Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

«Με τον Βίτσα δεν ήμασταν φίλοι, δεν είναι τέρας»: Ο Τατσόπουλος μιλά για την περιπέτεια της υγείας του

Έξαλλος ο Τατσόπουλος με τη Γιαμαρέλλου: «Το πρωί λοιμωξιολόγος, το βράδυ ξεματιάστρα»

Newsroom eleftherostypos.gr

«Με τον Βίτσα δεν ήμασταν ποτέ στενοί φίλοι -ακόμη και τον καιρό που ήμουν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά πάντοτε θεωρούσα πως ήταν ένας πολιτικός ηπίων τόνων και, σε καμία περίπτωση, το ανάλγητο τέρας που παρουσίασαν ορισμένοι στα social media».

Αυτό δήλωσε στο Secret ο Πέτρος Τατσόπουλος, σχολιάζοντας την αντίδραση του Δημήτρη Βίτσα κατά τη διάρκεια του καρδιακού επεισοδίου που είχε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο κ. Τατσόπουλος αναφέρθηκε στο περιστατικό στον τηλεοπτικό αέρα. Όπως αναφέρει οδηγήθηκε στο νοσοκομείο επειδή υπέστη οξύ διαχωρισμό ανιούσας αορτής: «μια πάθηση της καρδιάς που συνήθως δεν παρουσιάζει συμπτωματολογία ή εμφανή προμηνύματα και έχει υψηλό ποσοστό θνητότητας. Ακόμη και ανάμεσα σε εκείνους τους ασθενείς που τα βγάζουν πέρα με επιτυχία στο χειρουργείο, ο ένας στους τρεις πεθαίνει αμέσως κατόπιν. Κάπως σαν αστροπελέκι ή σαν τον ξαφνικό θάνατο στο ποδόσφαιρο. Αυτό που λένε: Είναι να μη σου τύχει.

Σε ερώτηση για το τι θυμάται πριν λιποθυμήσει απαντά:  «Εχω λάβει μέρος σε εκατοντάδες τηλεοπτικά πάνελ στη ζωή μου. Το πάνελ της εκπομπής Εκτός γραμμής στον Alpha, το πρωινό της 1ης Οκτωβρίου, με παρουσιαστές τη Λίδα Μπόλα και τον Τάκη Χατζή, καθώς και καλεσμένο επίσης τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, ήταν από τα πλέον… υπεράνω υποψίας. Η συζήτηση διεξαγόταν σε πολιτικά νεκρό χρόνο, και το αντικείμενο της συζήτησης, το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, ήταν ένα αντικείμενο που τόσο ο Βίτσας όσο κι εγώ θεωρώ ότι το κατείχαμε καλά. Ο Βίτσας ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, που είχε ασχοληθεί με τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, εγώ ως πρώην μέλος της αντίστοιχης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στο Συμβούλιο της Ευρώπης… Θέλω να πω, δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος εκνευρισμού ή έντασης, για να ανάψουν τα αίματα ή να μας ανέβει η πίεση. Πιο πιθανό θα ήταν να μαλώσουν δύο ιερομόναχοι στο Κατμαντού».

Για το αν φοβήθηκε για τη ζωή του απαντά: «Η αλήθεια είναι πως είχα μαύρα μεσάνυχτα γύρω από το τι θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να φοβηθώ. Δεν μου είχε συμβεί ποτέ κάτι, ούτε κατά προσέγγιση ανάλογο, ώστε να μπορώ να συγκρίνω και να εικάσω τι μπορεί να με περιμένει στη συνέχεια. Η μόνη εγχείρηση που είχα κάνει στο παρελθόν ήταν εγχείρηση… αμυγδαλών. Ούτε την πίεσή μου εξέταζα ποτέ ούτε γνώριζα καν αν είχα ή δεν είχα πρόβλημα με την πίεσή μου. Νομίζω πως εξ απροόπτου πιάστηκε και ο Βίτσας. Με τον Βίτσα δεν ήμασταν ποτέ στενοί φίλοι -ακόμη και τον καιρό που ήμουν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά πάντοτε θεωρούσα πως ήταν ένας πολιτικός ηπίων τόνων και, σε καμία περίπτωση, το ανάλγητο τέρας που παρουσίασαν ορισμένοι στα social media. Ειλικρινά (και αναφέρομαι αποκλειστικά σε όσους δεν βρίσκονται, βρέξει-χιονίσει, σε εντεταλμένη κομματική υπηρεσία) πιστεύουν ότι υπάρχει πολιτικός στην Ελλάδα που θα προτιμούσε να πεθάνει ο συνομιλητής του παρά να διακόψει ο ίδιος τη φράση του; Εάν το πιστεύουν, έχουμε πρόβλημα συνολικά ως κοινωνία. Σοβαρό πρόβλημα».

Ο κ. Τατσόπουλος ευχαρίστησε: «τον καρδιοχειρουργό Δημήτρη Λυμπεριάδη και την ομάδα του στο Ιπποκράτειο. Αυτοί έδωσαν τη σκληρή μάχη για να κρατηθώ στη ζωή, δεν την έδωσα εγώ. Εγώ ήμουν είτε πλήρως ναρκωμένος είτε υπό μερική καταστολή. Παραδομένος στη μαχητικότητά τους και στην καλοσύνη τους».

Στο πλευρό του κ. Τατσόπουλου ήταν από την πρώτη στιγμή «όλα μου τα οικεία πρόσωπα. Από τη γυναίκα μου, την Ελένη, την πρώην γυναίκα μου, Αννυ, τα παιδιά μου, Γιάννη και Δανάη, τον στενό μου φίλο Απόστολο Δοξιάδη και συναδέλφους μου συγγραφείς έως συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους βουλευτές, τον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό της χώρας… Ενα κουκούλι στοργής. Δεν έχω παράπονο».

Προτεινόμενα για εσάς

Τατσόπουλος στον «Ε.Τ.»: Ο Νεοέλληνας δεν κάνει ποτέ αυτοκριτική

Μιχάλης Μάρδας

Τατσόπουλος κατά Θείας Κοινωνίας: Δεν θα το έκανα είτε υπήρχε κορωνοϊός είτε όχι [βίντεο]

Evanthia Karra

Έξαλλος ο Τατσόπουλος με τη Γιαμαρέλλου: «Το πρωί λοιμωξιολόγος, το βράδυ ξεματιάστρα»

Tinad

«Σκοτώθηκαν» μέσω Ιντερνετ Τατσόπουλος και Σαμίου για τις… λαϊκές

Tinad

Τατσόπουλος για Παυλόπουλο: Πρωτόγονος εθνικισμός η ταύτιση Τσιτσιπά με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ

Μιχάλης Μάρδας

Πέτρος Τατσόπουλος: Μετά το ανεύρυσμα έκανα restart

Μιχάλης Μάρδας

Συγκλονίζει ο Τατσόπουλος για την περιπέτεια της υγείας του: Ένιωσα μια μαχαιριά

George Michaelides

«Ο βαριά ασθενής δεν δίνει καμία μάχη»: Το πρώτο άρθρο του Τατσόπουλου μετά την περιπέτεια με την υγεία του

Evanthia Karra

Το δημόσιο ευχαριστώ του Πέτρου Τατσόπουλου σε αυτούς που έσωσαν την ζωή και την συνείδησή του

Μιχάλης Μάρδας