Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Καβάλας στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Καβάλας στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Newsroom eleftherostypos.gr

Περισσότερους από τέσσερις τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, συγκέντρωσε ο Δήμος Καβάλας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας, μετά τον φονικό σεισμό 6, 4 Ρίχτερ που «χτύπησε» τη χώρα στις 26 Νοεμβρίου.

Η συγκέντρωση των αγαθών έγινε με τη συνδρομή του συλλόγου Αλβανών που ζουν και εργάζονται στην πόλη της Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή.

Η πρωτοβουλία αυτή, που αγκαλιάστηκε από το Δήμο Καβάλας, έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης από τους πολίτες της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019, συνέδραμαν αρκετοί φορείς και πολίτες από πολλές περιοχές.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Νομού Καβάλας «ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ», με τη στήριξη του Δήμου Καβάλας και όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, κατάφερε να συγκεντρώσει 4,3 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Θόδωρος Παπαδόπουλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλβανών μεταναστών, Αλέκο Ζέχια και αφού ενημερώθηκε για τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφερθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, ευχήθηκε να επουλωθούν το συντομότερο δυνατόν τα τραύματα όσων επλήγησαν από τη μανία του Εγκέλαδου και να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν οι οικίες και οι δημόσιες υποδομές των γειτόνων.

Προτεινόμενα για εσάς

«Ατάραχη» η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας: Έγινε σεισμός 5,8R ενώ έδινε συνέντευξη

Ανδρέας Ντίνης

Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ τα ξημερώματα στην Κρήτη

Ανδρέας Ντίνης

Λέκκας: Πιθανός ένας νέος σεισμός 5,7-5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ανδρέας Ντίνης

Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ανδρέας Ντίνης

Νέος σεισμός τώρα στην Κρήτη

Μιχάλης Μάρδας

Σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πύλου

Ανδρέας Ντίνης

Νέα σεισμική δόνηση 4.4 Ρίχτερ στην Κρήτη, κοντά στην Ιεράπετρα

Ανδρέας Ντίνης

Ισχυρός σεισμός 4,2 ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Μιχάλης Μάρδας

Σεισμός 4 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο της Καρπάθου

Ανδρέας Ντίνης