ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Εργοτάξιο όλος ο Σκορπιός: Σε εξέλιξη τα έργα για να γίνει το νησί vip τουριστικός προορισμός

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ήχος των σκαπτικών μηχανημάτων ταράζει, για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες, την ηρεμία στον Σκορπιό. Ανάμεσα στις υπεραιωνόβιες ελιές, τις δάφνες και τις αροκάριες τα συνεργεία κινούνται ασταμάτητα, στα δρομάκια όπου -μια άλλη εποχή- έκανε τις βόλτες του ο Αριστοτέλης Ωνάσης έχοντας στο πλευρό του την Τζάκι Κένεντι ή τη Μαρία Κάλλας.

Το σχέδιο ανάπλασης του νησιού έχει πλέον περάσει από τη θεωρία στην πράξη, με τα έργα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και την οικογένεια Ριμπολόβλεφ αποφασισμένη να ενσωματώσει στο επενδυτικό project την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

«Πρόσφατα άρχισαν οι εργασίες για την ανάπτυξη της υποδομής. Οι δρόμοι πρέπει να ενισχυθούν, τα σημεία εκσκαφής πρέπει να είναι καλά διαρρυθμισμένα, η υλικοτεχνική υποστήριξη πρέπει να οργανωθεί» λέει ο σύμβουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, Σεργκέι Τσερνίτσιν προσθέτοντας: «Το σημαντικό σημείο είναι η πρόθεσή μας να χρησιμοποιήσουμε σύγχρονες τεχνολογίες για τα διάφορα μέρη του έργου. Πρώτα απ’ όλα, μιλάμε για τα νέα ενεργειακά συστήματα. Τώρα είναι η εποχή που εμφανίζονται πολλές καινούργιες τεχνολογίες, σχεδόν κάθε μήνα. Θα θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι ώστε να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τις μελλοντικές ιδέες που βοηθούν στη φύση του έργου».

Τα πρώτα μπετά έχουν πέσει για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού

Προς το παρόν γίνονται στο νησί έργα υποδομών ώστε σε δεύτερο χρόνο να ξεκινήσουν τα κτίρια. Στα υπάρχοντα κτίσματα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης ή επέκτασης και επιπλέον θα χτιστούν το main complex με 7 VIP σουίτες και 12 επαύλεις από μηδενική βάση. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει πισίνες, τεχνητή λίμνη, spa, αίθουσα προβολών, καθιστικά, αθλητικές εγκαταστάσεις και κοινόχρηστους χώρους. Ολα τα κτίρια μαζί θα διαθέτουν 48 κλίνες και η οικογένεια του «Ρίμπο» φιλοδοξεί να αποτελεί το νησί στο μέλλον πόλο έλξης για τους πλούσιους και διάσημους του πλανήτη.

Εργα αντιστήριξης γίνονται στα ήδη υπάρχοντα δρομάκια

Εως το 2022

Ο Σεργκέι Τσερνίτσιν πάντως επισημαίνει ότι χρειάστηκε κοπιαστική προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί η επένδυση. «Το σπουδαίο βήμα έγινε το 2019 με το κατασκευαστικό έργο του Σκορπιού ενώ τον Ιούλιο υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το ΕΣΧΑΣΕ για τις επενδύσεις σε όλα τα τμήματα και εγκαταστάσεις του συγκροτήματος που πρόκειται να κατασκευαστούν. Δουλέψαμε μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση με τη στήριξη της δικηγόρου Κορίνας ΦασούληΓραφανάκη, η συμβολή της οποία είναι τεράστια και είμαστε ευγνώμονες για την οργανωμένη δουλειά της σε πολύ σημαντικές προθεσμίες. Χαιρόμαστε πολύ που βλέπουμε ότι ήδη το project έχει μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή της Λευκάδας και ανυπομονούμε να δούμε αυτή την τάση να συνεχιστεί προς όφελος όλων».

Τα σκαπτικά μηχανήματα είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας του νησιού

Το Προεδρικό Διάταγμα που εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) με την ονομασία «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club» στη νήσο Σκορπιός δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το καλοκαίρι, ωστόσο το πράσινο φως δόθηκε οριστικά τον Νοέμβριο καθώς έπρεπε να περάσει και το χρονικό διάστημα για πιθανές ενστάσεις. Τα έργα, σύμφωνα με τον κ. Τσερνίτσιν, αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον δυο χρόνια, ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει, δεν έχουν τεθεί ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αλλά προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η ανάπλαση με τα προβλεπόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ηδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία στο σημείο όπου θα χτιστεί το main complex

Από την έντυπη έκδοση 

Προτεινόμενα για εσάς

Πέθανε ο Παύλος Ιωαννίδης – Ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του Αριστοτέλη Ωνάση 

Evanthia Karra

«Ο Ωνάσης τη νάρκωσε και τη βασάνισε» – Βιογραφία «φωτιά» για τη Μαρία Κάλλας

Evanthia Karra

Κτηματολόγιο: Σε ρυθμούς προανάρτησης Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα – Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες

Δημήτρης Ντόγκας

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Λευκάδα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Lifting από… χρυσάφι στον θρυλικό Σκορπιό – Πώς η Ελλάδα θα μπει στον παγκόσμιο VIP τουριστικό χάρτη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δύο «ναι» για Σκορπιό και βίλα Ιόλα από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Έτσι θα γίνει ο Σκορπιός του Ριμπολόβλεφ: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την νέα πολυτελή τουριστική μονάδα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο τραγικός θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση: Τα 15 δευτερόλεπτα που έκαναν συντρίμμια την ελληνική δυναστεία

Δημήτρης Ντόγκας

Σε VIP θέρετρο μεταμορφώνεται ο Σκορπιός – Διαβάστε την ΚΥΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom