Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Λιποθύμησαν στρατιώτες σε εκδήλωση για το 1940 στο Μέτσοβο [βίντεο]

Λιποθύμησαν στρατιώτες σε εκδήλωση για το 1940 στο Μέτσοβο [βίντεο]

Newsroom eleftherostypos.gr

Με την παρουσία του Υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, και σωρεία λιποθυμιών οπλιτών, πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο Ιωαννίνων την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η ετήσια εκδήλωση μνήμης – μνημόσυνο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών του Ιππικού –Τεθωρακισμένων (ΣΑΑΙΤΘ) για τους ηρωικώς πεσόντες της Μεραρχίας Ιππικού κατά το Έπος του ’40.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του μνημείου στην είσοδο του χωριού, από όπου ξεκίνησε και η Ελληνική αντεπίθεση το 1940 στους Ιταλούς.

Λιποθυμίες στρατιωτών – «Συμβαίνουν αυτά»

Κατά τη διάρκεια της συγκινητικής εκδήλωσης, σημειώθηκαν λιποθυμίες στρατιωτών που ήταν παρατεταγμένοι σε άγημα καθώς και του Στρατονόμου που παρέδιδε τα στεφάνια προς κατάθεση στους επίσημους. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιου του υφ. Άμυνα Αλκιβιάδη Στεφανή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημειώθηκε η λιποθυμία του στρατονόμου, ο οποίος από το βήμα της εκδήλωσης, είπε ότι «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλους μας». Παράλληλα, ο υφυπουργός προτίμησε να μην εκφωνήσει τον λόγο που είχε γραφεί αλλά να μιλήσει βάση συναισθημάτων, συνεπαρμένος από το κλίμα της εκδήλωσης, όπως είπε.

Ώρες… πρόβες

Σύμφωνα με παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, οι στρατιώτες είχαν φτάσει στο σημείο της εκδήλωσης από πολύ νωρίς – η εκδήλωση ήταν να πραγματοποιηθεί στις 12:00- με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ αυτών να λιποθυμήσουν μην αντέχοντας την πολύωρη ορθοστασίας και τον ήλιο. Παράλληλα, σημειώνεται ότι χαρακτηριστική είναι η στάση των στρατονόμων οι οποίοι, έκαναν… πρόβες στο πώς θα παραδώσουν τα στεφάνια στους επίσημους.

«Όταν οι Ελλάδα ήταν ενωμένη και βλέπαμε τον κοινό στόχο πάντα πετυχαίναμε»

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Άμυνας, απηύθυνε κάλεσμα ενότητας προς τους Έλληνες λέγοντας ότι «όταν οι Ελλάδα ήταν ενωμένη και βλέπαμε τον κοινό στόχο πάντα πετυχαίναμε», επίσης ο κ. Στεφανής, είπε ότι «οφείλουμε τιμή στην ιστορία μας, και όσο πιο πίσω κοιτάμε τόσο ποιο μακριά θα πάμε». Ακόμα ο κ. Στεφανής εκτίμησε ότι αν παρουσιαστεί ανάγκη πάλι ο ελληνικός λαός θα μεγαλουργήσει. Τέλος, στην εκδήλωση μνήμης, συμμετείχαν παιδιά με παραδοσιακές στολές καθώς και ο Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (Σ.Ι.Σ.Ο.) με στολές και οχήματα εποχής.

Πηγή: typosthes.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Τραμπ ήθελε 10.000 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον για τις διαδηλώσεις – Ποιοι τον σταμάτησαν

Evanthia Karra

ΗΠΑ: Αποσύρονται από την Ουάσινγκτον οι στρατιώτες, με απόφαση του υπουργού Άμυνας

Ανδρέας Ντίνης

Μέτσοβο: Αρκουδάκια ήπιαν όλο το κρασί και το τσίπουρο που βρήκαν σε αποθήκη!

Ανδρέας Ντίνης

Ισπανία: Στρατιώτες ανακάλυψαν πτώματα σε γηροκομεία που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Tinad

Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ από πυρά του συριακού στρατού

Χάος στην Υεμένη: Νεκροί 70 κυβερνητικοί στρατιώτες από επίθεση σιιτών ανταρτών

Δημήτρης Κατσάκος

Η οικογενειακή φωτογραφία του Μητσοτάκη από το Μέτσοβο

Μιχάλης Μάρδας

Στο Μέτσοβο ο Μητσοτάκης θα αποφασίσει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας [εικόνες]

Μιχάλης Μάρδας

Σκληρές μάχες στη Συρία: Οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν έξι στρατιώτες του Άσαντ

Δημήτρης Κατσάκος