Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι χώροι απελευθερώνονται από τα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην απελευθέρωση χώρων που καταλαμβάνουν τα εργοτάξια στη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης προχωρά η Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και όπως είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νίκος Ταχιάος στη Voria.gr, μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα απελευθερωθεί ένας σημαντικός χώρος που καταλαμβάνει το εργοτάξιο στην Αγίας Σοφίας.

Πρόκειται για περίπου 30 μέτρα στην Εγνατία οδό, που θα αποδοθούν από τις εργοταξιακές χρήσεις. Ο χώρος βρίσκεται προς την πλευρά της οδού Βενιζέλου, ενώ παράλληλα θα διαπλατυνθεί και το πεζοδρόμιο κατά 60 εκατοστά. Με το μάζεμα των πλεγμάτων, η κίνηση των πεζών στην περιοχή θα διευκολυνθεί σημαντικά σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Σε τρεις μήνες αναμένεται να περιοριστεί το εργοτάξιο και η κατάληψη χώρου κι από την κάτω πλευρά προς την πλατεία Αγίας Σοφίας.

Σταδιακά από τον Μάρτιο θα αποδίδονται χώροι που καταλαμβάνουν σήμερα τα εργοτάξια σε όλους τους σταθμούς της βασικής γραμμής και πάντα σε συνεννόηση με τους δήμους, ώστε να προγραμματίζονται και παράλληλες εργασίες αποκατάστασης που επιθυμούν οι δημοτικές αρχές, τονίζουν τα στελέχη της «Αττικό Μετρό ΑΕ».

Ήδη απελευθερώθηκε και χρησιμοποιείται χώρος στην περιοχή του σταθμού Βούλγαρη, όπου ολοκληρώθηκε και η τελική αποκατάσταση του πεζοδρομίου της οδού Παπαδάκη (εκκρεμεί τυπικά μόνο το τελικό πρωτόκολλο να υπογραφεί).

Επίσης, στις επόμενες 15 μέρες απελευθερώνεται ένας χώρος 150 τετραγωνικών μέτρων στη βόρεια πλευρά της πλατείας Δημοκρατίας, στη συμβολή των οδών Εγνατία – Λαγκαδά.

Παράλληλα, προχωρούν οι συνεννοήσεις με τις τεχνικές υπηρεσίες του ΑΠΘ για να οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες απελευθέρωσης του μεγαλύτερου μέρους των χώρων που καταλαμβάνουν σήμερα τα εργοτάξια των σταθμών Σιντριβάνι και Πανεπιστήμια, κάτι που αναμένεται επίσης να γίνει σύντομα.

Χαρακτηριστικές απελευθερώσεις χώρων προγραμματίζονται μετά το Μάρτιο για το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και τους υπόλοιπους σταθμούς. Επίσης, στην επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά θα απελευθερωθούν επίσης χώροι των εργοταξίων των σταθμών, καθώς προχωρούν τα έργα επιδομής και έτσι δεν υπάρχει η ανάγκη να καταλαμβάνονται τόσο μεγάλες εκτάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Τα 7 έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Αθήνας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

EuroMed 9: Ποια δρομολόγια του Μετρό δεν θα γίνουν – Τι ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΣΤΑΣΥ: Κανονικά σήμερα όλα τα δρομολόγια του μετρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μετρό Θεσσαλονίκης – Σταθμός Βενιζέλου: Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής – Το σκεπτικό της απόφασης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΔΕΘ 2021 – Μητσοτάκης: Τέλος του 2023 θα είναι έτοιμο το μετρό Θεσσαλονίκης

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μετρό Αιγάλεω: Συναγερμός μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο «κλεμμένος χρόνος» του μετρό Θεσσαλονίκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δύο εμβληματικά έργα αλλάζουν την Αττική