Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο αστυνομικός-ληστής «επί τω έργω» σε βενζινάδικο και περίπτερο

Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται για ένοπλες ληστείες

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται ο αστυνομικός που συνελήφθη για ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικο να προσποιείται τον πελάτη.

Μόλις τον πλησιάζει ο υπάλληλος, ο κατηγορούμενος αστυνομικός «τραβάει» το υπηρεσιακό του πιστόλι, τον ακινητοποιεί και τον αναγκάζει να του δώσει όσα χρήματα είχε στο ταμείο. Σε μια άλλη περίπτωση κάμερα ασφαλείας τον έχει «συλλάβει» να ληστεύει ένα περίπτερο.

Όπως έγινε γνωστό, ο αστυνομικός ήταν εθισμένο στον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια, γι’ αυτό και αναζητούσε χρήματα ώστε να μπορεί να ικανοποιεί το πάθος του.

Λίγο πριν από τη σύλληψή του ο αστυνομικός είχε διαπράξει δυο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε διαπράξει άλλες εννιά ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά περίπου 4.400 ευρώ.

Στις σχετικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών και συγκεκριμένα το υπηρεσιακό του πιστόλι, ρουχισμός και 3 δίκυκλα καθώς και 690 ευρώ από τις τελευταίες δύο ληστείες.

Ο συλληφθείς, που κατετάγη το έτος 2011 και υπηρετούσε σε υπηρεσία της Αττικής, οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.