Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Interview: 87% «ναι» στο κυβερνητικό σχέδιο κατά του κορονοϊού

Κορωνοϊός-Πρόβλεψη σοκ: Καραντίνα έως το 2022 αν δεν βρεθούν αποτελεσματικά φάρμακα και εμβόλια

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Eνας στους δύο πολίτες θεωρεί πιθανό να κολλήσει τον κορονοϊό, ενώ σχεδόν εννέα στους δέκα κρίνουν θετικά τις ενέργειες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με τη νέα έρευνα COVID CONTROL, την οποία υλοποίησε η εταιρία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020.

Ειδικότερα, το 50% εκτιμά ως πολύ-αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορονοϊό, έναντι του 42% που το θεωρεί ως ενδεχόμενο λίγο-καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει-δεν απαντά. Το 67% απαντά πως παρακολουθεί καθημερινά την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου (Τσιόδρα/Χαρδαλιά), το 21% τη βλέπει δυο-τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Αυτή την ενημέρωση το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το 8% δεν γνωρίζει-δεν απαντά. Τα «εύσημα» της πλειοψηφίας του 51% λαμβάνει για την κάλυψη του ζητήματος του κορονοϊού η ελληνική τηλεόραση, ενώ το 35% απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν, το 10% χειρότερα από το παρελθόν και το 4% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Τις ενέργειες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας (αποφάσεις για τη λήψη μέτρων, διαγγέλματα, Υπουργικά Συμβούλια εξ αποστάσεως, δράσεις για τη στήριξη της οικονομίας κ.λπ.) τις κρίνει ως θετικές το 87%, το 10% αρνητικές-μάλλον αρνητικές και το 3% δεν γνωρίζει-δεν απαντά. Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη και οι περιορισμοί αυτοί είναι οι κατάλληλοι, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή (συχνότερο μπάνιο, λούσιμο, πλύσιμο χεριών κ.λπ.), ενώ το 13% δεν την αύξησε. Παράλληλα, το 75% διατηρεί απόσταση δύο μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και το 3% δεν διατηρεί απόσταση.

Το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά η δουλειά-μισθός-εισόδημά του από την πανδημία, το 26% όχι-μάλλον όχι και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι το τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

«Την αποχαιρετώ με συγκίνηση»: Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο της Αμαλίας Μεγαπάνου

Evanthia Karra

Ο Τσιόδρας μίλησε για την επιτυχία του lockdown αλλά και την αλληλεγγύη που ανέδειξε η πανδημία

Μιχάλης Μάρδας

Του είπαν ότι μιλά με τον πρωθυπουργό και… λιποθύμησε – Επική η αντίδραση μαθητή στην παρουσία Μητσοτάκη

Μιχάλης Μάρδας

Ιστορική φωτογραφία: Θεατές φορούν μάσκες σε ποδοσφαιρικό αγώνα λόγω της πανδημίας του 1918

Μιχάλης Μάρδας

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την υγειονομική κάλυψη των νησιών

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας: Ήταν δύσκολη εξίσωση η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά όλοι μαζί τη λύσαμε

Ανδρέας Ντίνης

Στο 2ο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανδρέας Ντίνης

Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης για την ημέρα κατά του καπνίσματος: Κάθε τσιγάρο που σβήνει είναι μία ανάσα υγείας και προόδου

Tinad