Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά παρέχονται τα πιο σημαντικά πιστοποιητικά από το Δήμο Αθηναίων

Newsroom eleftherostypos.gr

Απλά και άμεσα οι δημότες της Αθήνας μπορούν να έχουν τα πέντε πιο «δημοφιλή» πιστοποιητικά «ηλεκτρονικά» πλέον, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν αυτοπροσώπως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, κερδίζοντας έτσι χρόνο και ταυτόχρονα προστατεύοντας τον εαυτό τους και όλο το κοινωνικό σύνολο.

Συγκεκριμένα , μέσα από την νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών https://eservices.cityofathens.gr/ και με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet οι πολίτες μπορούν από σήμερα να αιτηθούν και να λάβουν ηλεκτρονικά από το Δήμο Αθηναίων, τη Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης και τα πιστοποιητικά Γέννησης – Οικογενειακής Κατάστασης – Εντοπιότητας και Ιθαγένειας.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, εκδίδονταν κάθε χρόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου περίπου 180.000 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και 170.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας και ιθαγένειας. Επίσης υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει τη δυνατότητα διόρθωσης ηλεκτρονικά και των τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες των πολιτών και της υποβολής αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑ.

«Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα των πολιτών να μένουν στο σπίτι αλλά να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται. Όχι απλώς να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος αλλά να το κάνει και με τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δήμος Αθηναίων: Έτοιμο το κέντρο – πρότυπο για τη φιλοξενία των αστέγων

Tinad

Δήμος Αθηναίων: Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα με αυτισμό

Tinad

Δήμος Αθηναίων: Εύκολα, γρήγορα, απ’όπου βρίσκονται, η απαλλαγή τελών καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού για τους δικαιούχους επαγγελματίες

Μιχάλης Μάρδας

Χιλιάδες νέους κάδους ανακύκλωσης τοποθετεί ο δήμος Αθηναίων

Μιχάλης Μάρδας

Τεχνικά έργα μέρα και νύχτα από τον Δήμο Αθηναίων στην «άδεια» πόλη

Tinad

Κορωνοϊός – Δήμος Αθηναίων: Καθημερινή απολύμανση σε 750 στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ [εικόνες]

Tinad

«Σκεφτόμαστε καθαρά» – Έκκληση του Δήμου Αθηναίων για τήρηση των κανόνων καθαριότητας

Tinad

Δήμος Αθηναίων: Καθημερινή απολύμανση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της πρωτεύουσας [εικόνες]

Tinad

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και οικογενειών από τον δήμο Αθηναίων

Tinad