ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα από 40 ηλεκτρικά πατίνια πεταμένα στον Θερμαϊκό

Newsroom eleftherostypos.gr

Περισσότερα από σαράντα ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία πέταξαν ασυνείδητοι στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, θα κληθούν να …ψαρέψουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι υπηρεσίες του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FΜ”, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του κεντρικού δήμου, Σωκράτης Δημητριάδης, “είναι πολλά τα πατίνια που έχουν πεταχθεί στη θάλασσα. Έχουμε μετρήσει περίπου 40 – 45 πατίνια να βρίσκονται στα νερά του Θερμαϊκού”.

Η δράση για το “ψάρεμα” των ηλεκτρικών, ενοικιαζόμενων, πατινιών θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιανουαρίου, οπότε και συνεργείο του δήμου με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα επιχειρήσει να τα ανασύρει από τη θάλασσα. “Τα πατίνια έχουν αρχίσει να οξειδώνονται και η μπαταρία που διαθέτουν είναι η χειρότερη μόλυνση για τα νερά του Θερμαϊκού” πρόσθεσε ο κ.Δημητριάδης.

Παράλληλα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους των δύο εταιριών που ενοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη, προκειμένου να γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών για τη σωστή χρήση τους και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

“Βλέπουμε τα ηλεκτρικά πατίνια παρατημένα σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Οι δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια καμπάνια προκειμένου να ενημερωθούν οι χρήστες για το σωστό τρόπο οδήγησης αλλά και στάθμευσης” συμπλήρωσε ο κ.Δημητριάδης.

Προτεινόμενα για εσάς

Προσοχή: Πατίνια μόνο με κράνος, φώτα και συνοδό για τους ανήλικους – Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου

Μιχάλης Μάρδας

Τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ για τα πατίνια

Μιχάλης Μάρδας

Απίστευτο: Καθάρισαν τον Θερμαϊκό και… «ψάρεψαν» μέχρι και μηχανάκι

Ανδρέας Ντίνης

Όλα τα είχαμε οι τσούχτρες μας έλειπαν – Γιατί γέμισε ο Θερμαϊκός

Μιχάλης Μάρδας

Θρίλερ στην Θεσσαλονίκη: Πτώμα 69χρονου άντρα επέπλεε στον Θερμαϊκό

Ανδρέας Ντίνης

Θεσσαλονίκη: Δελφίνια έκαναν την εμφάνισή τους στον Θερμαϊκό

Ανδρέας Ντίνης

Νεαροί πετούν ηλεκτρικό πατίνι στον Θερμαϊκό [βίντεο]

Ανδρέας Ντίνης

«Ψαρεύουν» πατίνια, μηχανάκια και ποδήλατα στο Θερμαϊκό! [εικόνα & βιντεο]

Evanthia Karra

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης… ψαρεύει δεκάδες πατίνια από τον Θερμαϊκό [εικόνες & βίντεο]

Evanthia Karra