδούς Παρασκευοπούλου, Αιγιαλείας και Αγίας Λαύρας.

Κατασκευάσθηκαν νέες συνδέσεις (αποχέτευσης με το κεντρικό δίκτυο) μεμονωμένων ακινήτων.

Όμβρια ύδατα

Ανακατασκευάστηκαν τμήματα αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις οδούς Ηρακλείου και Ηρώδου Αττικού στην οποία θα συνεχισθεί και σε επόμενα τμήματα. Τέλος έγιναν ανακατασκευές και καθαρισμοί σημαντικού αριθμού φρεατίων οι όποιοι συνεχίζονται όπου απαιτείται.

Προτεινόμενα για εσάς

Δακτύλιος – Δήμος Αθηναίων: Με λίγα κλικ η έκδοση κάρτας για τους μόνιμους κατοίκους

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Δήμος Αθηναίων: Έργα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ στα σχολεία της Αθήνας για την εύκολη πρόσβαση μαθητών με αναπηρία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πλημμυρικά αντιπολιτευτικά φαινόμενα

Kon

Τα 7 έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Αθήνας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μοχάμεντ Άλι: Ζωγραφιές του πουλήθηκαν για 1 εκατ. δολάρια

Μαρίνα Μπενέκου

Άνοιξαν ρήγμα στον δρόμο και ο Δήμος Αθηναίων μήνυσε την εταιρεία [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δήμος Αθηναίων: 1.300 παιδιά της προσχολικής ηλικίας θα κάνουν μάθημα στα νέα νηπιαγωγεία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δήμος Αθηναίων: Ρύθμιση έως 100 δόσεις για όλες τις κατηγορίες οφειλών – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μίκης Θεοδωράκης: Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου και προτομή από τον Δήμο Αθηναίων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom