Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε η αίτηση εγγύησης-«μαμούθ» του Τηλέμαχου Λαβίδα

Απορρίφθηκε η αίτηση εγγύησης-«μαμούθ» του Τηλέμαχου Λαβίδα

Newsroom eleftherostypos.gr

Κρατούμενος θα παραμείνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γόνος οικογένειας από τον χώρο του φαρμάκου και ένα από τα έξι άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε δίκτυο, το οποίο αντλούσε «εσωτερική» πληροφόρηση, από εταιρείες, για κερδοσκοπικούς λόγους.

Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της πλευράς Λαβίδα για εγγύηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα διασφαλιζόταν από το πολυτελές διαμέρισμα του αξίας 11,2 εκατ. δολαρίων στο Upper East Side, όπου θα περιοριζόταν, με βραχιολάκι εξοπλισμένο με GPS, με την έγκυο σύζυγο και το 16 μηνών παιδί του.

Η ανακοίνωση του συνηγόρου του κ. Λαβίδα, Τζόναθαν Στρίτερ αναφέρει αναλυτικά:

«Αναφορικά με την υπόθεση κατά του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τους Δημόσιους Κατήγορους, ο κ. Λαβίδας προχώρησε σε κατάθεση νέας αίτησης για εγγύηση στη βάση ότι δεδομένα που αφορούν την υπόθεση του έχουν αλλάξει σημαντικά.

Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Δημόσιοι Κατήγοροι, κατέστη σαφές ότι το αποδειχτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο. Συγκεκριμένα δεν παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτής, ηλεκτρονικής, τηλεφωνικής, ή άλλης μορφής μεταξύ του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα και οποιουδήποτε άλλου προσώπου από όπου να προκύπτει ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας έλαβε ή παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλο πρόσωπο. Επιπλέον, οι Δημόσιοι Κατήγοροι, δεν εμφανίζουν μάρτυρα που να καταθέτει πως ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμμετείχε σε παράνομο κύκλωμα ή αποκόμισε οφέλη.

Η αίτηση εγγύησης εξετάσθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 και απερρίφθη για λόγους που δεν είχαν σχέση με την ουσία της υπόθεσης, παρόλα αυτά ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος εξ αρχής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ και είναι πεπεισμένος ότι θα καταρρίψει πολύ σύντομα τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του.

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα που μόλις ξεκίνησε και θα αποδείξει την αθωότητά του».