Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ στην Αθήνα από το ΠΑΜΕ

Συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ στην Αθήνα από το ΠΑΜΕ

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας, έχει προχωρήσει από το πρωί της Δευτέρας το Κλασικό Σωματείο Ενέργειας, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται για την απόσυρση λιγνιτικών μονάδων εντός της επόμενης τετραετίας και για τις εθελούσιες αποχωρήσεις εργαζομένων.

Στην κινητοποίηση παρευρίσκεται ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας

Σε ανακοίνωσή του το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας «καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ, που προχωράει στην απόσυρση των λιγνιτικών µονάδων εντός της επόμενης τετραετίας και µέσω “εθελουσίων αποχωρήσεων” απολύει χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Γ. Στάσσης, μιλώντας σε επενδυτές στη Νέα Υόρκη, τόνισε πως η επιχείρηση είναι αποφασισμένη να επιταχύνει την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων, λέγοντας πως “η ΔΕΗ δεσμεύεται ότι δεν θα καίει λιγνίτη µέχρι το 2028 και από την τελευταία θέση σήμερα στην Ευρώπη θα βρίσκεται στην πρώτη σε ό,τι αφορά τις εκπομπές”.

Η επιτάχυνση του σχεδιασμού αυτού σηματοδοτεί νέα µεγάλα βάρη για τα λαϊκά νοικοκυριά, που θα δουν τους λογαριασμούς του ρεύματος να φουσκώνουν κι άλλο, μεταξύ άλλων και για την επιδότηση των πανάκριβων ΑΠΕ, και ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων, όπως δείχνει και ο πρόσφατος ενεργειακός νόμος της κυβέρνησης, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει κατάργηση των μόνιμων εργασιακών σχέσεων και ακόμα µεγαλύτερη “ελαστικοποίηση” τους, αλλαγή στους όρους των ΣΣΕ, μπαράζ “εθελούσιων” απολύσεων και μετατάξεων για τους πάνω από 5 χιλιάδες εργαζόμενους. Επιπλέον η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων θα έχει τραγικές συνέπειες για το σύνολο των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που θα κλείσουν οι μονάδες, οι οποίες θα υποβαθμιστούν, θα αυξηθεί ραγδαία η ανεργία, ενώ ο κίνδυνος να μείνει ο λαός χωρίς τηλεθέρμανση είναι μεγάλος.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους στον κλάδο και συνολικά τα λαϊκά νοικοκυριά να αντισταθούν στην πολιτική της “απελευθέρωσης” και ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα νέα μέτρα.

Απέναντι στα παραπάνω δε στεκόμαστε παθητικά, βγαίνουμε στον δρόμο με το λαδικό Σωματείο Ενέργειας και το ΠΑΜΕ και διεκδικούμε:

– Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ρεύμα φθηνό για το λαό. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη.

– Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση).

– Καμία απόλυση εργαζομένων, Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ.

– Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος στις εργολαβίες. Να καταργηθούν άμεσα οι εργολαβίες και να προσληφθούν οι συνάδελφοι με απευθείας σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στις ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ – ΑΔΜΗΕ».

Προτεινόμενα για εσάς

Η ευκαιρία της ΔΕΗ

Kon

ΔΕΗ: Η επίσημη ανακοίνωση για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στην Macquarie

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ με δόσεις και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος και διπλασιασμός του κοινωνικού μερίσματος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κίνηση-ματ από τη ΔΕΗ με νέα «αντισταθμιστικά» κόντρα στις αυξήσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σκρέκας: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Τα πρώτα βήματα της ΔΕΗ [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με δημοσιεύματα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ποια σχολεία έχουν κατάληψη – Μαθητικό συλλαλητήριο στις 11 Οκτωβρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom