Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Παραστάτης στη σημαία 17χρονος αριστούχος από το Μπαγκλαντές

Newsroom eleftherostypos.gr

Ήταν μόλις 15 ετών όταν έκανε ολομόναχος και με τα πόδια το ταξίδι της ζωής του προς την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Έφθασε σε μια άγνωστη χώρα που δεν γνώριζε ούτε λέξη από τη γλώσσα.

Βρήκε καταφύγιο και στήριξη στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΉ» και μέσα σε δύο χρόνια έγινε ο μαθητής με τους καλύτερους βαθμούς στο ελληνικό σχολείο. Ο νεαρός Hasanu Zzaman από το μακρινό Μπαγκλαντές παρελαύνει σήμερα με υπερηφάνεια δίπλα στην ελληνική σημαία αποσπώντας το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Έλληνικό.

«Έίμαι τόσο χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι σήμερα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λέει ο μαθητής από Μπαγκλαντές που παρά το εμπόδιο της γλώσσας κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του. Το 17χρονο παιδί ήρθε στην Έλλάδα πριν δύο χρόνια, περπατώντας χιλιάδες χιλιόμετρα από την πατρίδα του και βρήκε στέγη και φροντίδα στην «ΈΣΤΙΑ», τον ξενώνα για ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΉ».

Ο Hasanu έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Έκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΉ» στο κέντρο της Αθήνας. «Οταν ήρθα στην Έλλάδα δεν ήξερα να μιλάω καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την «ΑΠΟΣΤΟΛΉ» που με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Θέλω να παραμείνω στην Έλλάδα και να σπουδάσω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΉΣ», τόνισε: «Έκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Έλλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου και των ανθρώπων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αυτό το παιδί από το Μπαγκλαντές. Με την πορεία και την πρόοδό του, με τη σημερινή παρουσία του δίπλα στην σημαία του σχολείου τιμά την οικογένειά του και κυρίως την Έλλάδα και τον ελληνικό λαό και μας κάνει υπερήφανους. Αυτό το παιδί είναι ένας από τους «λιγότερο ευνοημένους» που αποδεικνύουν καθημερινά ότι με αγάπη και την κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους».

Ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Έστία» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΉ» παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, δυναμικότητας 20 ατόμων. O Ξενώνας αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξη τους, δημιουργική απασχόληση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Στην Κόκκινη Πλατεία τίμησαν οι Ρώσοι την ιστορική παρέλαση της 7ης Νοεμβρίου του 1941

Ανδρέας Ντίνης

Φλαμπουράρης: Ένα… happening η παρέλαση αλά Μόντι Πάιθον

Δημήτρης Κατσάκος

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση υπέρ της παρέλασης αλά Μόντι Πάιθον: Καμία προσβολή

Δημήτρης Κατσάκος

Η γκάφα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το έπος του ’40: Έφεραν την Ίβο Τζίμα στην… Κορυτσά

Μιχάλης Μάρδας

Οι Μπακς του Αντετοκούνμπο είπαν χρόνια πολλά στην Ελλάδα για την 28η Οκτωβρίου

Μιχάλης Μάρδας

Ρίγη συγκίνησης για τον 97χρονο Αντώνη Αλεξανδρή – Ο τελευταίος ήρωας της Λέσβου, στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Μιχάλης Μάρδας

Ο «παπαράτσι» Μπίσεσβαρ κατέγραψε την τούμπα τσολιά στην στρατιωτική παρέλαση [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Το άκυρο μήνυμα του Πέτρου Κόκκαλη για την 28η Οκτωβρίου: Τι σχέση έχει το ΟΧΙ με τα ορυκτά καύσιμα;

Μιχάλης Μάρδας

Το απρόσεκτο μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου για το έπος του ’40 – Μίλησε για …εθελοντισμό

Μιχάλης Μάρδας