Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει το κόστος του προσωπικού στις ιδιωτικές ΜΕΘ

Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει το κόστος του προσωπικού στις ιδιωτικές ΜΕΘ

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Το μισθολογικό κόστος του προσωπικού, το οποίο δεν συμπεριλαμβανόταν στον ισχύοντα Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας στο κόστος μιας ιδιωτικής ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να το επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος, καλύπτει η αύξηση στην αποζημίωση των Εντατικών από τις ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ.

Το θέμα κατήγγειλε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για «επιλεκτικά δωράκια», εννοώντας ως προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, τα 800 ευρώ του κλειστού ημερήσιου νοσηλίου για τις ΜΕΘ δεν προέβλεπαν την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζόμενων σε κάθε ΜΕΘ. «Καταφέραμε πριν από τον κορονοϊό και εξασφαλίσαμε 80 κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα με τα 800 ευρώ.

Το μισθολογικό κόστος δηλαδή να το καλύπτουν οι κλινικές. Με την έλευση του κορονοϊού τους δώσαμε το κίνητρο να διαθέσουν και άλλα κρεβάτια καλύπτοντας ο ΕΟΠΥΥ αυτό το κόστος. Και η τιμή ορίστηκε με βάση ό τι πληρώνουμε για τη νοσηλεία ενός Ευρωπαίου πολίτη», αναφέρει στον «Ε.Τ.», προσθέτοντας ότι για κορονοϊό διατέθηκαν μέχρι χθες 55 κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα και αναμένονται και άλλα.

Η τιμή αποζημίωσης με βάση τα παραπάνω ορίστηκε στα 1.600 ευρώ ημερησίως.
«Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο που πηγάζει από την πανδημία και το θεωρούμε αυτονόητο καθήκον μας προς την κοινωνία. Στο πλαίσιο των έκτακτων αυτών συνθηκών, το Ελληνικό Δημόσιο έχει έμμεσα δεσμεύσει ένα μεγάλο μέρος των κλινών μας. Μικρό κομμάτι αυτών, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο για τη ζωή των συμπολιτών μας, είναι οι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες των ΜΕΘ μας. Οι κλίνες αυτές, υποστηριζόμενες από το πλέον έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήδη αποφορτίζουν το δημόσιο σύστημα και παράγουν κενές κλίνες στα νοσοκομεία αναφοράς. Αυτό ονομάζεται έγκαιρος προγραμματισμός και πρόληψη σε μια έκτακτη και απρόβλεπτη κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά τις καταγγελίες, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης για δωρεά του «Νιάρχος» στο ΕΣΥ: Κάθε ιδιωτική προσφορά θα βρίσκει τη θέση που της αξίζει

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Σοβαρά μυοσκελετικά, αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι βγήκαν από τις ΜΕΘ

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του «Παίδων» βρέφος οκτώ μηνών

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Την κατάργηση του clawback ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Tinad

Κορωνοϊός: Νοσηλευτές στο «Σωτηρία» κάνουν έκπληξη με τούρτα σε ασθενή σε ΜΕΘ

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Ο «Ε.Τ.» στη πρώτη γραμμή του μετώπου – Συγκλονιστικές ιστορίες μέσα από τη ΜΕΘ του «Σωτηρία»

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από την ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

Tinad

Κορωνοϊός: Γιατροί και νοσηλευτές χειροκροτούν ασθενή που αποσωληνώθηκε

Tinad

Βίντεο σοκ: Πώς οι γιατροί έσωσαν ασθενή με κορωνοϊό

Tinad