ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει το κόστος του προσωπικού στις ιδιωτικές ΜΕΘ

Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει το κόστος του προσωπικού στις ιδιωτικές ΜΕΘ

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Το μισθολογικό κόστος του προσωπικού, το οποίο δεν συμπεριλαμβανόταν στον ισχύοντα Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας στο κόστος μιας ιδιωτικής ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να το επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος, καλύπτει η αύξηση στην αποζημίωση των Εντατικών από τις ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ.

Το θέμα κατήγγειλε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για «επιλεκτικά δωράκια», εννοώντας ως προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, τα 800 ευρώ του κλειστού ημερήσιου νοσηλίου για τις ΜΕΘ δεν προέβλεπαν την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζόμενων σε κάθε ΜΕΘ. «Καταφέραμε πριν από τον κορονοϊό και εξασφαλίσαμε 80 κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα με τα 800 ευρώ.

Το μισθολογικό κόστος δηλαδή να το καλύπτουν οι κλινικές. Με την έλευση του κορονοϊού τους δώσαμε το κίνητρο να διαθέσουν και άλλα κρεβάτια καλύπτοντας ο ΕΟΠΥΥ αυτό το κόστος. Και η τιμή ορίστηκε με βάση ό τι πληρώνουμε για τη νοσηλεία ενός Ευρωπαίου πολίτη», αναφέρει στον «Ε.Τ.», προσθέτοντας ότι για κορονοϊό διατέθηκαν μέχρι χθες 55 κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα και αναμένονται και άλλα.

Η τιμή αποζημίωσης με βάση τα παραπάνω ορίστηκε στα 1.600 ευρώ ημερησίως.
«Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο που πηγάζει από την πανδημία και το θεωρούμε αυτονόητο καθήκον μας προς την κοινωνία. Στο πλαίσιο των έκτακτων αυτών συνθηκών, το Ελληνικό Δημόσιο έχει έμμεσα δεσμεύσει ένα μεγάλο μέρος των κλινών μας. Μικρό κομμάτι αυτών, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο για τη ζωή των συμπολιτών μας, είναι οι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες των ΜΕΘ μας. Οι κλίνες αυτές, υποστηριζόμενες από το πλέον έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήδη αποφορτίζουν το δημόσιο σύστημα και παράγουν κενές κλίνες στα νοσοκομεία αναφοράς. Αυτό ονομάζεται έγκαιρος προγραμματισμός και πρόληψη σε μια έκτακτη και απρόβλεπτη κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά τις καταγγελίες, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Βρετανία: Ζευγάρι με κορωνοϊό παντρεύτηκε στον θάλαμο ασθενών λίγο πριν ο άνδρας διασωληνωθεί στη ΜΕΘ

Tinad

Κορωνοϊός: Οι γεμάτες ΜΕΘ διπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου – Τα συγκλονιστικά στοιχεία έρευνας σε 88 νοσοκομεία

Δημήτρης Ντόγκας

Γιάννης Πάριος: Έκανε πράξη τους στίχους του – Δύο κλίνες ΜΕΘ τα έσοδα του άλμπουμ «Αχ Αγάπη… Αχ Ερωτα»

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός: Πολύ συχνότερο το ντελίριο και το κώμα στους ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ

Ανδρέας Ντίνης

Εισαγγελία Θεσσαλονίκης: Προκαταρκτική εξέταση για τα πεταμένα στρώματα από ΜΕΘ στον Γαλλικό ποταμό

Δημήτρης Ντόγκας

Κοντοζαμάνης για την πληρότητα στις ΜΕΘ: 60% στην επικράτεια και στην Αττική – 69% στην Θεσσαλονίκη

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – «Καμπανάκι» Σύψα: Μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου θα είμαστε στον ύψιστο συναγερμό

Tinad

Κερδίζουμε την πρώτη μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται

Kon

Στα όρια του ψεκασμού

Kon