Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ομηρία Έλληνα ναυτικού: Ξεκίνησαν οι επαφές με τους «Μαύρους Δαίμονες» του Τογκό

Τι είπε ο Έλληνας ναυτικός μόλις απελευθερώθηκε από τους πειρατές στο Τόγκο

Newsroom eleftherostypos.gr

Εξελίξεις υπάρχουν στην ομηρία του Έλληνα ναυτικού ο οποίος απήχθη από πειρατές στο Τογκό στη δυτική Αφρική στις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μετά από δέκα μέρες αγωνίας οι γονείς του έμαθαν πως είναι καλά στην υγεία του καθώς οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τους διαπραγματευτές.  Ο ναυτικός είναι καλά στην υγεία του όπως επιβεβαίωσαν οι διαπραγματευτές τους γονείς του.

«Βέβαια γίνεται δουλειά. Από την πρώτη στιγμή γίνεται δουλειά. Τίποτα περιμένουμε σε αναμονή. Αυτό, τίποτα άλλο σε αναμονή, τίποτα δυστυχώς τίποτα. Όλοι ψάχνονται και τα υπουργεία είναι και όλοι, αλλά τίποτα. Δεν βγαίνουν αυτοί (οι πειρατές) να πούνε τι θέλουν…» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πατέρας του νεαρού ναυτικού.

Τo ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπό άκρα μυστικότητα, μαζί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τους άγγλους διαπραγματευτές, βρίσκονται σε επαφές για την επιστροφή του Έλληνα μηχανικού στην πατρίδα.

«Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος» τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι «Μαύροι Δαίμονες» όπως αποκαλούνται οι πειρατές που λυμαίνονται τον κόλπο της Γουινέας με επιθέσεις σε πλοία και απαγωγές, θα ανταλλάξουν όπως φαίνεται με πολλές χιλιάδες λύτρα τις ζωές των τεσσάρων ναυτικών του ελληνόκτητου πλοίου.

Την ίδια στιγμή, μια ακόμη απόδειξη ζωής έρχεται από το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων. Επιβεβαιώνει πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει. Θυμίζουμε ότι από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που άρπαξαν οι πειρατές, δύο είναι Φιλιππινέζοι.

Το δίχτυ των ερευνών έχει απλωθεί στην ενδοχώρα της Νιγηρίας, όπου οι διπλωματικές υπηρεσίες μαζί με τις διωκτικές αρχές των χωρών συνεργάζονται ώστε να φτάσουν στα ίχνη των απαγωγέων.

Προτεινόμενα για εσάς

Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο τάνκερ – Απήχθησαν ναυτικοί

Evanthia Karra

Συγκλονίζει ο Έλληνας ναυτικός που έπεσε θύμα πειρατείας στο Τόγκο

Μιχάλης Μάρδας

Πλακιωτάκης: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο υποπλοίαρχος που ήταν όμηρος στο Τζιμπουτί

Evanthia Karra

Πειρατεία στο Τόγκο: Ο Έλληνας ναυτικός μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε

Μιχάλης Μάρδας

«Πάτησε» στην Ελλάδα ο Έλληνας ναυτικός που ήταν όμηρος πειρατών στο Τογκό

Ανδρέας Ντίνης

Τι είπε ο Έλληνας ναυτικός μόλις απελευθερώθηκε από τους πειρατές στο Τόγκο

Μιχάλης Μάρδας

Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη από πειρατές στο Τόγκο

Μιχάλης Μάρδας

Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο τάνκερ και απαγωγή 19 ναυτικών

Δημήτρης Κατσάκος

Απαγωγή Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο: Οι διαπραγματευτές επιβεβαίωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του

Δημήτρης Κατσάκος