ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τακτική… Κούγκι από Τσίπρα σε Novartis και προανακριτική

Τακτική… Κούγκι από Τσίπρα σε Novartis και προανακριτική

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Με κορόνες περί «κατάρρευσης της σκευωρίας» και επιδεικνύοντας το ενδιαφέρον του για την αποκάλυψη του πραγματικού σκανδάλου Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την παρελκυστική τακτική του, επιδιώκοντας με όποιον τρόπο να καθυστερήσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες της Προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Με επιστολή που έστειλε χθες στον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Προανακριτική λόγω ασυμβίβαστου, καθώς, εφόσον κληθούν ως μάρτυρες, δεν μπορούν παράλληλα να είναι και μέλη της Επιτροπής.

«Κύριε Πρόεδρε, με την ευθύνη που έχω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, δεν μου επιτρέπεται να συναινέσω σε μια παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής και κατ’ αυτόν το τρόπο να συμπράξω στην απαξίωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Ούτε δε, πολύ περισσότερο, να συμπράξω στη στέρηση δικαιωμάτων από αντιπροσώπους του ελληνικού λαού. Εφόσον λοιπόν το επιλέγετε, ας αναλάβετε μόνος αυτήν την ευθύνη. Ως εκ τούτου σας υπενθυμίζω ότι με την από 10/10/2019 επιστολή, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σάς έχει ήδη υποδείξει τα μέλη της που συμμετέχουν στην εν λόγω Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας.

Ενημερώνει, δηλαδή, τον κ. Τασούλα ότι θα επιμείνει στους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο, επενδύοντας στην ένταση και την απονομιμοποίηση της Επιτροπής. Σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Προανακριτικής, οι δύο βουλευτές του να εμφανιστούν και να επιμείνουν να συμμετάσχουν, ώστε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας να μην ξεκινήσει για άλλη μία φορά τις εργασίες.

Από χθες το απόγευμα, ωστόσο, κυκλοφορεί άλλο ένα σενάριο που θέλει τον κ. Τσίπρα να μην αντικαθιστά τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο και αυτοί να αποχωρούν εκδιωκόμενοι από τη φρουρά της Βουλής ώστε να προκληθούν εντυπώσεις, αφήνοντας κενά τα έδρανα.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι συνεχίζει να μην εξετάζει το σενάριο αποχώρησης των βουλευτών του από την Προανακριτική, μάλλον σε μία προσπάθεια να χρεώσει ενδεχόμενο ναυάγιο -το οποίο στην πραγματικότητα επιδιώκει- στην πλειοψηφία.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μην απαντά στο επιχείρημα της πλειοψηφίας ότι εάν συμμετείχαν οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος ως μέλη και ως μάρτυρες τότε η Προανακριτική θα ακυρωνόταν, ενώ είναι περισσότερο στριμωγμένος από το έγγραφο που αποκαλύφθηκε και δείχνει ότι οι δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες είναι οι ίδιοι με αυτούς που κατέθεσαν στην Εισαγγελία.

Από την Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι εάν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι οι ίδιοι που έχουν καταθέσει και στο FBI τότε αυτό συνιστά παραδοχή πως δεν υπάρχει σκευωρία. Διότι, σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι καταθέσεις στο FBI για το σκάνδαλο Novartis και στην ελληνική πτυχή του έγιναν καλοκαίρι του 2016, πολύ πριν ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα, άρα ούτε οι εισαγγελικές αρχές ούτε κανένα στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «υπαγόρευσαν» στους μάρτυρες τι θα καταθέσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη, αφού είχαν ήδη κάνει αντίστοιχες καταγγελίες στο FBI από το καλοκαίρι του 2016.

Η διαρροή αυτή, ωστόσο, δεν απαντά στο ερώτημα γιατί η απάντηση του FΒΙ στην ελληνική Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δεν υπάρχει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis; Αλλα είπαν οι προτεινόμενοι από δικηγορικό γραφείο στην Ελλάδα προστατευόμενοι και επ’ αμοιβή σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία μάρτυρες στο FBI και άλλα στους Ελληνες εισαγγελείς;

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

ΝΔ: Εξοντωτικές οι αξιώσεις του κ. Τσίπρα από τους δημοσιογράφους

Ανδρέας Ντίνης

Αγωγή του Τσίπρα σε δύο δημοσιογράφους για συκοφαντία για το εξοχικό στο Σούνιο – Ζητά ένα εκατ. ευρώ

Ανδρέας Ντίνης

Πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό την ομηρία του παρελθόντος του

Kon

Γιατί θύμωσαν ο Θανάσης και ο Τσίπρας

Kon

Κορωνοϊός: Σε προληπτική καραντίνα ο Τσίπρας – Βρέθηκε θετικός ο γιος του, Ορφέας

Μιχάλης Μάρδας

ΝΔ: Να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας εάν συμφωνεί με το κείμενο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κουφοντίνα

Ανδρέας Ντίνης

Αλέξης Τσίπρας: Ναι μεν, αλλά… για βία και παραβατικότητα στα ΑΕΙ

Δημήτρης Ντόγκας

Τσίπρας σε ΝΔ για τα 12 ν.μ.: Σας καλωσορίζουμε σε μια ακόμα επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που λοιδορήσατε

Μιχάλης Μάρδας

Η μεταφυσική της Αριστεράς

Kon